Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında eski yol arkadaşları olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Şehir Üniversitesi ile ilgili usulsüzlük yapmakla ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı iş bilmezlikle suçladı. Erdoğan, Davutoğlu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kullandığı 'Serok Ahmet' ifadesini anımsatarak, üniversitenin başarısız olduğunu ve yolsuzluklar nedeniyle devlet tarafından alındığını belirtti. Babacan'a ise Baykar ile ilgili sözleri nedeniyle çıkışarak, onun rekabeti anlamadığını ve kendi işine devam etmesi gerektiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin muhalefet partilerine ajan provokatörler sızdırdığını ve bu kişilerin yaklaşan seçimlerle ifşa olacağını iddia etti. Demirtaş, partisinin ve kendisinin siyasi tasfiye operasyonlarına direnerek bunları boşa çıkardığını belirtti. Eski HDP'li ve AKP milletvekilliği yolunda olan Ayhan Bilgen ise Demirtaş'ın sözlerine Twitter üzerinden cevap vererek, siyasette büyük lafların geri adım atılmasına yol açabileceğini ima etti. Diken, Demirtaş'ın tutukluluğuna gerekçe olarak Bilgen ve Altan Tan'ın ifadelerinin kullanıldığını daha önce haberleştirmişti.
24 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Ağustos depremini anarken attığı 'Deprem değil bina öldürür' tweetini yeniden gündeme getirdi. 6 Şubat'ta yaşanan ve çok sayıda can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, iktidarın deprem politikaları eleştirilirken, Baş Erdoğan'ın bu sözlerini hatırlatarak 'Önce senden kurtulmamız gerekiyor' ifadesini kullandı.
13 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının açıklanması sırasında yaşanan algı operasyonlarına işaret ederek, muhalefetin kazandığını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından, muhalefetin önde olduğu sandıklara AKP tarafından itiraz edildiği ve bu yüzden sonuçların sisteme girilemediği iddia edildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, henüz sayılmayan yaklaşık 10 milyon oy olduğunu söyledi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim gecesi yaşanan algı çalışmalarına karşı olduklarını ve her oyun peşinde olacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde, büyük partilerin milletvekili aday listelerinde kadınlara yeterince yer vermediği eleştiriliyor. Cumhur ve millet ittifaklarının 'seçilebilir' yerlerde gösterdiği kadın aday sayısı 82 iken, Yeşil Sol Parti ve TİP'te kadın aday oranı daha yüksek. 2018 seçimlerinde beş partinin toplam 702 kadın adayı vardı ve Meclis'e giren 600 milletvekilinin 103'ü kadındı. Bu durum Türkiye'yi dünya sıralamasında 129'uncu yapmıştı. 14 Mayıs seçimleri için AKP'nin 113, CHP'nin 156, İYİ Parti'nin 139, MHP'nin 90, Yeşil Sol Parti'nin 193 ve TİP'in 161 kadın adayı bulunuyor. Kadın temsiliyeti konusunda çalışan dernekler ve uzmanlar, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini ve bu durumun toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli olduğunu vurguluyor.
10 Nisan 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kadına yönelik şiddetle mücadele kanunu olan 6284 sayılı kanunu savunması nedeniyle parti içinde eleştirilen AKP'li Özlem Zengin'e destek açıkladı. Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma şartları arasında bu kanunun değiştirilmesini talep etmesi üzerine Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan itiraz gelmiş ve bu durum parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. Akşener, kadınların sesini yükselttiği için hedef alındığını ve 6284 sayılı kanunun tartışılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
22 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman'daki depremle ilgili bir takipçisinin yıkım ve kayıplar hakkında attığı tweet'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propagandasını yaparak yanıt verdi. Metiner'in 'Adıyaman yalnız değil, arkasında reis var' şeklindeki ifadeleri İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi. Tepkiler üzerine Metiner, tweet'ini sildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremden sonra 22 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesi dikkat çekti.
7 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik PKK ile ilişkilendirme suçlamalarına tepki gösterdi. Akşener, eğer PKK'lı olduğu iddiası doğruysa dokunulmazlığının olmadığını belirterek, 'derhal tutuklanması' gerektiğini söyledi. Ayrıca, 14 Mayıs seçimlerinin darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve geçmişte PKK ile mücadelede önemli rol oynadığını vurguladı.
2 Mayıs 2023

1996 yılında gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili adayı oldu. Daha önce memur olarak çalıştığı kurumdan ayrılarak aday adayı olan Göktepe'nin adaylığı, TİP Başkanı Erkan Baş tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Meryem Göktepe, adaylığını kabul ettiğini ve Hasan Hüseyin Korkmazgil'in bir şiiriyle ifade etti. Ayrıca, Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'ün de TİP'ten milletvekili adayı olduğu belirtildi.
28 Mart 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul Maltepe'de toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının bulunduğu 'Sağlam irade, doğru karar' yazılı afişlere 'Yargılayacağız' yazısı ekleyerek protesto etti. Bu eylem TKP'nin Twitter hesabından 'Halka karşı suç işleyenler yargılanacak' notuyla paylaşıldı.
1 Mayıs 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Twitter hesabından toplumun tüm kesimlerini kapsayan ve birlik mesajları veren bir paylaşım yaptı. Erdoğan, mesajında 85 milyon vatandaşın, 81 vilayetin, farklı etnik kökenlerin ve inanç gruplarının seçimlerden zaferle çıkacağını belirtti. Ayrıca, siyasi partilere gönül vermiş vatandaşların ve Türkiye'nin dostlarının da kazanacağını ifade etti. Erdoğan, seçimlerin bir bayram, gurur günü ve Türk demokrasisinin şöleni olacağını vurguladı.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce desteklediği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a, Kahramanmaraş depremi sonrasında çadır satışı yapması nedeniyle eleştiride bulundu. Kızılay, depremin ilk günlerinde bölgeye çadır göndermemesi eleştirilerine maruz kalmış ve depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon liraya çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan, daha önce Kınık'a destek vermiş olmasına rağmen, gençlerle yaptığı bir buluşmada Kızılay'ın bu davranışını eleştirerek, durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
11 Mayıs 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, muhafazakar kadınların kazanım ve özgürlüklerinin korunacağını ifade etti. İktidar kanadının, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda muhafazakarların haklarının elinden alınacağı yönündeki iddialarına karşılık, Kılıçdaroğlu demokratikleşme vurgusu yaptı ve Yeniden Refah Partisi'nin Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanunu'nun kaldırılmasını şart koştuğunu eleştirdi. Ayrıca, 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına izin verilmemesi gerektiğini ve bu durumun tüm kadınların ortak meselesi olduğunu belirtti.
12 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul mitinginde açılan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan cinsiyetçi bir pankarta tepki gösterdi. Pankartta 'Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz' ifadesi yer alıyordu. Akşener, Çanakkale'deki bir mitingde yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik hakaretlerin ve saygısızlıkların arttığına dikkat çekti ve özellikle kadınlara seslenerek bu tür davranışları kınadı.
10 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'ahmak' dediği için verilen cezaya tepki göstererek, İmamoğlu'nun arkasında İstanbulluların iradesinin olduğunu ifade etti. Akşener, İmamoğlu'nun ilk seçimde 13 bin 500 oy farkıyla kazandığı ancak seçimin iptal edildiğini, ardından 805 bin oy farkıyla yeniden seçildiğini hatırlatarak, bu durumu eleştirdi ve kendisinin de 'ahmak' dediğini belirtti.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim