Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli, Konya, Eskişehir, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerine sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yağışların saat 13.00'dan itibaren etkili olması bekleniyor. MGM, hava durumu renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmalarını da açıkladı.
25 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için 'sarı' kodlu uyarı yayımlayarak gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
1 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 15 iline sarı kod uyarısı verdi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder. Uyarılan iller arasında Adana, Edirne, Hakkari, Kars ve Mardin gibi çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Ayrıca, bazı bölgelerde toz taşınımı etkisinin sürdüğü belirtilmiştir.
3 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ve İstanbul için sarı, Kırklareli ve Tekirdağ için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Iğdır ve Ardahan illerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek bu illeri 'sarı' kodla uyardı. Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlike oluşturabileceği anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Bu uyarılar, olası sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi risklere karşı önlem alınmasını amaçlıyor.
20 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara dahil 20 il için sarı kodlu sağanak uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İstanbul'da sağanak yağışların özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde, Ankara'da ise akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. MGM, sarı kodun hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
1 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 il için 'sarı' kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde ve Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
16 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul'da bugün saat 09:00 ile 15:00 arasında gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Yerel olarak kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
11 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bayramın ilk günü bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı, ikinci gün ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği belirtildi.
27 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim