Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları (AFTRA) üyeleri, iş garantisi ve maaş güvencesi talepleri karşılanmadığı için ABD'nin New York kentinde NBC Stüdyoları önünde yürüyüş düzenledi. Protestolar NBC Stüdyoları dışında Netflix, HBO, Amazon ve Paramount tesisleri önünde de gerçekleştirildi. Daha önce Hollywood'da yazar ve senaristler de benzer sebeplerle iş bırakma eylemi yapmıştı.
18 Temmuz 2023

60'ıncı yılını kutlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi açıklandı. 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ana jürisine oyuncu Demet Akbağ başkanlık edecek. Diğer jüri üyeleri ise kurgucu Ali Aga, müzisyen ve oyuncu Ayşegül Aldinç, oyuncu Mehmet Günsür, yönetmen ve oyuncu Onur Saylak, yönetmen Özcan Alper ve yazar Sema Kaygusuz olacak.
20 Eylül 2023

Richard Dreyfuss, PBS'de katıldığı bir programda, Oscar ödüllerinde getirilen çeşitlilik ve kapsayıcılık şartlarını sert bir dille eleştirdi. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 2020'de belirlediği ve 2024'ten itibaren uygulanacak olan dört yeni standarda göre, 'en iyi film' kategorisinde yarışacak filmlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Dreyfuss, bu tür standartların sanatı sınırladığını ve insanlara çocuk gibi davranıldığını ifade etti. Ayrıca, okullarda müfredatın kontrolü ve bazı kitapların yasaklanması konularına da değinerek toplumdaki korku kültürünü eleştirdi.
8 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası projesi kapsamında asgari ücretin altında geliri olan ailelerin gelirlerinin tamamlanacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ev hanımlarına yönelik olarak, faiz hassasiyeti olanlar için katılım bankalarıyla anlaşarak altın hesapları açılacağını ve Aile Destekleri Sigortası ödemelerinin bu hesaplara altın olarak yatırılacağını ifade etti. Bu uygulamanın kadınların sosyal güvencesini artıracağını ve yoksulluğun afişe edilmeyeceğini vurguladı.
22 Nisan 2023

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar'ın ödülünü 'Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara' armağan etmesine tepki gösterdi. Ayvalı, Dizdar'ı 'ezik' olmakla suçlayarak, ödülünü sadakatine ve ülkesini aşağılamasına borçlu olduğunu iddia etti ve Dizdar'ın PKK'lılarla karşılaştırılmasını yaptı.
27 Mayıs 2023

ATV'nin popüler bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster'in büyük ödülü, artan enflasyon ve döviz kuru karşısında değer kaybı yaşaması nedeniyle 5 milyon liraya yükseltildi. Yeni sezonda yarışmacılar, 13. soruyu doğru yanıtladıklarında 5 milyon lira kazanacaklar. Ayrıca diğer 12 sorunun para değerleri de artırıldı.
13 Eylül 2023

Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar, ödülünü Türkiye'de hak ettiği güzel günleri bekleyen mücadeleci ruhlara armağan etti. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Dizdar'ın bu konuşmasını eleştirerek, önce ülkesine saygı duyması gerektiğini ve ancak o zaman tebrik bekleyebileceğini ifade etti. AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı da Dizdar'ı hedef alarak konuyu PKK ile ilişkilendirdi.
28 Mayıs 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl cumhuriyetin 100'üncü yılına özel verilen 'Sinemamızın Yüzü' ödülü Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a takdim edilecek. Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında düzenlenen festivalin Yürütme Kurulu, Türkiye sinemasına katkılarından dolayı iki usta isme ödül verme kararı aldı. Ödüller, 23 Eylül'de festivalin kapanış gecesinde takdim edilecek.
11 Eylül 2023

18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller verildi. Festival, 17-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti ve yaklaşık 150 film gösterildi. 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazanırken, 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü aldı. Festivalde ayrıca en iyi kadın oyuncu ödülünü Tülin Özen, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy kazandı.
29 Nisan 2024

ABD merkezli Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan 'Dünyanın En Etkili 100 Kişisi' listesine bu yıl Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin ile şarkıcı Haluk Levent de dahil oldu. New York'ta düzenlenen gala gecesine, listedeki bazı isimler katılmadı, aralarında Haluk Levent de vardı. Galada, çeşitli sanat ve medya dünyasından ünlüler yer aldı. Haluk Levent, galaya katılmama kararını daha önce Elif Şafak'ın yazısına atıfta bulunarak açıklamıştı.
27 Nisan 2023

