AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın kullandığı dil nedeniyle Beyaz TV'ye verilen yüzde 3 oranındaki para cezasını duyurduktan sonra, Kütahyalı'nın kendisine yönelik tehdit içeren sözleri sebebiyle tazminat davası açtığını açıkladı. Kütahyalı, programda bir şarkının ismini kullanarak küfür etmiş ve bu durum RTÜK tarafından cezalandırılmıştı. Taşçı, kazanacağı tazminatı iki derneğe bağışlayacağını belirtti.
12 Ocak 2023

İthaki Yayınları, tazminat hakkı olmayan çalışanların işten çıkarıldığı ve eski çalışanların istifaya zorlandığı iddialarını reddetti. Yayınevi, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti ve firma mahremiyetine zarar veren, yalan ve hakaret içeren haberler konusunda suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. İthaki, tüm çalışanlarının haklarına saygılı bir yayınevi olduğunu ve ayrılmak isteyen çalışanların tüm haklarının verileceğini belirtti.
29 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in RTÜK'le iş ilişkisi bulunan TÜRKSAT'ta yönetim kurulu üyeliği yapmasının etik ilkelere aykırı olduğuna karar verdi. Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, 2019 yılında Şahin'in RTÜK ve TÜRKSAT'ta görev almasının yasaya ve etik ilkelere aykırı olduğunu savunmuştu. Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi de etik ihlal olduğu sonucuna vararak Şahin'in aleyhine iptal kararı vermişti. Kurul, bu kararın ardından ilk kararını iptal etti.
19 Eylül 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

Beşiktaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı yorumlar nedeniyle hukuki işlem başlatacağını duyurdu. Altaylı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bir maç sonrası oyuncusu Salih Uçan'ı iteklemesini eleştirmişti. Beşiktaş, Altaylı'nın bu yorumlarını 'hakarete varan ifadeler' olarak nitelendirdi ve hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.
30 Eylül 2023

Amasya'nın Taşova ilçesi Çambükü köyünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tarım arazilerine kurulması planlanan OSB projesi, Samsun İstinaf Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edildi. Köylüler, tarım arazilerinin ve köy mezarlığının OSB için tahsis edilmesine karşı çıkmış, muhtar İlyas Celep gerekli evrakları imzalamayı reddetmişti. Valilik ve kaymakamlık baskılarına direnen muhtar görevden alınmış ve yerine kayyım atanmıştı. Yargı süreci sırasında jandarma ve polis müdahalesiyle köylülerin ürünleri zarar görmüş ve 2 bin ağaç kesilmişti. Bilirkişi raporları ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, bakanlık projeyi sürdürmüş ancak İstinaf Mahkemesi son kararıyla projeyi iptal etti.
25 Nisan 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve bu kararının ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirtti. İTO'nun mart ayı meclis toplantısında konuşan Saran, Fenerbahçe'yi şampiyon yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve Türk sporu ile olimpik sporcuların başarısı için çalışacaklarını ifade etti. Saran, Fenerbahçe ve Türk sporunun Avrupa'da ve Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için planlar ve hayallerle çalışacaklarını söyledi.
15 Mart 2024

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağına kararını önümüzdeki hafta vereceğini belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisine parmak sallamadığını, tribünleri gösterdiğini ifade etti. Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığı ve transferler konusunda da açıklamalarda bulundu.
3 Kasım 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV, Flash Haber ve KRT isimli dört haber kanalına, yayınlarındaki bazı ifadeler ve değerlendirmeler nedeniyle reklam gelirlerinin yüzde 3'ü kadar idari para cezası kesti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün hükümeti eleştiren yayıncılara ağır cezalar verdiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin sansüre izin vermesinin ardından RTÜK'ün daha ağır yaptırımlara hazırlandığını belirtti. Cezalar, emekli maaş ve ikramiyeleri, köprü ve otoyol zamları, bir cinayet olayı ve IŞİD ile ilgili değerlendirmeler gibi konuları içeren programlara verildi.
17 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin planlarının iptal edildiğini açıkladı. İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbulluların itirazları sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve şehre milyonlarca yeni nüfus getirmesi beklenen, doğa ve su kaynaklarına zarar verecek planların 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirtti.
14 Şubat 2024

2013'te faaliyete geçen İstanbul Beyoğlu'ndaki Park Otel'in imar planları ve inşaat ruhsatı, Danıştay tarafından iptal edildi. Otelin yüksekliği ve zemin katının altında bulunan yedi katın emsal hesabına dahil edilmemesi nedeniyle inşaat ruhsatının şehircilik ilke planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca, otelin bodrum katlarının kullanım kararları ve yapılaşma hakları yoğunluk artışına yol açarak sosyal ve teknik altyapıya yük getirdiği ve kentsel maliyetleri artırdığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemi yayınlarındaki ihlaller gerekçesiyle Fox TV ve Halk TV'ye reklam gelirlerinin yüzde 5'i, Flash Haber ve Tele 1'e ise yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter üzerinden cezaların gerekçelerini paylaştı. Fox TV'nin, Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi, Halk TV'nin Ümit Özdağ'ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri, Tele 1'in oy pusulalarına ilişkin iddiaları ve Flash Haber'in Cemal Enginyurt'un Sinan Oğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Taşçı, RTÜK'ün basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı engellemelerde bulunduğunu iddia etti.
7 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşecek olan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının, tartışmalara konu olan Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle maçın başka bir stadyumda oynanıp oynanmayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. TFF, ayrıca Eryaman Stadı'nın zemininin korunması ve bakımının sağlıklı yapılabilmesi için Gençlerbirliği'nin başka bir statta oynamasının kararlaştırıldığını ve MKE Ankaragücü'nün zemin bakımından sorumlu olduğu için maçlarını Eryaman'da oynamaya devam edeceğini belirtti.
14 Şubat 2024

Anayasa Mahkemesi, Samandağ Vakıflı Köyü Ermeni Ortodoks Kilisesi Vakfı ve Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'nın taşınmazlarının iadesi talepleri üzerine mülkiyet haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Hatay ve İstanbul'daki taşınmazların Hazine adına tescil edilmesi ve iade edilmemesi nedeniyle yapılan başvurular sonucunda, AYM ilgili davalarda Anayasa'nın 35'inci maddesinde güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılması amacıyla kararları ilgili mahkemelere gönderilmesine hükmetti.
6 Ocak 2023

Samsun'da oynanan Süper Lig'in 4. haftasındaki Samsunspor-İstanbulspor maçı, şiddetli sağanak yağış nedeniyle ertelendi. Maçın 12. dakikasında hakem Burak Şeker, topun zeminde zıplamadığını belirterek karşılaşmayı durdurdu ve takımları soyunma odasına gönderdi. Yaklaşık 20 dakika sonra sahaya çıkan Şeker, zeminin durumunu kontrol ettikten sonra maçı erteledi. Maçın ne zaman oynanacağı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek.
3 Eylül 2023
İşaretlediklerim