Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Savcılık, Süper Lig'de geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylara ilişkin Fenerbahçeli futbolcular Jaden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi için 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep etti. İddianameye göre, futbolcuların derbi sırasında karıştıkları olaylar nedeniyle bu cezanın istenildiği belirtildi. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceği bildirildi.
16 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

Galatasaray Spor Kulübü Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün uçuş bilgilerinin sosyal medyada ifşa edilmesi üzerine İstanbul başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ergün'ün uçuş bilgilerini paylaşan hesabın Abdurrahman B. isimli kişi tarafından kullanıldığı tespit edildi ve şüpheli ifadesi için savcılığa çağrıldı. Ergün, bu kişinin tehdit veya hakaret içeren tezahürat ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Aynı hesaptan daha önce bazı futbolcuların da uçuş bilgilerinin paylaşıldığı belirtildi.
8 Ağustos 2024

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, sosyal medyada gündeme gelen ve hakemlerin değerlendirme toplantısını içeren görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu görüntülerin Türk futbolundaki adaletsizlikler ve akıl almaz olayların bir göstergesi olduğu belirtildi. Fenerbahçe, saha içi ve dışı kararların Süper Lig'in kaderini etkilediğini ve hakemlerin baskı altında standart dışı kararlar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bu konuda bir açıklama yapılmasını ve ilgili görüntülerin tamamının yayınlanmasını talep etti.
26 Mart 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Trabzonspor, Kasımpaşa, Yukatel Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhlaller arasında çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareketler ve hakemlere yönelik açıklamalar bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivasspor Basın Sözcüsü de disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Aralık 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili sözlerine soruşturma açıldığını hatırlattı. Tunç, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
11 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u iterek düşüren Fatih Özkan’a ev hapsi cezası verildi. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması sosyal medyada tepki çekmişti. Ali Koç, olayın ardından kendisini iten kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Özkan’ı gözaltına alarak adliyeye sevk etti ve ev hapsi cezası verildi.
18 Ağustos 2024

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın, program çıkışında silahlı saldırıya uğrayarak ayağından yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili dört şüpheliden ikisinin gözaltına alındığını, diğer ikisinin ise arandığını açıkladı. Soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren motosikletin olay yerinde bulunan bir araçla birlikte hareket ettiği tespit edildi. Soruşturma titizlikle devam ediyor.
28 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Gazeteci Murat Ağırel, Tuzlaspor'un yüksek fiyatlarla satılan maç biletleri ve bahis iddiaları hakkında savcılığın soruşturma başlattığını açıkladı. Ağırel, bilet fiyatlarının 17 bin ile 50 bin TL arasında değiştiğini ve satışa rağmen tribünlerin boş kaldığını belirtmişti. Savcılık, Ağırel'i bilgi almak için çağırdı ve Ağırel, belgeleri kaynağını açıklamadan savcılığa sunduğunu ifade etti.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran firari E.G, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğramıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurmuştu. Polis, saldırganlardan T.T.İ'yi yakalamış ve adli kontrolle serbest bırakmıştı.
2 Eylül 2024

Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu, pazar günü oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş maçına Beşiktaş taraftarlarının alınmamasına karar verdi. Bu karar, ev sahibi kulüp Trabzonspor'un talebi üzerine alındı. Maçta 2 bin 250 güvenlik personeli görev yapacak. Karar, vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda alındı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim