Güney Afrikalı denizci Kirsten Neuschafer, 1968'den bu yana düzenlenen ve teknoloji sınırlamalarıyla bilinen 'Altın Küre' tekne yarışını kazanarak tarihe geçti. Küçük bir fiberglas teknede 235 gün süren zorlu bir yolculuğun ardından en yakın rakibine bir gün fark atarak bitiş çizgisine ulaştı. Yarış, Fransa'nın Les Sables-d’Olonne şehrinden başlayıp aynı yerde sona erdi ve 15 katılımcıdan sadece 3'ü yarışı tamamlayabildi.
28 Nisan 2023

Afife Tiyatro Ödülleri adayları ve jüri özel ödülleri Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel'e, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Müge Oskay'a, Haldun Dormen Özel Ödülü Duru Tiyatro'ya ve Yapı Kredi Özel Ödülü Murat Ovalı'ya verildi. En başarılı oyun, yönetmen, kadın oyuncu ve erkek oyuncu kategorilerinde adaylar belirlendi. Ödül töreni 11 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde Özge Borak ve Mert Fırat'ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek.
14 Mayıs 2024

77'nci Cannes Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı ve Türk senarist ve oyuncu Ebru Ceylan da bu prestijli listede yerini aldı. Festival, 14 Mayıs'ta başlayacak ve 25 Mayıs'ta ödül töreniyle sona erecek. Jüri başkanı olarak Amerikalı oyuncu-yönetmen Greta Gerwig görev yapacak. Jüride ayrıca Amerikalı oyuncu Lily Gladstone, Fransız oyuncu Eva Green, Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki gibi isimler de bulunuyor.
29 Nisan 2024

BBC, 2023 yılında ilham veren 100 kadını belirlediği listeyi yayınladı. Listede, meme kanserinin erken teşhisi için geliştirilen giyilebilir 'elektronik sütyen'in mucidi Türk bilim insanı Canan Dağdeviren de bulunuyor. Listede ayrıca insan hakları avukatı Amal Clooney, eski ABD First Lady'si Michelle Obama gibi tanınmış isimler yer alıyor. Listede farklı alanlarda etki yaratan kadınlar, kendi topluluklarına ve dünyaya katkılarıyla öne çıkıyor.
21 Kasım 2023

Komik Evcil Hayvan Fotoğraf Ödülleri bu yılki kazananlarını açıkladı. Ödüller, evcil hayvanların hayatımızdaki olumlu ve hayati rolünü vurgulamayı ve hayvan refahına katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Kazananlar arasında köpek, kedi, at ve diğer canlılar kategorilerinde ödüller verildi. Ayrıca halkın seçimi ve sahibinin aynısı gibi özel kategorilerde de ödüller sahiplerini buldu.
8 Haziran 2024

31. Adana Altın Koza Film Festivali'nde jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senarist Nuri Bilge Ceylan yapacak. Festival, 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve oyuncular Demet Akbağ ile Uğur Polat'a onur ödülü verilecek. Nuri Bilge Ceylan, daha önce Cannes Film Festivali'nde 'Bir Zamanlar Anadolu'da' ile Büyük Ödül ve 'Kış Uykusu' ile Altın Palmiye kazanmıştı. Yönetmenin son filmi 'Kuru Otlar Üstüne' ise vizyon gösteriminin ardından Netflix'te izleyiciyle buluşmuştu.
12 Ağustos 2024

25. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Sahnesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tiyatro Onur Ödülü Göksel Kortay'a, Sinema Onur Ödülü ise Şener Şen'e takdim edildi. Kerem Alışık, ödüllerin her yıl devam edeceğini belirtti. Gecede birçok oyuncu ve tiyatro grubu çeşitli kategorilerde ödüller aldı.
5 Haziran 2024

Amerikalı oyuncu Cindy Williams, 75 yaşında hayatını kaybetti. Williams, 1976-1983 yılları arasında yayınlanan ve 'Happy Days' dizisinin bir spinoff'u olan 'Laverne & Shirley' sitcom dizisinde Shirley Feeney karakterini canlandırmıştı. Dizi, yayınlandığı dönemde oldukça popülerdi ve Williams'a Altın Küre adaylığı getirmişti. Williams, dizinin son sezonunda gösteriden ayrılmış ve dizideki rol arkadaşı Penny Marshall 2018 yılında vefat etmişti.
31 Ocak 2023

