CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramda 6 Şubat depremlerinin etkilediği Adıyaman kentini ziyaret etti. Adıyaman Belediye Mezarlığı'nda dua ederken, bir kişi Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak imama, 'O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun' şeklinde provokatif bir ifade kullandı. Çevredekilerin tepki gösterdiği kişi, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.
21 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte yürütülen seçim çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sosyal medyada paylaşılan ve her iki partiden kadınların el ele seçim çalışması yaptığı görüntüler, Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu tarafından olumlu bir işbirliği örneği olarak gösterildi.
10 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde mezarlıkta ve türbede sözlü provokasyonlara maruz kaldı. Bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun Fatiha okumasını eleştirirken, Kahta ilçesinde CHP konvoyuna fiziksel saldırı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar üzerine ziyareti iptal ederek Ankara'ya döndü. ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, yaşananları provokasyon olarak değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu'nun gözlerinin dolduğunu belirtti.
22 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü saat 13:00'te HDP'yi ziyaret edecek. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündemi konusunda anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini ifade etti. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınladı.
15 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni'ne katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ülkesi yapacaklarını ve hiçbir çocuğun aç yatmayacağını vaat etti. Törende ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere hitap ederek onların Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
13 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybetme korkusuyla çok sayıda taahhütte bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ve kendisinin de devlet terbiyesiyle yetiştiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın seçimler yaklaşırken halkın yararına vaatlerde bulunmasını, daha önce yaşanan krizlerde halkın unutulduğunu ancak seçim zamanı hatırlandığını ima ederek eleştirdi.
21 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın İstanbul'daki mitinginde seçmenlere, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası bir seçim zaferi halinde ilk işinin ne olması gerektiği soruldu. Seçmenlerin büyük bir kısmı, ekonomik sorunların çözümü için adaletin sağlanmasını öncelikli olarak gördüğünü ifade etti. Özellikle genç seçmenler, ekonomik sorunların adalet eksikliğinden kaynaklandığına inanıyor.
6 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de düzenlenen mitingde Türkiye'nin mevcut sorunlarına değindi ve değişim vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, köy okullarını açma, 100 bin öğretmen atama, kırsalda çalışan gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, emeklilere bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye verme ve yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye getirme sözü verdi. KPSS'de sözlü sınavı kaldıracağını ve torpili sonlandıracağını belirtti.
27 Nisan 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İzmir'de düzenlenen mitingde Gündoğdu Meydanı doldu. Diken tarafından yapılan röportajlarda, vatandaşların çoğunluğu yeni hükümetten demokrasi ve ekonominin düzeltilmesini ilk beklenti olarak dile getirdi. Ayrıca, mitingde eski CHP milletvekili Muharrem İnce hakkında da görüşler soruldu ve bazı vatandaşlar İnce'ye yönelik eleştirilerini ifade etti.
30 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan ilk kampanya afişinde, Türkiye'de yaşanan bazı toplumsal olaylar ve bu olaylarda hayatını kaybeden veya mağdur olan kişilere yer verildi. Afişte, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara, öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, öldürülüp yakılan trans kadın aktivist Hande Kader ve bacakları kesilerek öldürülen yavru köpek gibi figürlerin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli sorunlarına da dikkat çekildi.
7 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'ye sosyal medya üzerinden bir davet yolladı. Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'Halil İbrahim Sofrası' şarkısını paylaşarak, eski kırgınlıkları bir kenara bırakma ve birlikte hareket etme çağrısında bulundu. İki siyasetçi daha önce görüşmüş ancak İnce'nin adaylıktan çekilmesi konusunda bir anlaşmaya varılamamıştı.
11 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de katıldığı programda, iktidarın seçim sürecini sabote edebileceğini ve buna karşı önlemler aldıklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasının söz konusu olmadığını, ekonomik sorunlara odaklanmak istediklerini ve devletin partileştiğini iddia etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmediklerini ve her sandıkta temsilcilerinin olacağını, seçim gecesi alınan güvenlik önlemleri ve teknik altyapı hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası olası bir iktidar değişikliğinde devletin sağlam temellere oturtulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen özel oturumda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zorluklarla dolu bir dönemden geçtiğini ancak umutsuz olmak için bir neden olmadığını belirtti. 14 Mayıs genel seçimlerine yaklaşırken, ülkenin demokrasi ile taçlandırılacak bir heyecanla sarıldığını ve yeni bir döneme yaklaşıldığını ifade etti. Bu yeni dönemde yoksulluğun ve yolsuzluğun sona ereceğini, liyakatin hâkim olacağını ve Türkiye'nin yaşama sevincini geri alacağını söyledi.
23 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim