Arslan Tekin, AK Parti'nin milli eğitim politikaları üzerinden fikirlerini topluma enjekte etmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadığını belirtiyor. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin, eğitim sisteminde imam hatipleştirme yolunda büyük adımlar atmak istediği ancak son üniversiteye giriş sınavı sonuçlarının bu çabaların başarısız olduğunu gösterdiği ifade ediliyor. Tekin, AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında eğitimde istenilen sonuçları alamadığını vurguluyor.
18 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin Atatürk'ü anmalarına yönelik 'çer çöp' ifadesi, eski AKP milletvekili Mehmet Metiner'i kızdırdı. Metiner, Bulut'un AK Parti'yi temsil etme yetkisini sorguladı ve üslubunu eleştirdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise teğmenlere yönelik eleştirilerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tartışma, AKP içindeki farklı görüşleri ve teğmenlerin yemin töreni etrafındaki siyasi gerilimi gözler önüne serdi.
3 Eylül 2024

Mehmet Altan, Özgür Özel'in KKTC gezisinde tekrarladığı 'Türkiye’nin dışına çıktık mı Türkiye’nin partisiyiz' cümlesini tehlikeli bulduğunu ifade etti. Altan, bu ifadenin muhalefet partisinin yurtdışında iktidar partisinin politikalarını savunması anlamına geldiğini ve bunun vatanseverlik olarak sunulmasının yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, hukukun ve hakkın savunulmasının gerçek vatanseverlik olduğunu vurguladı.
22 Temmuz 2024

İstanbul'da döner ustası, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Murat Kurum'dan oy istemesi üzerine, ekonomik zorluklarını ve geçinememe sorununu dile getirdi. Dönerci, 1996'da bir yıllık maaşıyla babasına ev alabildiğini, ancak şu anda bayramda memlekete gitmenin bile hayal olduğunu belirtti. Murat Kurum'un '22 senede ülkeyi nereden nereye getirdik' sözlerine karşılık, döner ustası maaşıyla geçinememe sorununu vurguladı.
17 Şubat 2024

Ekrem İmamoğlu ve ekibi, Sultanbeyli'de özellikle ilk kez oy kullanacak yaklaşık 30 bin gence mektup göndererek onlarla birebir iletişim kuruyor. Bu strateji, ilçede CHP'nin oy oranının son seçimlerde yüzde 16'ya yaklaşmasına ve gelecek seçimlerde daha da artabileceğine dair beklentilere yol açıyor. Ayrıca, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin ilçede yükselişi, AKP oylarının erimeye başladığını gösteriyor. Sultanbeyli'nin Türkiye'nin bir mozaiği olarak önemi ve gençlerin meslek tercihlerindeki değişim de dikkat çekiyor.
29 Mart 2024

Memduh Bayraktaroğlu, AKP Meclis Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun seçimlerden sonra emeklilere seyyanen zam yapılacağına dair vaadini eleştirdi. Akbaşoğlu'nun, bir milyar varillik petrol çıkarılacağını ve fiyatların düşeceğini belirterek emeklilere zam yapılacağını söylediği bir konuşmasına atıfta bulunarak, bu vaadin gerçekleşmesinin belirsizliğine dikkat çekti. Bayraktaroğlu, bu durumu Nasrettin Hoca'nın açlıktan ölen eşeğine yazın yeşil çimen vaat eden fıkrasıyla karşılaştırarak, vaadin gerçekleşme ihtimalinin düşüklüğüne işaret etti.
14 Mart 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Türkiye'deki projeler için Vietnam ve Filipinler'den işçi getirdiklerini açıkladı. Eren, iç pazarda daralma dönemlerinde yurt dışı projelerine yöneldiklerini ve bu projelerin toplam değerinin 509 milyar lirayı aştığını belirtti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise Türkiye'de gençlerin üniversiteye gitme zorunluluğu gibi bir algı olduğunu ve bu durumun iş gücü sıkıntısına yol açtığını ifade etti.
5 Haziran 2024

Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), Türkiye'deki mülteci karşıtı söylemleri ve göç politikalarını ele alan bir rapor yayınladı. Raporda, AKP'nin 2019'dan itibaren mülteciler üzerinde denetim ve baskı kurduğu, Suriyelilerin güvenlik meselesine dönüştürüldüğü ve göçün kriminalize edildiği belirtiliyor. Ayrıca, ana muhalefetin geri göndermeye dayalı mülteci söylemi öne çıkarken, sol partilerin mülteci meselesine yeterince ağırlık vermediği savunuluyor.
21 Mayıs 2024

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Mardin'in Savur ve Dargeçit ilçelerine asker ve polislerin seçmen olarak taşındığını ve bu durumun halkın iradesini çalma girişimi olduğunu iddia etti. Türk, bu iddiaları araştırmak üzere Fransa'dan gelen bir heyetle birlikte Savur ilçesine gitti ancak heyetin okullara girişi polisler tarafından engellendi. Türk, seçmen olarak yazılan kişilerin yerel olmadığını ve hatta Rusya'dan insanların taşındığını öne sürdü, bu durumun Türkiye'nin demokrasisi için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.
31 Mart 2024

Selin Nakıpoğlu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla hayata geçirilen yeni müfredat programının AKP'nin siyasi sloganını içerdiğini ve biat eden bir nesil yetiştirme amacı taşıdığını iddia ediyor. Nakıpoğlu, bu müfredata karşı kurulan 'Müfredatı Geri Çekin Platformu' ve 11 Haziran'da yapılacak boykottan bahsediyor. Müfredatın, Cumhuriyet ve özgür düşünceye düşman görüşler doğrultusunda hazırlandığını ve kitapların tarikat ve cemaatlerle bağlantılı şirketlere ihale edildiğini belirtiyor.
8 Haziran 2024