Şarkıcı Melike Şahin, Elle Style Awards Ödülleri'nde 'Yılın Stil Sahibi Müzisyeni' ödülünü alırken yaptığı konuşmada, cinsel yönelim ve kişisel tercihler nedeniyle yargılanmanın sona ereceğine inandığını belirtti. Toplumda dayanışma ve mutluluğun önemini vurgulayan Şahin, ödülünü hak ettikleri 'dik gülüşlere' ve ödedikleri bedellere adadığını ifade etti. Ayrıca, toplumsal baskılara karşı birlikte mücadele edeceklerine olan inancını dile getirdi.
14 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris, 10 Eylül'de ABC News'de yapılacak münazarada karşı karşıya gelecek. Trump, daha önce düzenlediği basın toplantısında Harris ile üç farklı kanalda canlı yayın tartışması önerisinde bulunmuştu. ABC News, Harris'in 10 Eylül'deki canlı yayın teklifini kabul ettiğini duyurdu. Harris'in Fox News ve NBC News'teki tartışmalara katılıp katılmayacağı ise henüz belirsiz.
8 Ağustos 2024

CableTV, 25 Noel filmi izleyip değerlendirecek bir kişi arıyor ve bu görevi yerine getirecek 'Neşe Şefi'ne 2 bin 500 dolar ödeme yapacak. Adayların filmleri 'Nostalji', 'İçten Hikaye Anlatımı' ve 'Bayram Neşesi' kategorilerinde sıralamaları ve yedi özel yayın platformundaki kullanıcı deneyimlerini değerlendirmeleri gerekiyor. Görev karşılığında, bu platformlara yıllık abonelik de sağlanacak. Başvurular ABD vatandaşlarından kabul edilecek ve başvuru için özel bir form doldurulması yeterli olacak.
3 Aralık 2023

26’ncı Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın en başarılı oyunu ödülünü Kocaeli Şehir Tiyatroları'nda sergilenen 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' kazandı. Zuhal Olcay, 'Kel Diva' oyunundaki performansıyla yılın en başarılı kadın oyuncusu seçilirken, Onur Berk Arslanoğlu 'Çirkin' oyunuyla yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı. Oğuz Utku Güneş ise '39 Buçuk Basamak' oyunuyla yılın en başarılı yönetmeni ödülüne layık görüldü.
12 Haziran 2024

76. Cannes Film Festivali, Amerikalı oyuncu Michael Douglas'a sinemaya olan katkıları ve parlak kariyeri nedeniyle Altın Palmiye Onur Ödülü vereceğini duyurdu. Douglas, ödülünü 16 Mayıs'ta düzenlenecek açılış töreninde alacak. 78 yaşındaki oyuncu, daha önce de Cannes Film Festivali'ne farklı filmlerle katılmıştı. Douglas, Cannes'da olmanın kendisi için her zaman taze bir nefes olduğunu belirtti.
3 Mayıs 2023

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından beş program durdurma cezası ve idari para cezasına çarptırıldı. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri Twitter üzerinden RTÜK'e karşı bir kampanya başlattı. Oyuncular Sendikası, cezayı 'sansür' olarak değerlendirerek, karardan dönülmesi çağrısında bulundu ve cezanın oyuncular ve teknik ekip üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
3 Nisan 2023

Hollywood'da senaristler ve oyuncuların çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle grevde olduğu bir dönemde, Netflix yeni bir yapay zeka uzmanı aradığını duyurdu. Bu uzman, izleyicilere yeni program önerirken kullanılan Netflix algoritmasını yönetecek. İlan edilen maaş yıllık 900 bin dolar. Bu durum, grevde olan oyuncular ve senaristler tarafından öfkeyle karşılandı. Ayrıca, bu maaşın toplamda 35 oyuncu ve ailelerinin sağlık sigortasına erişimini karşılayabileceği belirtildi.
28 Temmuz 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayımlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisindeki kadına karşı şiddet içeren sahneler sebebiyle kanala 5 kez yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası uyguladı. Dizinin 18. bölümünde, istenmeyen bir evlilik sonucu bir kadın karakterin şiddete maruz kalması izleyicilerin tepkisine yol açmıştı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, cezanın ayrıca Show TV'de yayımlanan Güldür Güldür programında Ali Sunal'ın deprem sonrası yetkililerin istifa etmemesini eleştiren konuşması nedeniyle verilemeyince, dizi üzerinden uygulandığını belirtti.
22 Mart 2023

5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Komedi Festivali, altıncı kez düzenlenecek. Festivalde yerli ve yabancı birçok ünlü isim sahne alacak. Festival kapsamında çocuklar için de birçok eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunları ve atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festival, İngiliz komedyenleri Türk izleyicisiyle buluşturacak ve BrandWeek'te yer alacak.
23 Ekim 2023

Fransa'nın Cannes şehrinde 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 77'nci Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisi, yapılan bir basın toplantısıyla duyuruldu. Festivalde, Greta Gerwig'in jüri başkanlığını üstleneceği ve birçok ünlü yönetmenin son filmleriyle Altın Palmiye için yarışacağı açıklandı. Yarışacak yönetmenler arasında Yorgos Lanthimos, David Cronenberg, Francis Ford Coppola ve Paolo Sorrentino gibi isimler bulunuyor. Ana yarışmada Altın Palmiye için yarışacak filmlerin listesi de paylaşıldı.
11 Nisan 2024

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023
İşaretlediklerim