ABD'deki film ve dizi sektörünün merkezi Hollywood'da beş aylık grevin ardından ön anlaşma sağlandı. Bu gelişme sonrası The Office'in yaratıcısı Greg Daniels, diziyi yeniden başlatmayı planlıyor. The Office, 2005-2013 yılları arasında dokuz sezon boyunca yayınlanmış ve dünya çapında en çok sevilen durum komedilerinden biri olmuştu. Dizinin yeniden çekilmesi uzun zamandır gündemdeydi.
25 Eylül 2023

Yedi Grammy ödülüne sahip Amerikalı şarkıcı Christina Aguilera, 8 Ağustos'ta Antalya'da Regnum Live in Concert kapsamında konser verecek. Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya'da konaklayacak olan Aguilera, otelde sahne alacak ve bilinen şarkılarını seslendirecek. Daha önce bu etkinlik kapsamında Jennifer Lopez, Dua Lipa, Tom Jones gibi isimler de Antalya'da konserler düzenlemişti.
5 Temmuz 2023

Altın Küre ödüllü aktör Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisinin ikinci sezonu, 19 Temmuz'da Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizi, dram ve komedi türlerini harmanlayan bir yapım olarak tanımlanıyor. Yeni sezonda Emmy ödüllü Bob Odenkirk konuk oyuncu olarak yer alacak ve başarılı oyuncu Molly Gordon da kadroya katılacak.
11 Mayıs 2023

14 Mayıs'ta başlayan 77. Cannes Film Festivali'nin ilk haftası geride kaldı ve festival 25 Mayıs'ta sona erecek. Bu yıl festivalin jüri başkanlığını Greta Gerwig yaparken, jüride Ebru Ceylan gibi isimler de yer alıyor. Festivalde Altın Palmiye için yarışan yönetmenler arasında Yorgos Lanthimos, Paolo Sorrentino ve Francis Ford Coppola bulunuyor. Ayrıca, Meryl Streep'e açılış gecesinde Altın Palmiye Onur Ödülü verildi ve festival çalışanları ücret talepleri nedeniyle greve gitme kararı aldı.
20 Mayıs 2024

Ankara Film Festivali'nin bu yılki onur ödülleri Nur Sürer, Cahit Berkay, Mustafa Ayaz, Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek. Ödüller, 2-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 'Aziz Nesin Emek Ödülü' oyuncu Nur Sürer'e, 'Sanat Çınarı Ödülü' ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz'a, 'Kitle İletişim Ödülü' ise müzisyen Cahit Berkay'a sunulacak. 'Vakıf Özel Ödülü' ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.
9 Ekim 2023

Gibi dizisinin başrol oyuncusu ve senaristi Feyyaz Yiğit, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla dizinin 6’ncı sezonunun çekileceğini duyurdu. Dizi, 1 Ocak 2021'de Exxen platformunda yayınlanmaya başlamış ve kısa sürede sosyal medyada fenomen haline gelmişti. İlkkan, Yılmaz ve Ersoy karakterlerinin günlük hayatta başlarına gelen absürt olayları konu alan dizi, şimdiye kadar 55 bölüm yayınlandı. Yeni sezonun yakında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
23 Ağustos 2024

AKP'li eski vekil Metin Külünk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un, Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu seçilen Merve Dizdar'ı tebrik etmesini eleştirdi. Külünk, Pervin Ersoy'un sosyal medya üzerinden yaptığı tebrik paylaşımını, 'CHP'li bir vekilin eşi gibi' diyerek kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Merve Dizdar, festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmış ve ödül konuşmasında Türkiye'deki kadınların mücadelesine değinmişti. Dizdar'ın bu konuşması AKP'li çevreler tarafından eleştirilmişti.
29 Mayıs 2023

Bu yıl 30'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, Türk sinemasının ve tiyatrosunun deneyimli sanatçıları Perran Kutman ve Cihan Ünal'a 'Onur Ödülleri' verileceği açıklandı. Festival, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar öncülüğünde 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Menderes Samancılar Yürütme Kurulu Başkanlığını üstlenecek. Festivalde çeşitli yarışma bölümleri olacak ve sinemacılar için son başvuru tarihi 7 Ağustos 2023 olarak belirlenmiştir.
18 Temmuz 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim