Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kadıköy'de bir basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından ablukaya alındı ve gözaltılar gerçekleşti. Olaya müdahale eden polis en az 40 kişiyi gözaltına aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
27 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden 35 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, otelin inşaatını denetlemekle sorumlu olan inşaat mühendisi Halil Bağcı gözaltına alındı. Bağcı, jandarma ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak adliyeye sevk edildi. Otelde konaklayanlar arasında 31 turist rehberi ve KKTC'li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25'i çocuk olmak üzere toplam 35 kişi depremde yaşamını yitirmişti.
29 Mart 2023

Gazeteci Dinçer Gökçe, halktv.com.tr'de yayınlanan bir haberin halkı yanıltıcı içerikte bulunması gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul Bakırköy başsavcılığı, haberin gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte olduğunu ve yargıya güven ve itibarı sarsmaya yönelik olduğunu belirtti. Halk Tv Haber Yayın Yönetmeni Bengü Şap Babaeker, Gökçe'nin gözaltına alınmasını 'gözdağı' olarak nitelendirdi. Gökçe, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Kasım 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran firari E.G, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim oldu. İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğramıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurmuştu. Polis, saldırganlardan T.T.İ'yi yakalamış ve adli kontrolle serbest bırakmıştı.
2 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefetin Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma iddialarına değindi. Erdoğan, bu iddiaların gündeme gelmesi üzerine dinleyicilerin yuhalamasına, muhalefeti 'siyasi mevta' yapacaklarını söyleyerek karşılık verdi. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması ve yerine 'inanç başkanlığı' kurulması gerektiğini söylediği, ancak Millet İttifakı'nın mutabakat metninde bu yönde bir madde bulunmadığı belirtildi.
21 Nisan 2023

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, İzmir'deki cezaevinde intihar etti. Akçekaya'nın cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Akçekaya, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürmek suçlarından hüküm giymişti.
10 Nisan 2023

Miyase İlknur, Erdal Atabek'in vefatını ve onunla ilgili anılarını paylaşıyor. Erdal Atabek'in gazetecilik kariyerine ve kişisel özelliklerine değiniliyor. İlknur, Atabek'in sağlığına dikkat eden, dinç ve genç görünen bir kişi olduğunu belirtiyor. Atabek'in 1977 1 Mayıs'ında ve Barış Derneği davalarında gösterdiği duruşu hatırlatıyor.
1 Haziran 2024

Eski bakan ve Trabzonspor'un onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında milletvekilliği ve iki dönem spor bakanlığı yapmış bir siyasi figürdü. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ölümünün kalp krizi sonucu olduğu belirtildi. Cenazesi, 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecek.
25 Nisan 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan Aydın Aydoğan, 26 Ocak'ta Silivri Cezaevi'ne ziyaret sırasında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Aydoğan'a kelepçe takıldı ve fotoğrafı çekildi. Kahramanmaraş başsavcılığına SEGBİS aracılığıyla bağlanan Aydoğan, 21 Haziran 2022 tarihli bir tweeti sebebiyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamalarıyla karşılaştı. Aydoğan, ifadesinde tweetin anayasal sınırlar içinde eleştiri amaçlı olduğunu belirtti. Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanmasıyla ilgili soruşturmada ise dokuz yıldır etkili bir adım atılmadı.
31 Ocak 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

İzmir Buca'da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan 2023 tarihindeki mitingine cemaatini götürmeyi reddeden cami imamı Yusuf Kılıç, bu kararının ardından soruşturma ve tehditlerle karşılaştı. Kılıç, tehditler nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olaydan 10 ay sonra İzmir dışına sürgün edildiğini ve kademelerinin ilerlemesinin durdurulduğunu belirtti. Türkiye Barolar Birliği'nden yardım isteyen Kılıç, yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.
19 Şubat 2024

Güney Kıbrıs'ta Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan hazırlık maçında, Panathinaikos'un Türk başantrenörü Ergin Ataman, açılan siyasi bir pankarta tepki gösterdi. Ataman, sahanın ortasına kadar gelerek pankarta tepkisini dile getirdi ve hakemden önce kendini oyundan attırdı. Ataman, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, spor salonlarının siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeri olduğunu vurguladı ve kazananın her zaman spor ve dostluk olacağına inandığını belirtti.
17 Eylül 2024

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerini hedef gösteren haberler yaptıkları iddiasıyla A Haber ve Yeni Şafak Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. TBB, bu haberlerin Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'na aykırı olduğunu belirtti. AYM'nin Gezi Parkı davasında hüküm giyen Can Atalay'ın bireysel başvurusu üzerine verdiği karar sonrası yaşanan süreçte, Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yargıtay'ı desteklemesi medya tarafından da tartışma konusu olmuştu.
13 Kasım 2023

Mehmet Büyükekşi, TFF'deki eleştirileri dinlerken bazı başkanlar tarafından sabırla dinlendi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye çıktığında Büyükekşi salonu terk etti. Sarıalioğlu, konuşmasında diğer başkanları cesur olmaya ve verdikleri sözlerin arkasında durmaya çağırdı. TFF'deki değişim sürecinin kazananı İstanbulspor oldu ve bu başarıyı 'Türk Futbolu artık daha temiz' diyerek kutladı.
19 Temmuz 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından, davanın eski hakimi Hüseyin Zengin'in yerine başka bir hakim atanmıştı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verme telkinini reddettiği için görev yerinin değiştirildiğini yazdı. Terkoğlu, Zengin'e yakın bir kaynağın, Anadolu Adliyesi Başsavcısının Zengin'e 'ceza verirsen yukarı mahkemeler de hazır' şeklinde baskı yaptığını iddia etti. Bu durum, yargı sürecinin tarafsızlığına dair endişeleri gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin davanın bugünkü duruşmasına turkuaz basın kartı olmayan gazeteciler alınmadı. Mahkeme başkanı, basın mensubu olup olmadığını belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda olduğunu belirterek, sadece yeni basın kartı olanları duruşmaya aldıklarını açıkladı. Duruşmada ayrıca tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal’ın avukatının duruşmanın kapalı yapılması talebi reddedildi ve bilirkişi raporuna itirazlar dile getirildi.
30 Eylül 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelinin kentte uygun bir yere dikilmesi önergesi reddedildi. Belediye Başkanı Cemil Tugay, heykelin dikilmesi için yeterli neden ve gerekçe görmediklerini belirtti. Demiral'ın bozkurt işareti yapmasının siyasi bir tercih olabileceğini ifade eden Tugay, İzmir'in bir futbolcusu olmayan Demiral'ın heykelinin dikilmesine karşı olduklarını söyledi.
14 Ağustos 2024

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim