Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarıda bulundu. 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca iç kesimlerde pus ve sis beklenirken, rüzgarın bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
17 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 il için 'turuncu', 27 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Yağışların genellikle yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak, bazı bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.
9 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 17 kenti sarı ve turuncu kodla uyararak kuvvetli yağış ve rüzgar beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu iller arasında Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, Manisa ve Muğla yer alırken, turuncu kodlu iller Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli olarak belirtildi. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.
16 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 30 ilini turuncu, 36 ilini ise sarı kodla uyararak kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 23 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Uyarıda, bu illerde kuvvetli yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları açıklandı: yeşil kod herhangi bir uyarı gerektirmeyen durumları, sarı kod potansiyel tehlikeli hava durumlarını, turuncu kod tehlikeli hava durumlarını ve kırmızı kod ise çok tehlikeli hava durumlarını ifade ediyor.
22 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için 'turuncu', beş il için ise 'sarı kod'lu hava durumu uyarısı yayınladı. Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyden, doğu kesimlerde güneyden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.
17 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılarda bulundu. Üç il için 'turuncu', üç il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülürken, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batısı ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi tahmin ediliyor.
23 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarı yapılan bölgeler arasında İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya'nın iç kesimleri ve Adana'nın kuzeyi yer alıyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının artması, batı kesimlerde ise düşmesi bekleniyor.
11 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 64 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kod daha ciddi tehlike seviyesini ifade ediyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 26 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla sağanak yağış ve kar için uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bingöl gibi iller yer alırken, turuncu kodla uyarılan iller Bolu, Hakkari ve Şırnak olarak belirtildi. Uyarılarda, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın kuvvetli eseceği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim