İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir dairede çıkan yangın sonrası itfaiye ekipleri, Pakistan uyruklu Muhammad Tahir Khan'ın cansız bedenine ulaştı. Khan'ın domuz bağı yöntemiyle bağlandığı ve öldürüldüğü belirtildi. Yangının, Khan'a ait evrakların elektrikli ısıtıcı üzerine atılması sonucu çıktığı iddia ediliyor. Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, Khan'ın bedeni Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
25 Mayıs 2023

Kocaeli Körfez'de yaşayan 23 yaşındaki edebiyat öğretmeni Aziz Alptekin, atama beklerken özel dersler vererek hayatını sürdürmeye çalışıyordu. Geçen hafta intihar girişiminde bulunan Alptekin, bu sabah odasına girip çıkmadı. Ablasının ipi keserek kurtardığı genç öğretmen, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
22 Ağustos 2023

Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Zübeyir Y., eski kız arkadaşı Melike A.'yı tabancayla vurarak öldürdü ve daha sonra kaçarak bir üzüm bağında kendini vurarak intihar etti. Melike A., sağlık memuru olarak çalışıyordu ve olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Zübeyir Y.'nin cesedi, polis tarafından olay yerine yakın bir üzüm bağında bulundu. Melike A.'nın, geçmişte üç kadını öldüren ve ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan Necati A.'nın kızı olduğu belirtildi.
19 Ocak 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

İstanbul Bağcılar'da, Barbaros Tüzün isimli şahıs, eski kız arkadaşı Filiz Çilingir ve onun 14 yaşındaki kızı Selin Akçay'ı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından polis ekipleri, şüphelinin bulunduğu daireye girdiklerinde Tüzün'ü başından vurulmuş halde buldu ve olay yerinde intihar ettiği anlaşıldı. Tüzün'ün, olaydan sonra kız kardeşini kaybeden İlayda Akçay'a, annesi ve kız kardeşini öldürdüğünü belirten bir sesli mesaj gönderdiği bildirildi.
7 Kasım 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birlik Sanayi Meslek Lisesi'nde bir edebiyat öğretmeni, sınıfta gürültü yaptığı iddiasıyla bir öğrenciyi kitapla dövdü. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından öğrencinin yakınları okula gelerek öğretmene saldırdı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. Büyükçekmece başsavcılığı, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.
8 Kasım 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden bir kişinin 'peygamber aşığı olduğu için' cansız bedeninin 'mis gibi koktuğunu' söyleyen imam hakkında inceleme başlattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ismi açıklanmayan imamın bu sözleri tepki çekti. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konya'da görev yapan bu personelin ifadelerine ilişkin inceleme başlatıldığı belirtildi.
3 Ekim 2023

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında şimdiye kadar 19 kişi tutuklanmış, aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu isimler yer almıştı. AA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.A. isimli şahıs da tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 21'e yükseldi.
20 Şubat 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Durdu Özer'in, MHP'li isimlerle samimi ilişkiler içinde olduğu belgelendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ve diğer MHP'li isimlerle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim