Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

Yunanistan'ın farklı bölgelerinde, özellikle Dedeağaç ve Meriç Bölgesi'nde 19 Ağustos'tan beri devam eden orman yangınları, şiddetli rüzgarlar nedeniyle altıncı gününde de kontrol altına alınamadı. Yangınlar, başkent Atina'nın 50 kilometre kuzeyindeki Parnita Dağı'ndaki yerleşim birimlerine yaklaştı. Yangınlar nedeniyle onlarca yerleşim birimi tahliye edildi, onlarca bina yandı ve 600 bin dönümün üzerinde ormanlık alan, tarım arazisi ve yerleşim alanı kül oldu.
24 Ağustos 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Asparan mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, iki ayrı noktada başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı altı uçak, dokuz helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda orman yangını söndürme ekibi karadan ve havadan müdahale etti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı ve yangında toplam iki hektar alan zarar gördü.
9 Temmuz 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı ve üç dozer yangına müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
15 Temmuz 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

Hatay’ın Antakya ilçesinde ormanlık bir alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına yedi arazöz ve dört su tankeri ile müdahale ediliyor. Muğla’da ise 350 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın yandığı belirtildi.
11 Eylül 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde dün gece çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Yangına 15 arazöz, sekiz su tankeri, altı ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer’e gidiş yolu ulaşıma açıldı.
25 Temmuz 2023

Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

Antalya'nın Serik ilçesindeki Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. TRT Haber ekibi yangın bölgesinden son durumu aktarıyor. Yangınların önlenmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle ilgili uyarılar yapıldı.
28 Temmuz 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

Türkiye Mart ayında son 50 yılın en yüksek sıcaklıklarını yaşarken, Yunanistan da Nisan ayında benzer sıcaklıklarla karşılaştı. Uzmanlar bu yazın çok sıcak geçeceğini öngörüyorlar. Yunanistan, orman yangınlarına karşı özel yangın söndürme birlikleri kurarak tatbikatlara başladı. Melih Aşık, Türkiye'nin de benzer hazırlıklara şimdiden başlaması gerektiğini vurguluyor ve yangın söndürme ekipmanları ile ilgili anlaşmaların yapılıp yapılmadığını sorguluyor.
4 Mayıs 2024

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada çıkan ve bitişik tesislere yayılan yangın kontrol altına alındı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesiste çıkan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale etti. Yaklaşık 110 dönümlük alanda 10 civarında fabrikayı etkileyen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
2 Ağustos 2023
İşaretlediklerim