Taha Akyol, Türkiye'deki eğitim sisteminde okuma ve anlama sorunlarının devam ettiğini, ancak şehirleşmenin etkisiyle bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirtiyor. Akyol, medresenin tahlilsiz ezberleme mirasının yerini siyasi sloganlar ve partizanlıklara bıraktığını ve bu durumun parti içi demokrasinin gelişmemesine neden olduğunu vurguluyor. Ayrıca, Atatürk'ün dil devrimi sürecinde yaşanan dil değişikliklerine de değinerek, derinlikli düşüncenin ve kavrayışlı bir zihnin gelişmesi için dilin zengin ve derinlikli olması gerektiğini ifade ediyor.
28 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatımızın her alanına nüfuz ettiğini belirtti. Erdoğan, sosyal medya ve oyun platformlarının gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve ırkçılık gibi tehlikeleri körüklediğini vurguladı. Ayrıca, dijital dünyanın denetimsiz yapısının pek çok tehdidi beraberinde getirdiğini ve çocukların ruh ve beden sağlığının her türlü hesabın üzerinde olduğunu ifade etti. Erdoğan, çocukların çevrimiçi mahremiyetini korumak için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.
6 Eylül 2024

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'de iş beğenmeme sorunu olduğunu ve gençlerin zor işler yerine masabaşı işleri tercih ettiğini söyledi. Gültepe, işçi bulma zorluğu nedeniyle bazı işverenlerin yurtdışından işçi getirdiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücret artışının tek başına yeterli olmadığını, ekonomik politikalarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Gültepe, Türkiye'nin rekabetçiliğini koruyacak bir ücret dengesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.
4 Kasım 2024

Şeref Oğuz, Türkiye'nin tersine beyin göçüne hazır olmadığını belirtiyor. Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık döneminde başlatılan projede, yurt dışında yaşayan seçkin beyinlerin Türkiye'ye davet edildiğini ancak gelenlerin pişman olduğunu ifade ediyor. Oğuz, Türkiye'nin nitelikli beyinleri istihdam edecek kültürü oluşturmadığını ve liyakat yerine sadakatin öncelendiğini vurguluyor.
29 Mayıs 2024

Feray Aytekin Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) son yirmi iki yıl içinde çocukların eğitimden koparılması ve çocuk yaşta işçileştirilmesini temel hedef haline getirdiğini iddia ediyor. Salgın, yoksulluk ve deprem gibi faktörlerle çocukların okullardan ayrılarak işçi haline geldiğini, meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinin çocukları ucuz iş gücü olarak sermayeye sunduğunu belirtiyor. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı'nın sermayeye hitaben yaptığı açıklamaların bu durumu desteklediğini ifade ediyor.
21 Mart 2024

Türkiye'de 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere toplam 188 üniversite bulunuyor, ancak birçoğu yeterli eğitim standartlarını karşılamıyor. Bu durum, üniversite mezunlarının beklentileri ile iş dünyasının ihtiyaçları arasında büyük bir uyumsuzluk yaratıyor. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile yapılan sohbette, gençlerin sanayi sektörü yerine hizmet sektörünü tercih etmesi ve yüksek nitelikli iş gücünün yurtdışına göç etmesi gibi konular tartışıldı. Eğitim politikalarında ciddi reformlar yapılması gerektiği vurgulandı.
26 Nisan 2024

Emin Çölaşan, Futbol Federasyonu'nun yurt dışında oynanan milli maçlara beleşçi götürme uygulamalarını eleştiriyor. Federasyonun, uçak biletleri, otel ve yemek masraflarını karşılayarak belirli kişileri gizli listelerle maçlara götürdüğünü iddia ediyor. Bu uygulamanın denetimsiz ve şeffaflıktan uzak olduğunu vurgulayan Çölaşan, AKP döneminde bu tür beleşçilerin sayısını sorguluyor.
6 Temmuz 2024

Mehmet Y. Yılmaz, muhafazakar genç kadınların evlilikte aradıkları gibi erkek bulamama sorununu ele alıyor. Dindar kızların eğitim seviyelerinin artması ve toplumsal hayata katılımlarının artmasıyla birlikte beğeni standartlarının yükseldiğini belirtiyor. Ayrıca, muhafazakar ailelerin erkek çocuklarının da farklı çevrelerden gelen kızlara ilgi duymasında bir tuhaflık olmadığını ifade ediyor. Yılmaz, günümüz Türkiye'sinde din adına konuşan bazı karakterlerin genç kadınların evlilikten soğumasına neden olduğunu vurguluyor.
13 Temmuz 2024

Yakup Kepenek, AKP-MHP iktidarının toplumsal yaşamın ana dokusu olan hukuk, kişi hak ve özgürlükleri ile savaştığını belirtiyor. Kepenek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kadınların örtünmesi ve gençlerin evlenmesi konusundaki açıklamalarını eleştiriyor. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitimi dinselleştirme çabalarını da eleştiriyor. Kepenek, bu politikaların sonunda iktidarın yenileceğini öngörüyor.
28 Temmuz 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Burdur'da düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' organizasyonunda yaptığı konuşmada, teşkilat uyumunun seçim kazanmadaki önemine vurgu yaptı. Demiröz, 'Benim çevrem var' diyerek münferit çalışmanın seçim kazandırmadığını belirtti ve teşkilatlarla uyum içinde çalışmanın gerekliliğini ifade etti. Ayrıca, kadın ve gençlik kollarının AKP'nin başarısındaki rolünü vurguladı.
20 Eylül 2024
İşaretlediklerim