Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, 'Kundakçı' isimli tiyatro oyununun ikinci perdesinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldıktan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek sahneye geri döndü. 68 yaşındaki Bilginer'in tansiyon düşüklüğü yaşadığı ve gerekli testlerin ardından taburcu edildiği bildirildi. Doktorunun onayıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde tekrar sahne alan Bilginer için tedbir olarak ambulans hazır bekletildi. Bilginer, gazetecilere kalbinde bir sorun olmadığını ve kardiyolojik açıdan sınıfı geçtiğini ifade etti.
15 Mart 2023

İskoçya'nın Dış Hebridler takımadalarında 56 pilot balina kıyıya vurdu ve bunlardan 55'i öldü. Bu olay, Britanya tarihinin en büyük toplu balina ölümü olarak kaydedildi. Kurtarma ekipleri, hayatta kalan iki balinadan birini kurtarırken diğeri tekrar kıyıya vurarak öldü. Kurtarma çalışmaları sırasında bazı balinalara ötenazi uygulandı. Olayın nedeni araştırılıyor ve kıyıya vuran balinalar otopsi edilecek.
18 Temmuz 2023

Kaliforniya'da yaşayan ve ekonomik zorluklarla mücadele eden Ron Nessman, bir restorana bulaşıkçı olarak iş başvurusu yaptıktan sonra, iş görüşmesinden çıkarken rüzgarın etkisiyle kontrolsüz bir şekilde otobana doğru hareket eden bir bebek arabasını fark etti ve durdurarak içindeki çocuğu kurtardı. Bebeğin teyzesi olan kadına çocuğu teslim etti. Bu olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi ve yerel haberlerde geniş yer buldu. Nessman, kahramanlık olarak değerlendirilen bu davranışının ardından birkaç gün sonra işe alındı.
10 Mayıs 2023

Güney Kore'de, Asiana Airlines'a ait bir uçakta 30'lu yaşlardaki bir erkek yolcu, yerden 250 metre yükseklikteyken uçağın kapısını açmaya çalıştı. Olay sonrasında uçak Daegu Havalimanı'na başarılı bir iniş yaptı. İnişin ardından bazı yolcuların bayıldığı ve solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Zanlı, işten çıkarılma stresi yaşadığını ifade etti ve görgü tanıkları, kişinin uçaktan atlamaya çalıştığını belirtti.
27 Mayıs 2023

Pakistan'ın Karaçi şehrinde 10-25 Ocak tarihleri arasında en az 18 kişi, solunum yetmezliğine yol açan bir hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Bölgede petrol, katı yağ ve ham demir fabrikalarının bulunması ve hastalarda solunum yetmezliğine zehirli gazların neden olabileceği düşünülüyor. Soruşturma kapsamında üç fabrika kapatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. Gaz ve diğer kimyasalların incelenmesi devam ediyor.
27 Ocak 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında yedi işçiyi rehin alan İbrahim Y. isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olayla ilgili olarak dört şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan biri serbest bırakılırken, İbrahim Y. tutuklanmış ve diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İbrahim Y., fabrikanın duvarına 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm' yazmıştı.
5 Şubat 2024

ABD'nin Virginia eyaletinde, gözaltında bulunan 28 yaşındaki siyah Irvo Otieno'nun hastanede ölümüne sebep oldukları iddia edilen yedi polis ve üç sağlık görevlisi hakkında ikinci derece cinayet suçlamasıyla dava açıldı. Olay, 6 Mart'ta meydana geldi ve güvenlik kamerası görüntülerinde Otieno'nun kelepçeli bir şekilde yere yatırıldığı ve 10 kişinin üzerine çıktığı görüldü. Otieno'nun adli tip incelemesinde 'havasızlıktan boğulma' sonucu öldüğü belirlendi. Ailesinin avukatı, Otieno'nun hücresinde de dövüldüğünü belirtti.
22 Mart 2023

ABD, kendi hava sahasında tespit edilen ve 'casus balonu' olarak nitelendirilen Çin'e ait bir balonu Atlantik Okyanusu üzerinde Amerikan karasularına çıktığında düşürdü. Balonun düşürülmesi için FAA, bazı havaalanlarının uçuşlarını durdurdu ve hava sahasını kapattı. Bu olay, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin ziyaretini iptal etmesine neden oldu ve ABD ile Çin arasındaki gerginliği artırdı.
5 Şubat 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

6 Şubat depremlerinin vurduğu Kahramanmaraş ve Adıyaman'da yapılan incelemelerde asbest tespit edildi. Temiz Hava Hakkı Platformu (THHP) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yürütülen analizler sonucunda, Adıyaman'dan alınan 30 örneğin ikisinde, Kahramanmaraş'tan alınan 21 örneğin sekizinde, Elbistan'da ise 15 örneğin ikisinde farklı türlerde asbest bulundu. Asbestin, 40-50 yıl sonra akciğer, karın zarı, gırtlak, yumurtalık kanserleriyle akciğer ve kalp zarlarında sertleşme, solunum ve dolaşım yolu hastalıklarına yol açtığı biliniyor. THHP ve TTB, asbest risk değerlendirmesi, atık yönetim altyapısının güçlendirilmesi, asbest analiz altyapısının geliştirilmesi ve asbestle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması için önerilerde bulundu.
27 Ekim 2023

ABD Sahil Güvenlik tarafından yapılan aramalar sonucunda, Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına turistik sefer düzenleyen 'Titan' adlı denizaltının enkazı bulundu. Denizaltının iç patlama sonucu parçalandığı ve yolcuların hayatını kaybettiği açıklandı. Enkaz, Titanik enkazının yaklaşık 500 metre uzağında tespit edildi. Denizaltıda beş kişinin bulunduğu ve aralarında Britanyalı milyarder Hamish Harding ile Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud'un da olduğu biliniyor.
22 Haziran 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

ABD ordusu, Güney Carolina eyaletine bağlı Kuzey Charleston bölgesinde uçuş yapan deniz piyadelerine ait bir F-35 uçağının arıza vererek düştüğünü bildirdi. Pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi. Düşen uçak için bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Uçağın eğitim uçuşunda olduğu ve aynı eğitime katılan başka bir F-35’in güvenli şekilde hava üssüne döndüğü kaydedildi.
18 Eylül 2023

OceanGate şirketi, Titanik gemisinin enkazına düzenlediği turistik gezi sırasında meydana gelen ve beş kişinin ölümüyle sonuçlanan Titan denizaltısının patlamasının ardından tüm keşif seferlerini ve ticari faaliyetlerini askıya aldı. Kazanın ardından Kanada'nın St. John's limanında enkazın parçaları toplanmaya başlandı ve yüzeye çıkarılan ilk parçalarda insan kalıntıları bulundu. ABD ve Kanada, 24 Haziran'da kazayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Temmuz 2023

ABD'deki Starbucks çalışanları, maaş ve diğer haklar konusunda iyileştirmeler yapılmaması sebebiyle 16 Kasım 2023 tarihinde iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Grev, şirketin popüler promosyon etkinliği olan 'Kırmızı Bardak Günü' ile aynı güne denk getirilerek 200 şubenin etkilenmesi bekleniyor. Sendika, Starbucks'ın promosyonlar sırasında çalışanlarla ilgili konularda yasa dışı şekilde müzakere etmeyi reddettiğini iddia ediyor. Starbucks ise grevin büyük bir aksamaya yol açmayacağını savunuyor.
16 Kasım 2023

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023

Batman'ın Beşevler Mahallesi'nde bir kömürlükte ikinci sınıf öğrencisi A.A.'nın cesedi bulundu. Akrabalarının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri, kız çocuğunun hayatını kaybettiğini tespit etti. Çocuğun cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili çocuğun babası Ö.F.A.'yı gözaltına aldı ve soruşturma devam ediyor.
30 Ocak 2023

ABD'nin Nevada eyaletinde bir mahkeme, Las Vegas menşeli bir şirketi, sattığı alkali suyun beş kişide karaciğer rahatsızlığına neden olduğu iddiasıyla 130 milyon dolar tazminata mahkum etti. Suyun analizinde roket yakıtı bileşeni olan hidrazin kimyasalına rastlandı. Bu karar, yiyecek ve içecek üreticilerine kalite güvencesine sadık kalmaları konusunda bir mesaj olarak görülüyor. Şirketin ürünleri, 2021'de sağlık riskleri nedeniyle ABD Gıda ve İlaç Dairesi ve Güney Nevada Sağlık Bölgesi tarafından toplatılmıştı.
9 Şubat 2024
İşaretlediklerim