İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın Kıbrıs'a girişinin engellenmesi ve pasaportuna el konulması olayına ilişkin yorumlarda bulundu. Akşener, bürokratların yasa dışı talimatlara uymamaları gerektiğini ve Atilla'nın durumunun, işlerine yarayan bir bürokratın sonrasında nasıl kenara atılabileceğinin bir örneği olduğunu belirtti. Atilla, ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla yargılanmış ve hapis cezası almış, Türkiye'ye dönüşünde ise dönemin Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanmıştı.
2 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ordu halkının parti aday listelerine ciddi itirazları olduğunu belirtti ve istifanın eşiğinde olduğunu ifade etti. Bu açıklamanın ardından 12 saat geçmeden Tomakin'in görevden alındığı ve yerine Selman Altaş'ın atandığı duyuruldu.
11 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hem CHP hem de AKP ile görüştüklerini ve her iki partiye de aynı şartları sunduklarını belirtti. Özdağ, anayasanın ilk dört maddesi, 66'ncı madde ve terörle mücadele konularında taviz verilmeyeceğini, sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ifade etti. AKP'nin sığınmacılar konusunda kendi planlarını uygulamak istediğini, ancak Zafer Partisi'nin 13 milyon sığınmacının bir yıl içinde geri gönderilmesi planını kabul etmediğini ve bu nedenle içişleri bakanlığını talep ettiklerini, ancak AKP'nin bu talebi reddettiğini söyledi.
12 Haziran 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve partinin milletvekilleri, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelerek seçim takvimi ve ittifaklar hakkında soruları yanıtladı. Baş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, aynı zamanda bir mücadele ittifakı olduğunu belirtti. 15 Ocak'ta Kartal'da yapılacak mitingin ittifak için önemli olduğunu ve adaylık konusunun bu mitingden sonra netleşeceğini ifade etti. Ayrıca, HDP'nin kapatılması durumunda seçimlere katılım için mevcut seçenekler ve İyi Parti'nin HDP'ye yönelik yaklaşımı hakkında görüşlerini paylaştı.
9 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesi halinde ülkenin zarar görmeyeceğini belirtti. Demirtaş, genç seçmenlere hitaben, adaletsiz ve yoksulluk düzenini değiştirebileceklerini ve bunun için anahtarın kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Paylaşımında 2003 yılında Erdoğan'ın attan düştüğü bir görüntüyü de kullandı.
28 Nisan 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, muhalefetin demokrasiyle ilgili bir derdi olmadığını ve bir araya gelmelerinin tek nedeninin Erdoğan karşıtlığı olduğunu belirtti. Çelik, muhalefetin istikrar vaat etmediğini ve Türkiye'yi 'ucube bir yapı' ile karşı karşıya bırakmak istediklerini savundu. Ayrıca, muhalefetin demokrasi, cumhuriyet, millet ve devlet için bir projesinin olmadığını ifade etti.
23 Nisan 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasaları ihlal ettiğini ve ülkeyi kişisel çıkarları doğrultusunda yönetmeye çalıştığını iddia etti. Erdoğan'ın, seçimlerin kendi istediği zaman ve şartlarda yapılmasını planladığını ve bu durumun Türkiye'nin bir aile şirketi veya kişisel mülkü olmadığını vurguladı. Baş, Anayasa'nın ve yasaların ülkeyi yöneten temel metinler olduğunu ve bunların ihlal edilmesine karşı çıkacaklarını belirtti.
25 Ocak 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında seviyeli siyaset yürüteceklerini belirtti. Ancak bu açıklama, Erdoğan'ın geçmişte kullandığı sert ifadeleri akıllara getirdi. Erdoğan, deprem döneminde hükümeti eleştirenlere, muhalefete ve Gezi eylemleri hakkında ağır hakaretlerde bulunmuştu. Bu ifadeler arasında 'namussuz', 'çakal', 'gafil', 'namert', 'sefil kifayetsiz', 'çürük', 'sürtük' gibi sözler yer almıştı.
29 Mart 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP Kayseri Milletvekili ve eski savunma bakanı Hulusi Akar'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceğine dair dedikoduların kendisine ulaştığını belirtti. Altaylı, AKP'nin Mansur Yavaş'ın karşısına sürpriz bir isim çıkaracağını ve bu ismin Hulusi Akar olabileceğini ifade etti. Ancak Altaylı, bu durumun kesin olmadığını, sadece konuşulduğunu bildiğini ekledi.
3 Ağustos 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin cumhur ittifakına katılmayacağını ve Türkiye genelindeki tüm şehirlerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı. Bu açıklama, AKP'nin ittifakı genişletme çabaları ve diğer küçük partilerle yapılan görüşmelerin ardından geldi. HÜDA-PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı almasının aksine, Yeniden Refah Partisi bağımsız olarak seçimlere katılma kararı aldı.
20 Mart 2023

AKP MYK üyesi Mücahit Birinci, HDP'nin altılı masayla üç bakanlık için pazarlık yaptığını iddia etti. İddialarına göre HDP, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı talep ediyor. HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak, HDP'nin hiç kimseyle bakanlık pazarlığı yapmadığını ve yapmayacağını belirtti. Oluç, AKP'yi siyasi etikten yoksun olmakla suçladı.
1 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik PKK ile ilişkilendirme suçlamalarına tepki gösterdi. Akşener, eğer PKK'lı olduğu iddiası doğruysa dokunulmazlığının olmadığını belirterek, 'derhal tutuklanması' gerektiğini söyledi. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve geçmişte PKK ile mücadelede önemli rol oynadığını vurguladı.
2 Mayıs 2023

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde önerdiği 'şeffaflık paketi' içindeki imar mevzuatı değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki sürtüşmeyi derinleştirdi. Davutoğlu'nun imar planlarını daha şeffaf ve adil hale getirmeyi amaçlayan, belediyelere 'değer artış payı' getirecek düzenlemeleri, müteahhitler ve Erdoğan tarafından olumsuz karşılandı. Bu durum, Davutoğlu'nun siyasi kariyerinde bir dönüm noktası oldu ve Erdoğan'ın sert tepkisiyle karşılaştı.
15 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini ve milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda yeni dönem için cumhur ittifakının vaatlerini duyurdu. Bu vaatler arasında kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılması, gelir tamamlayıcı aile destek sistemi, yükseköğrenim öğrencilerine vergi muafiyeti ve ücretsiz internet, devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği desteği, gençlere yönelik beceri kazandırma programları ve yaşlı bakım sigortası bulunuyor. Bu vaatlerin bazıları, muhalefet bloku olan millet ittifakının daha önce açıkladığı vaatlerle benzerlik gösteriyor.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023
İşaretlediklerim