Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Beşiktaş'ın taraftar grubu çArşı'nın önde gelen isimleri Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç dahil 35 kişinin 'darbeye teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı davanın beşinci duruşması görüldü ve 1 Şubat 2024'e ertelendi. 2015'te tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmiş, ancak karar 2021'de Yargıtay tarafından bozulmuştu. Dava dosyası daha sonra Gezi davasıyla birleştirilmiş, ancak 21 Şubat 2022'deki duruşmada dosyaların tekrar ayrılmasına karar verilmişti.
7 Eylül 2023

Güney Koreli yazar Bora Chung, İthaki Yayınları'ndan çalışanlarına özür dilemesini ve çözüm bulmasını istedi. İthaki Yayınevi çalışanları, 'küçülme' gerekçesiyle tazminat hakkı olmayan çalışanların işten çıkarıldığını ve eski çalışanların istifaya zorlandığını iddia etmişti. İthaki Yayınları ise bu iddiaları yalanlamış ve firma mahremiyetine zarar veren ve hakaret içeren haberler konusunda suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu.
31 Ağustos 2023

Ankara'da, Erdoğan tarafından aday gösterilen Turgut Altınok, CHP'li mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş'ın mal varlığını açıklamasının ardından kendi mal varlığını açıklamak zorunda kaldı. Başlangıçta mal varlığını açıklamakta tereddüt eden Altınok, eleştirilerin artması üzerine mal varlığını açıkladı. Açıklanan mal varlığı, sayısız arsa ve tarladan oluşuyor ve bu malların büyük bir kısmının ailesinden miras yoluyla geldiği belirtiliyor. Can Ataklı, bu durumu ele alarak, Altınok'un mal varlığının kaynağının aile mirası olduğunu ve bu durumun toplumda tartışma yarattığını belirtiyor.
17 Mart 2024

Uzun yıllardır Habertürk'te görev yapan gazeteci Fatih Altaylı, kendi köşesinde yayımladığı bir yazı ile Habertürk'ten ayrıldığını duyurdu. Altaylı, özellikle seçim dönemlerinde sergilediği muhalif tutum nedeniyle iktidar yanlısı çevrelerin hedefi haline gelmişti. Ayrılık yazısında medyada artık 'patron' diye hitap edeceği birini göremediğini ve yazılarına kendi web sitesi üzerinden devam etmeyi planladığını belirtti.
16 Mayıs 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve PEN Türkiye üyesi Hikmet Altınkaynak, solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve PEN Türkiye, Altınkaynak için başsağlığı mesajları yayımladı. Gazetecilik ve edebiyat alanlarında uzun yıllar hizmet veren Altınkaynak, çeşitli gazetelerde yazıları yayımlanmış ve birçok derginin yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır.
17 Şubat 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Türkiye'de ilk olarak 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek. Film, 29 Eylül'de Türkiye genelinde sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 'Kuru Otlar Üstüne', İstanbul'a atanmayı bekleyen bir resim öğretmeninin taciz suçlamasıyla karşılaşması ve bu durumun hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Türk sinema ve tiyatro dünyasının sevilen ismi Münir Özkul, vefatının beşinci yılında anılmaktadır. İstanbul'da doğan ve genç yaşlarda tiyatroya adım atan Özkul, Muhsin Ertuğrul'un yönlendirmesiyle önemli rollerde yer almış ve birçok ödül kazanmıştır. Geleneksel Türk tiyatrosunun simgesel kavuğunu İsmail Hakkı Dümbüllü'den devralan Özkul, Hababam Sınıfı serisindeki 'Kel Mahmut' karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Ayrıca, 1998'de 'devlet sanatçısı' unvanını almış ve 2018'de hayatını kaybettikten sonra Bakırköy Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.
5 Ocak 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'li Erdoğan Toprak'ın eski eşi Ece Güner'i İYİ Parti listelerinden aday gösterdiğini iddia etti. Güner ve Toprak, geçen yıl boşandıklarını ve Toprak'ın Güner'in adaylığı konusunda herhangi bir etkisi olmadığını belirterek iddiaları yalanladılar. Güner, siyasi bir lider olarak Meral Akşener ile bağlantısının olduğunu ve İYİ Parti'nin ilkelerine uygun olduğunu ifade ederek adaylığını onurla kabul ettiğini açıkladı.
10 Nisan 2023

Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Erdinç'in telefonuna el konuldu ve ifade vermesi bekleniyor. Erdinç'in avukatıyla telefonda konuşmasına izin verilmediği bildirildi. Bu olay, son iki günde 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alınan dördüncü kişi oldu.
2 Kasım 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP), gazeteci yazar Umur Talu'yu milletvekili adayı olarak duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Talu'nun adaylığını kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve özgür basın için mücadeleyi kazanacaklarına olan inancını belirtti. TİP, daha önce de tanınmış oyuncular ve gazetecileri partiye katmıştı.
6 Nisan 2023

Wu-Tang Clan'ın altı yılda kaydettiği ve yalnızca tek bir kopyası bulunan 'Once Upon a Time in Shaolin' albümü, Avustralya'daki Tazmanya Eski ve Yeni Sanat Müzesi'nde (Mona) sergilenecek. Albüm, Haziran ayında 10 gün boyunca düzenlenecek dinleme partilerinde halkın beğenisine sunulacak. Albüm, müziğin değerini korumak amacıyla özel bir meta olarak tasarlandı ve şimdiye kadar sadece birkaç kişi tarafından dinlenebildi. Albüm, daha önce Martin Shkreli tarafından satın alınmış ve daha sonra dijital sanat kolektifi Pleasr'a satılmıştı.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim