Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

İstanbul’un Fatih ilçesinde polis, Eminönü sahilinde bir aracın kasasına midye yüklendiğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan iki şüpheli gözaltına alındı ve yaklaşık 1 ton ağırlığında 36 çuval midye denize döküldü. Gözaltına alınan şüphelilere 52 bin 484 lira para cezası verildi.
7 Temmuz 2024

Kütahya'da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çevreyolundaki polis kontrol noktasında durdurdukları bir araçta valizler içerisinde 28 bin 168 sentetik ecza ve 5 bin 138 uyuşturucu hap ele geçirdi. Araçta bulunan O.M. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kentte ocak ayından bu yana gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında toplam 133 şüpheli tutuklanmıştı.
9 Eylül 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından yedi şüpheli, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
19 Mayıs 2024

Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen operasyonda, 15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi. 56 yaşındaki şüpheli Ş.T'nin uyuşturucu ticareti yaptığı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelinin aracında ve ikametinde yapılan aramada, uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 19 bin 385 lira buldu. Ş.T, gözaltına alındı.
18 Eylül 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da siber dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-31 operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurları dolandırdıklarını ve bu yöntemle 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.
17 Nisan 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk yedi ayında İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri açıkladı. Bu dönemde 5 bin 522 operasyonda 14 tondan fazla uyuşturucu maddeye el konuldu ve 9 bin 169 kişi yakalandı. Ayrıca, sosyal medya hesapları ve çevrimiçi suçlarla ilgili de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Bilişim ve yasadışı bahis operasyonlarında 1619 kişi yakalandı ve 482 kişi tutuklandı.
8 Ağustos 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Gaziantep'te yapılan bir aramada, bir polis memurunun aracında beş kilogram skunk adlı uyuşturucu bulundu. Şüpheli polis memuru S.N.'nin Mersin Emniyeti'nde görev yaptığı tespit edildi ve sorguya alındı. S.N., uyuşturucuyu Diyarbakır'dan alıp Mersin'e götürdüğünü ve uyuşturucunun kendisine değil, bir meslektaşına ait olduğunu belirtti. Skunk, esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan bir uyuşturucu türü olup, son dönemde Diyarbakır kırsalında üretilmektedir.
23 Ağustos 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K, tutuklandı. Soruşturma sürecinde, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'nde görevli üç üst düzey yetkili açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı.
24 Mayıs 2024

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

Mersin'deki Taşucu ve İzmir'deki Çeşme limanlarında, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ve 40 kilogram kokain ele geçirildi. Şüpheli tırların x-ray tarama sistemine sevk edilmesiyle başlayan operasyonda, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda uyuşturucular yasal yüklerin içine gizlenmiş halde bulundu. Silifke ve Çeşme başsavcılıkları olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

Tolga Şardan, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle metamfetamin ticaretinde transit ülke olarak görülmeye başlandığını belirtiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın yayımladığı 'Türkiye Uyuşturucu Raporu – 2024' verilerine göre, Türkiye'de skunk ve metamfetamin yakalamalarında ciddi artışlar yaşandı. 2023 yılında skunk yakalamaları yüzde 148 artarken, metamfetamin yakalamaları da yüzde 35,5 oranında arttı. Türkiye'de 2023 yılında 65 bin 800 metamfetamin olayı yaşandı ve 88 bin 600 şüpheli gözaltına alındı.
7 Eylül 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda İran’dan gelen bir tırda pudraya emdirilmiş 2,2 ton metamfetamin ele geçirdi. Yapılan testlerde, toz formda bulunan yasal yükün metamfetamin içerdiği tespit edildi. Bu rekor miktarda ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
4 Ağustos 2024

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023
İşaretlediklerim