İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın depolarındaki çadırları depremzedelere göndermek yerine Ahbap Derneği ve Türk Eczacıları Birliği'ne sattığı ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda tepkilere neden oldu. Kızılay'ın bağış kampanyasını seslendiren oyuncu Metin Belgin, kampanyada yer aldığı için insanlığından utandığını ve pişmanlık duyduğunu açıkladı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın eski hocası Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da Kınık'ın hocası olmaktan utandığını belirterek özür dilemişti.
27 Şubat 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kardeş şehir olan Ukrayna'nın Odessa kentine 10 otobüs hibe etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yardımı gerçek bir kardeşlik duygusuyla yaptıklarını belirtti. Otobüslerin, savaş koşulları altında zor durumda olan Odessa'daki ulaşım şartlarını iyileştirmesi umuluyor. İmamoğlu, bu tür desteklerin devam edeceğini ifade etti.
2 Ağustos 2024

CHP, sanatçı Haluk Levent'e kurumsal bir adaylık teklifi yapmadığını duyurdu. Bu açıklama üzerine Haluk Levent, kendisine yazılı olmasa da sözlü olarak üst düzeyden adaylık teklifi yapıldığını ve bu konuda üç kez arandığını belirtti. Levent, bu durumu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi ve TİP'in Gökhan Zan'ı aday göstermesi gibi konular da gündemde yer aldı.
12 Şubat 2024

Sanatçı Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin deprem bölgesindeki yardım organizasyonlarına yönelik engellemelerin yetkililer tarafından çözüldüğünü duyurdu. Dernek, iktidar çevresinden gelen organize saldırılarla karşı karşıya kalmış ve AFAD'a bağış çağrısı yapmıştı. Haluk Levent, TV kanallarının düzenlediği ortak bağış kampanyasına katılamadığını ve 500 bin TL bağışladığını belirtmişti. Ayrıca, toplanan bağışlarla acil konut yapımı için TOKİ ile görüşmeler yapıldığını ve Ahbap'ın planlarını uygulamaya devam edeceğini ifade etti.
16 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Feshane'de açılan 'Ortadan Başlamak' sergisi, AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından eleştirildi. Türkyılmaz, serginin kaldırılmasını talep etti ve aksi takdirde demokratik ve hukuki haklarını arayacaklarını ifade etti. Daha önce sergi, 'LGBTİ+ propagandası' iddiasıyla saldırı girişimine uğramıştı. Türkyılmaz, Feshane'nin manevi bir mekan olduğunu ve İBB Başkanı'nın buranın tasavvuf müzesi olarak işlev göreceğini taahhüt ettiğini belirtti.
10 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), şehirdeki ihtiyaç fazlası minibüs ve dolmuşları taksiye dönüştürme kararı, bir taksi kooperatifinin açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından hukuka uygun bulundu ve dava reddedildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, kararı Twitter üzerinden duyurarak, UKOME'nin takdir hakkına ve bilimsel raporlara dayalı kararlarının önemine vurgu yaptı. Bu kararın UKOME'nin yenilikçi adımlar atabilmesi için önemli olduğunu belirtti.
31 Ocak 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda mülakat sisteminin kaldırılacağını açıklamasına tepki göstererek, bu sistemin daha önce birçok gencin hakkının yenmesine yol açtığını belirtti. İmamoğlu, işe alımlarda liyakat ve adaleti getireceklerini ve torpil düzenine son vereceklerini ifade etti. Muhalefet liderleri de benzer şekilde Erdoğan'ın vaatlerini kopyalamakla eleştirmişti.
27 Nisan 2023

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, seçim sonuçları konusunda ajansın verilerini eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dava açacaklarını duyurdu. AA, seçim verilerini yanlış vermekle ve cumhur ittifakı lehine manipülasyon yapmakla suçlanıyor. Karagöz, ajansın itibarına zarar verildiğini iddia ederek, bu tür suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından, davanın eski hakimi Hüseyin Zengin'in yerine başka bir hakim atanmıştı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verme telkinini reddettiği için görev yerinin değiştirildiğini yazdı. Terkoğlu, Zengin'e yakın bir kaynağın, Anadolu Adliyesi Başsavcısının Zengin'e 'ceza verirsen yukarı mahkemeler de hazır' şeklinde baskı yaptığını iddia etti. Bu durum, yargı sürecinin tarafsızlığına dair endişeleri gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıta yapılan ÖTV zamları sonucunda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, toplu ulaşım maliyetlerinin arttığını ve bu durumun yerel yönetimleri zor durumda bıraktığını ifade etti. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Büyükerşen, orta ve dar gelirli vatandaşlar ile araç sahiplerinin durumunu göz önünde bulundurarak yerel yönetimlerin toplu taşımada ÖTV'den muaf tutulması gerektiğini belirtti.
16 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti ve sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, tüm vatandaşları süreci dikkatle takip etmeye davet etti ve rehavete kapılmadan tüm oylara sahip çıkacaklarını ifade etti. Ayrıca, oyunu kullanırken yaptığı açıklamada, beş yıllık emeğin helalleşme anı olarak nitelendirdiği bu günün, vatandaşların oyuyla en güzel yorumlanabileceğini söyledi.
31 Mart 2024

Mehmet Ocaktan, bir haber kanalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sorulan soruları ve bu sorulara verilen yanıtları ele alıyor. Bir gazetecinin, İmamoğlu'nun oylarının neden düşmediğini ağlamaklı bir ifadeyle sorması ve anket firmasının temsilcisinin İmamoğlu'na zarar veren bir durum olmadığını belirtmesi üzerine Ocaktan, gazeteciliğin ve siyasi ahlakın geride kaldığını vurguluyor. Ocaktan, gazetecilerin siyasi aidiyetlerinin olabileceğini kabul ederken, bu tür tarafsız olmayan soruların profesyonellikten uzak olduğunu ifade ediyor.
25 Mart 2024

CHP içindeki değişim tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP il başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı sonrasında yayınladıkları ortak açıklamayı eleştirdi. İmamoğlu, açıklamanın içeriğini ve tarzını yetersiz bulduğunu, değişim sürecine dair bir yol haritası sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, metnin tüm il başkanları tarafından kabul edilebileceğini düşünmediğini ve bazı ifadelerin imalı olduğunu ifade etti.
22 Haziran 2023

Şanlıurfa'da, 6 Şubat depremleri ve ardından yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonucu oluşan olumsuz koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Beyazgül, sağanak etkilenen sokaklarda incelemeler yaparken yuhalanarak protesto edilmiş ve polis ile zabıta ekiplerinin yardımıyla olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Protesto sırasında vatandaşların sert tepkileri ve bağırışları duyulmuştur.
15 Mart 2023
İşaretlediklerim