Antalya'da birçok başarılı organ nakli ameliyatları gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Demirbaş, Türkiye'de birçok ilke imza atmış ve organ nakli alanında önemli katkılarda bulunmuştu. Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördükten sonra enfeksiyon komplikasyonları sebebiyle yoğun bakımda kaldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti.
1 Şubat 2024

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

Avustralya'nın Queensland bölgesinde balık tutarken kaybolan 65 yaşındaki Kevin Darmody adlı kişinin cesedinin parçaları, bölgede yapılan arama çalışmaları sırasında öldürülen iki timsahın birinin midesinden çıktı. Darmody'nin yanında olan arkadaşı, olay anında sadece bir bağırış ve suya düşme sesi duyduğunu belirtti. Yaban hayatı uzmanları, Darmody'nin iki timsah tarafından öldürülmüş olabileceğini tahmin ediyor. Bu olay, 1985'ten bu yana kayıtlara geçen 13'üncü timsah saldırısı vakasıdır.
3 Mayıs 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

45 yaşındaki Belçikalı David Baerten, aile üyeleri tarafından takdir edilmediğini hissettiği için öldüğü haberini yayarak sahte bir cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında helikopterle inerek ailesini şaşırttı. Bu olay, TikTok kullanıcısı olan Baerten'in hesabından ve 'Thomas Faut' adlı başka bir kullanıcı tarafından kaydedilerek paylaşıldı. Olayın TikTok'ta yayınlanması, Baerten'in amacının aile dersi mi yoksa TikTok çılgınlığına katkı mı olduğu sorularını akıllara getirdi.
17 Haziran 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Daha önce yapılan aramalarda iki işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.
4 Mayıs 2024

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması faciasında kaybolan dokuz işçiden birinin cesedi, 53 gün sonra bulundu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer kayıp işçilerin bulunması için çabalar sürüyor. Olay, madencilik sektöründeki güvenlik önlemlerinin yeterliliği konusunda yeniden tartışmaları alevlendirdi.
5 Nisan 2024

Çorum'un Alaca ilçesinde, Alaca Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Zeki Aksakal ve Nuri Yalçınkaya aynı gün hayatını kaybetti. Morgdaki işlemler sırasında Nuri Yalçınkaya'nın cenazesi yanlışlıkla Zeki Aksakal'ın ailesine teslim edildi ve defnedildi. Yalçınkaya'nın ailesi, cenazeyi teslim almak için hastaneye gittiklerinde karışıklığı fark etti. Başlatılan soruşturma sonucunda cenazelerin karıştığı belirlendi ve savcılık izniyle Yalçınkaya'nın cenazesi mezardan çıkarıldı.
22 Mayıs 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Bahar Öztan, 61 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Öztan, kanseri üç kez yenmesine rağmen geçen yıl hastalığa yeniden yakalanmıştı. Vefatının ardından cenazesi, İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Öztan, hastalığıyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmış ve yakında ameliyat olacağını duyurmuştu.
21 Mart 2024

Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, içme suyu hattı çalışmaları sırasında toprak kayması sonucu bir göçük meydana geldi. Göçük altında kalan üç işçi, arama kurtarma ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. İşçilerin cansız bedenleri, olay yerinde yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulunarak Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilendi.
27 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda toprak altında kalan dokuz işçiden üçünün daha cansız bedenine ulaşıldı. Şimdiye kadar sekiz işçinin cenazesine ulaşılırken, bir işçinin bedeni henüz bulunamadı. Cenazelerin kimlikleri yapılacak DNA testlerinden sonra belirlenecek. Olayla ilgili olarak maden sahası müdürü asli kusurlu bulunarak tutuklandı.
6 Haziran 2024

Eski bakan ve Trabzonspor'un onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında milletvekilliği ve iki dönem spor bakanlığı yapmış bir siyasi figürdü. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ölümünün kalp krizi sonucu olduğu belirtildi. Cenazesi, 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecek.
25 Nisan 2024

Kadıköy'de acil hasta taşıyan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişi, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını söyleyerek hastayı görmek istemişti. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmişti. Olayın ardından motosikletliler ikna olup ambulansı serbest bırakmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu kişilerin yakalandığını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.
12 Haziran 2024

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan iki işçiden biri kurtarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçükte mahsur kalan işçilerden Tevfik Soy kurtarılırken, Harun Kara'yı kurtarma çalışmaları sürüyor.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim