Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, takıma katkısı ve attığı gollerle dikkat çekiyor. 692 dakikada 7 gol atan Kılıçsoy için Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, oyuncunun büyük takımların ilgisini çektiğini belirtti. Ancak, genç oyuncuların erken yaşta büyük takımlara transfer olmasının hem oyuncunun hem de mevcut takımın geleceği açısından olumsuz olabileceği vurgulanıyor. Bu durum, Fenerbahçeli Arda'nın Real Madrid'e transferi örneğiyle desteklenerek, büyük kulüplerin oyuncularını daha uzun süre tutarak hem takımın hem de oyuncunun gelişimine katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.
8 Şubat 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay erkekler kategorisinde Slovenyalı Habjan Malavasic'i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu zafer, Gazoz'un kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu olarak kaydedildi. Gazoz, daha önce 6 Ağustos 2023'te düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu olmuştu.
12 Mayıs 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Forbes dergisinin 37'nci 'Milyarderler Listesi'ne Türkiye'den 26 isim dahil oldu. İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin insanı seçildi ve dünya sıralamasında 497'nci oldu. SASA Polyester'in hisselerindeki değer artışı, Erdemoğlu'nun zenginlik sıralamasında yükselmesine neden oldu. Uzun süre zirvede yer alan Murat Ülker ise 5 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya geriledi.
5 Nisan 2023

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesiyle, Türkiye'de çocukların sanat, kültür ve edebiyatla iç içe yetiştirilmesini amaçlayan 'Doğan Kardeş' dergisinin kuruluş öyküsü ve önemi anlatılıyor. Derginin kurucusu Arif Kazım Taşkent'in oğlu Doğan'ın çığ faciasında kaybından sonra bu dergiyi çıkarmaya başladığı ve derginin çocukların gelişimine katkıda bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, derginin yayıncılık serüveni ve katkıda bulunan önemli isimlerden bahsediliyor. Türkiye'nin gençler arasında sanat ve kültürel etkinliklere katılım sıralamasındaki düşük konumu eleştiriliyor ve sanatın çocuk gelişimindeki rolüne dikkat çekiliyor.
23 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere birçok müşteriyi dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzan'ın kuzeni Nazlı Can ve iki kişi daha tutuklandı. Ali Yörük'ün ismi Erzan tarafından sorguda anılmış ve Erzan, dolandırdığı kişilerden birinin parasını Yörük'e aldırttığını itiraf etmişti.
30 Nisan 2023

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türk oyun endüstrisinin 1,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Eryürek, Türkiye'de 36 milyon aktif oyuncu olduğunu ve bu oyuncuların yaklaşık 12 milyonunun oyunlara veya oyun içi mağazalara para harcadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki profesyonel e-spor oyuncu sayısının 600'e ulaştığını ve 2022'de oyun sektörünün 424,7 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. İstanbul'un, oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği Avrupa'daki ikinci kent olduğunu da ekledi.
20 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçının VAR hakemlerini açıkladı. Maçın VAR hakemi olarak Koray Gençerler seçildi. Yardımcı VAR hakemleri ise Emre Kargın, Aleks Taşçıoğlu ve Alper Çetin olarak belirlendi. Maçın orta hakemi Halil Umut Meler olacak.
3 Mart 2024

Getir'de kurye olarak çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muharrem Can İncir, sipariş teslimi sonrası bir otelde piyano çalarken çekilen videosuyla sosyal medyada dikkat çekti. Mozart'ın 'Türk Marşı'nı çalan İncir, piyano çalmayı kendi kendine internetten öğrendiğini ve ileride piyanist olmak istediğini belirtti. Tasarım ve modelleme bölümünde okuyan İncir, konservatuvara gitme isteğine rağmen eğitimi olmadığı için kazanma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyor. Sosyal medyadaki olumlu yorumlar karşısında duygulanan İncir, bu ülkede keşfedilmesi gereken birçok gencin olduğunu ifade etti.
11 Ocak 2023

Galatasaray, Beşiktaş ve milli takım eski futbolcusu, şu an Hatayspor Antrenör Yardımcısı olan Gökhan Zan, İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zan'a parti rozetini taktı ve eşi Müge Uzun Zan da partiye katıldı. Ayrıca, Trabzonspor efsanesi ve teknik direktör Ünal Karaman'ın da İYİ Parti'ye katıldığı ve Konya'dan aday gösterilebileceği ifade ediliyor.
22 Mart 2023

Ercan Taner, futbol maçlarının artık oyun zevkinden çok kurallar ve sistem tartışmalarıyla gündemde olduğunu belirtiyor. Galatasaray'ın Sparta Prag'a yenilerek Avrupa'dan elenmesi ve Antalyaspor karşısında zorlanması, takımın performansında dikkat çekici düşüşlere işaret ediyor. Muslera'nın hataları ve Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı kaçırması gibi bireysel hataların takımı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ayrıca, Galatasaray'ın bir hafta içindeki performans düşüklüğünün nedenlerinin teknik direktör Okan Buruk tarafından bilineceğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal ve kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu, 64 yıllık tiyatro serüvenleri nedeniyle Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç tarafından takdim edildi. Ömer Koç, törende yaptığı konuşmada Genco Erkal'ın sanat ve demokrasi alanındaki katkılarını övdü. Genco Erkal ise teşekkür konuşmasında politik bir mesaj da vererek, ülkenin aydınlık bir geleceğe ulaşmasını diledi.
5 Mayıs 2023

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023

Real Madrid'in Osasuna'yı 4-2 mağlup ettiği LaLiga'nın 29. hafta maçında, oyuna sonradan dahil olan Arda Güler, orta sahadan attığı şutla direği buldu. Forma şansı bulmakta zorlanan ancak fırsat bulduğunda dikkat çeken performanslar sergileyen Arda, bu maçta da yeteneğini sergiledi. Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda'nın bu denemesi için 'Büyük bir yetenek ve özgüven' ifadelerini kullanarak genç oyuncuyu övdü.
16 Mart 2024

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) başkanı olarak atandı ve bu göreve getirilen en genç ve ilk kadın başkan oldu. Erkan'ın atanmasıyla dünya genelinde merkez bankalarını yöneten kadın sayısı 23'e yükseldi. Bu atama, 2013'ten bu yana kadın merkez bankası başkanı sayısındaki artışı gösteriyor. Ayrıca, dünya genelindeki diğer kadın merkez bankası başkanlarından bazıları ve görev süreleri hakkında bilgi veriliyor.
9 Haziran 2023
İşaretlediklerim