Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, Danıştay tarafından hukuka uygun bulundu. Bu karara karşı dava açan kadın örgütleri ve siyasi partilerin iptal istemi Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da temyiz başvurularını reddetti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kararı eleştirerek kadın mücadelesinin eşitlik ve özgürlük getireceğini belirtti.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in Gezi olaylarına katılanlara yönelik 'sürtük' ifadesi nedeniyle özür dilemesi çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, Gezi olayları sebebiyle özür dilemesi gerekenlerin demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar olmadığını, aksine sokakları kaosa sürükleyenler olduğunu belirtti. Özel ise Erdoğan'ın da Gezi olaylarına katılanlardan özür dilemesi gerektiğini savundu ve Türkiye'nin normalleşmesi için adım atmasını istedi.
13 Eylül 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yargı mensubunun adını değiştirerek İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan ile görüşülmediğini, sadece teknik bir ekibin İmralı'ya gittiğini belirtti. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili üç belge yayımlayarak açıklama yaptı. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da iktidarın Öcalan ile görüştüğünü ve istediği sonucu alamayınca terörle suçlamaya başladığını öne sürdü.
6 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş hakkında verdiği ihlal kararını görüşmek üzere gündemine aldı. Ancak bir üyenin dosyaya hazırlanamadığını belirtmesi üzerine görüşme ileri bir tarihe ertelendi. AYM, Demirtaş'ın 'tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluğa ilişkin kararların etkili itiraz güvencesi içermeyen, bağımsız ve tarafsız hâkim ilkelerine aykırı olan sulh ceza hâkimliklerince verilmesi nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği' iddiasını ele alacaktı.
26 Temmuz 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden yaptığı paylaşımlarla muhalefeti seçimlere hazırlıklı olmaya çağırdı. Demirtaş, iktidarın seçim kampanyasına başladığını ve muhalefetin de boş durmaması gerektiğini belirtti. Kendi ifadesiyle 'atı hırsızlara kaptırmamak için' her an seçimi düşünmeye davet etti.
6 Ocak 2023

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaracağını duyurduktan sonra, eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş ile adaylık konusunda görüşme yaptı. Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde yapılan görüşmede hukuki durumunun adaylık için uygun olmadığını ifade etti ve partinin seçim çalışmalarını destekleyeceğini belirtti. HDP yönetimi de Demirtaş'ın bu yaklaşımına teşekkür ederek, ortak çalışmanın önemini vurguladı.
27 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da düzenlenen bir halk buluşmasında sığınmacı sorununa değindi. Özel, Avrupa'nın çözüm için hazır olduğunu belirterek, Suriye'de ilan edilen genel affın bir fırsat olduğunu ve sığınmacıların güvenli bir şekilde memleketlerine gönderilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin Suriye ile diyalog kurarak bu sorunu çözmesi gerektiğini vurguladı.
6 Ekim 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla, takipçilerine ve genel olarak seçmenlere, çevrelerindeki kararsız seçmenleri ikna etmeye çalışmaları çağrısında bulundu. Demirtaş, kızının ilk kez oy kullanacağını ve 'Kararsızım baba' dediğini belirterek, onu ikna etmeye çalışacağını ifade etti ve benzer bir çaba için takipçilerine seslendi.
7 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı, salı günü CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel ile görüşecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın CHP'ye yönelik sert eleştirilerinden sonra bir ilk olacak. Ziyaretin amacı, siyasi atmosferi yumuşatmak ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel'in bu girişimi, siyasi alanda bir değişim ve yeni bir yol açma çabası olarak görülüyor.
9 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski genel eş başkanı Selahattin Demirtaş, seçim güvenliğinin sağlanması için muhalefet ittifaklarına birlikte çalışma çağrısında bulundu. Özellikle CHP'ye bu konuda öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, seçim güvenliğinin bugünden itibaren yemin törenine kadar sürekli bir önem taşıdığını ifade etti. Demirtaş'ın bu açıklamaları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.
17 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı süreci ve DEM Parti'nin üçüncü yol siyasetine dair açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Türkiye'deki siyasi atmosferin çıkar odaklı hale geldiğini ve DEM Parti'nin demokrasi, adalet ve barış odaklı bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Ayrıca, tüm partilerin diyalog ve müzakere yoluyla sorunların çözümü için bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Başak Demirtaş'ın adaylık iradesinin, toplumsal barış ve demokrasiye katkı sunma amacı taşıdığını ifade etti.
9 Şubat 2024

HDP'nin eski eş genel başkanı ve şu anda Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş'ın aktif siyasetten uzaklaştığını duyurmasının ardından, danışmanı Zınar Karavil, Demirtaş'ın siyasetten tamamen kopmadığını ve bir noktada aktif siyasete geri dönebileceğini düşündüğünü belirtti. Karavil, Türkiye'deki siyasi boşluğa ve halkın gerçekçi umut ve sağlam bir bakış açısına ihtiyacına dikkat çekerek, Demirtaş'ın siyasete dönmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Demirtaş'ın halkın ve tabanın isteklerini göz önünde bulundurması gerektiğini vurguladı.
22 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden seçim kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim kampanyasında coşku, neşe, zeka ve inanç ile goygoyun karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, seçim coşkusunu küçümseyenlere karşı meydanları doldurulması ve sempati duyulan partide görev alınması çağrısında bulundu.
18 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DW Türkçe'ye verdiği röportajda, eşi serbest olsaydı Türkiye'nin daha iyi bir durumda olabileceğini ifade etti. 2017 referandumunun geçmemiş olabileceğini ve 'tek adam' sisteminden kaynaklanan sorunların bu kadar büyük olmayacağını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki seçimlerde iktidar değişikliği beklediğini ve bu durumda eşi ve diğer tutukluların serbest kalabileceğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'nin geleceği konusunda umutlu olduğunu ve çok dilli, çok kültürlü bir toplumda eşit ve barış içinde yaşanabileceğine inandığını dile getirdi.
15 Nisan 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında aldığı 42 yıl hapis cezasının ardından avukatları aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Demirtaş, mahkemenin kararının siyasi olduğunu ve yıllar öncesinden iktidar tarafından belirlendiğini iddia etti. Ayrıca, verilen cezaların sadece düşüncelerinden ve konuşmalarından dolayı olduğunu belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması durumunda beraat etmesi gerektiğini vurguladı. Demirtaş, halkın desteğiyle moralini yüksek tuttuğunu ve barışçıl çözüm arayışından vazgeçmeyeceğini ifade etti.
17 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı sırada kendisine yönelik yuhalama ve 'idam' sloganlarına karşı bir tepki gösterdi. Demirtaş, Erdoğan'ı 'hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla' suçlayarak, kendisinin Selahaddin Eyyubi'nin torunu olduğunu belirtti ve 'Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum' dedi.
30 Mayıs 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim