Sözcü gazetesinden ayrıldığını açıklayan Yılmaz Özdil, İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi tarafından yazılarına davet edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Özdil'e destek mesajını daha önce Sedat Peker retweet'lemişti. Yeniçağ'ın davetini içeren paylaşımı da Peker tarafından retweet'lenerek sosyal medyada dikkat çekti.
9 Mart 2023

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden ihraç edildiği iddialarına rağmen kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını belirtti. Dikbayır, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları arasında yer alıyordu ve Akşener ailesi ile özel kalem müdürünün banka hesaplarını yasadışı yollardan incelediği iddiasıyla disipline sevk edilmişti. İhraç iddiaları ortaya atılsa da İYİ Parti tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
5 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Partili isimler sosyal medya üzerinden Akşener'e destek mesajları yayınladılar. Paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, milletin iradesine saygı gösterilmesi ve dayatmalara karşı durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İYİ Parti'nin milletin sesi olduğu ve millete rağmen siyaset yapılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

Altılı masa tarafından oluşturulan ortak politikalar mutabakat metni, çeşitli politika başlıklarını içerirken, Saadet Partisi'nin itirazı sonucu 'İstanbul Sözleşmesi' ile ilgili bir maddeye yer verilmedi. Ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, sunum sırasında metin dışına çıkarak sözleşmeye dönüleceğini ifade etti. Bu durum, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nde hoşnutsuzluk yarattı ve Saadet Partisi'nin tepkisine neden oldu.
31 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adayını çıkarma kararına ilişkin düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu, İYİ Parti'nin bu kararının müzakerenin kapanmadığı anlamına gelmediğini belirtti. Ayrıca, toplumsal ittifakın önemine vurgu yaptı ve muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca ulaşabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İstanbul'da CHP ve İYİ Parti ittifakıyla bir demokrasi mücadelesi verildiğini ve kazanıldığını hatırlattı.
14 Eylül 2023

CHP'nin eski milletvekili ve genel başkan yardımcılarından Gürsel Tekin, partiden istifa ettiğini Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Tekin, CHP'nin Atatürkçü ve sosyal demokrat kimliğinden uzaklaştığını, parti içinde liyakat ve ehliyetin göz ardı edildiğini, gruplaşma ve makam-mevki dağılımının adaletsiz yapıldığını belirtti. Ayrıca, parti hukukunun ve emekçilerin haklarının yok sayıldığını, ideolojik yoldaşlık yerine kişisel ilişkilerin ön plana çıktığını ifade ederek, bu nedenlerle istifa ettiğini açıkladı. Tekin'in ismi, istifasından bir gün önce CHP'nin Esenyurt belediye başkan adayı olarak geçiyordu.
13 Şubat 2024

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, daha önce partisinin kararına uyarak Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında bu kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu ile diğer partileri suçlamıştı. AKP'li eski bakan Faruk Çelik ise Ağıralioğlu'nun eleştirilerinin ardından 'icraat zamanı' ifadesini kullanarak Ağıralioğlu'na göndermede bulunmuştu.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Teşkilat Buluşması'nda yaptığı konuşmada, partinin ittifak sisteminden vazgeçtiğini ve bu sistemle yol yürümeyeceklerini belirtti. Akşener, İstanbul'u alanın Türkiye'yi alamayacağını da ifade etti. Ayrıca, CHP'den alacaklı olduklarını, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödediklerini ancak hala alacaklı olduklarını söyledi.
18 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

CHP'den ihracı istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden atılacağını öğrendikten sonra, bu durumu partililere yaşatmamak adına 19 Eylül'de istifa edeceğini duyurdu. Özcan, sesinin duyulabilmesi için abartılı konuştuğunu ifade etti. CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş yaparak partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı röportajda, abartılı konuşma tarzını toplumun dikkatini çekmek için kullandığını belirtti.
14 Temmuz 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantılarından ayrıldığını duyurdu ve bu durum siyasi arenada çeşitli tepkilere neden oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP), İYİ Parti'nin bu kararına ve muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeme durumuna tepki olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mesaj içeren afiş yayınladı. Afişte İYİ Parti'nin renkleri kullanıldı ve TİP milletvekilleri afişi sosyal medyada kendi yorumlarıyla paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

AKP döneminde İçişleri Bakanlığı yapmış olan İdris Naim Şahin, İYİ Parti'den Ordu 1'inci sıra milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ancak Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, İYİ Parti Ordu'da yüzde 9,85 oy alarak Meclis'e giremedi. Şahin, MHP'li en yakın rakibinin yaklaşık 3 puan gerisinde kaldı. Bu durum, İYİ Parti'nin eski İzmir milletvekili Aytun Çıray tarafından memnuniyetle karşılandı ve Twitter üzerinden Ordululara teşekkür ettiğini belirtti.
15 Mayıs 2023

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını ve partisine yapılanlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Kendisine AKP ve MHP'den teklifler geldiğini ifade etti. Ağıralioğlu, partisinin kararını şerh ederek koruduğunu ve genel başkan Meral Akşener'den adaylık talebi gelirse başvurabileceğini söyledi. Ayrıca, bir milletvekilinin partisinden ayrılması durumunda milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini, ancak partinin kuruluş ilkelerinden sapması halinde başka bir partiye geçilebileceğini dile getirdi.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023
İşaretlediklerim