Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için turuncu, Adana, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Adana, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış; Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Sivas, Tunceli ve Batman'da ise yağmur ve kar bekleniyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
6 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Niğde, Kayseri, Ardahan, Artvin ve Rize illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği belirtildi. MGM, Sinop için 'sarı' kodlu uyarı yaparak, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve 13 ili sarı kodla uyardı. Doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-5 derece azalması, batı kesimlerde ise 3-5 derece artması bekleniyor. MGM, 14 ilde kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
5 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın doğusu ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa bölgelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara dahil altı il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Bolu’nun doğusunda kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
11 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin'in güneyi için 'sarı' kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelerde öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle iki il için turuncu, 23 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı illerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.
29 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 ili sarı kodla uyararak bu bölgelerde potansiyel tehlikeli hava koşulları beklediğini duyurdu. Hafta başından hafta ortasına kadar yurdun iç, kuzey ve güney kesimlerinde yağış bekleniyor. Ankara'da bu sabah yağış beklenirken, İstanbul'da sadece salı günü için sağanak yağış öngörülüyor. Hava sıcaklıkları pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin altında kalacak, ancak cuma gününden itibaren artış gösterecek.
27 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim