TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine Riva'ya giderek istifasını sundu. Bu görüşmenin ardından diğer MHK üyeleri de istifa etti. TFF ve MHK, son dönemde hakem hataları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Son on yılda MHK başkanlığı sekiz kez değişirken, bu göreve altı farklı isim getirildi.
28 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerine katılacak adayları açıkladı. Listede, dün adaylıktan çekildiğini duyuran Servet Yardımcı da yer aldı. TFF, diğer adaylık başvurularını TFF Statüsü'nün 38/1. maddesinde belirtilen koşulları taşımadıkları gerekçesiyle kabul etmedi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Mehmet Büyükekşi'ye adaylık için imza vermediği belirtildi.
12 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve eleştirilerin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklik yaptı. Kılıçdaroğlu, bu değişikliği toplumun yenilenme isteğine yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, tüm teşkilatların kendisine bağlanmasının da beklenti olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'u desteklemişken, yeniden seçilen Başkan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Özbek, İmamoğlu'na Galatasaray'ın simgelerinin yer aldığı hediyeler takdim etti. İmamoğlu, ziyaret için teşekkürlerini sosyal medya üzerinden dile getirerek işbirliğine devam edeceklerini belirtti. Özbek'in daha önce Kurum ile olan samimi ilişkisi ve İmamoğlu'na olan ziyareti, siyasi ve spor dünyasında dikkat çekici bir gelişme olarak görülmekte.
7 Mayıs 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Seçime bir hafta kala en güçlü adayın çekilmesiyle, eski Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyon başkanlığı seçimini beş oy farkla kazandı. Mehmet Büyekekşi'nin hayal kırıklığı yaşadığı bu seçimde, Hacıosmanoğlu'nun geçmişteki tartışmalı davranışları ve şiddetle ilişkilendirilmiş geçmişi dikkat çekiyor. Ahmet Talimciler, yeni başkanın farklı bir profil çizmeye çalıştığını ancak futbol yönetiminde vasatlığın devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye bakışının olumsuz yönde değiştiği vurgulanıyor.
23 Temmuz 2024

Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

Ercan Taner, Beşiktaş'ın son dönemdeki maçlardaki başarısız performansını eleştirerek, takımın kaybedenler kulübü haline geldiğini belirtti. Oyuncuların yenilgilere normal bir şekilde yaklaştığını ve gelişim gerektiğini sürekli dile getirdiklerini, ancak takımın pres yapma, organize atak geliştirme ve yenik duruma düştükten sonra tepki verme konularında yetersiz kaldığını ifade etti. Taner, takımın dört teknik direktör değiştirdiğini ve yönetimin artık önemli bir karar alması gerektiğini, aksi takdirde yeni sezonda da benzer sorunların yaşanacağını vurguladı.
13 Mart 2024

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmalarının öncülerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel başkanlık yerine İBB başkanlığına aday olacağını açıklamıştı. Özgür Özel ise genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. İmamoğlu, Twitter üzerinden Özel'e başarılar diledi.
15 Eylül 2023

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe'de başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışıyor. Ülker Stadı'nda yapılan mali genel kurulda, Yıldırım ve ekibi ile mevcut başkan vekili Erol Bilecik arasında gerginlik yaşandı. Yıldırım, genel kurul başkanı Vefa Küçük ile yaşadığı tartışmanın ardından kongreyi terk etti. Yıldırım, adaylıktan çekilmeyeceğini ve Fenerbahçe'ye 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğini açıkladı.
8 Haziran 2024

Eryaman Stadı'nın zemininin bir hafta boyunca konuşulduğu ve yapılan çalışmalar sonucunda iyileştirildiği belirtiliyor. Galatasaray'ın Sparta Prag karşısında sergilediği performans ve önde baskı yaparak rakibini pas yapamaz hale getirmesi, zeminin kalitesinin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ankaragücü'nün pahalı kadrosuna rağmen Galatasaray karşısında çaresiz kalması ve bu durumun taraftarlarını üzdüğü ifade ediliyor.
19 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda mevcut bir güven bunalımı olduğunu ve bu durumun çözümü için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) erken seçime gitmesi gerektiğini vurguladı. Koç, çeşitli kulüplerin bu yönde attığı adımlar ve topladığı imzalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, TFF'nin seçim sürecini geciktirme eğiliminde olduğunu ve bu durumun Fenerbahçe'nin bazı organizasyonlardan çekilmesine neden olduğunu belirtti. Koç, federasyon başkanının futbol ortamını olumlu gösteren açıklamalarını eleştirdi ve mevcut yönetimin azınlık bir grup tarafından desteklendiğini ifade etti.
3 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Türkiye'de bir değişim sürecinin başladığını belirtti ve başarıya olan kararlılığını 'Ya başaracağız ya başaracağız' sözleriyle ifade etti. Makro ve mikro siyaset kavramları üzerinden Türkiye'deki ve uluslararası siyasetin yapısını eleştiren Demirtaş, seçimlerin bu siyasi oyunları temizleyen bir mekanizma olarak işlediğini ve kendisi gibi siyasetçilerin halkın öz gücüne dayanarak ayakta kaldığını vurguladı. Ayrıca, seçimlerin bölgesel ve küresel güç dengelerini etkileyecek önemli bir temizlik süreci olduğunu ve bu süreçte halkın saf iradesinin önemli bir güç olduğunu belirtti.
31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partideki değişim çağrılarını değerlendirdi. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrılarının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 2012'den bu yana CHP'yi değiştirdiğini ve bu değişim sonucunda İmamoğlu'nun İBB adayı olabildiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, partinin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ve yeni bir 'elbise' giydirilmesine gerek olmadığını vurguladı.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim