Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı görevine talip olduğunu ancak bu konunun hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele olmadığını ifade etti. Özdağ, kararın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masa partileri tarafından verileceğini söyledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile yaptığı görüşmede bakanlık konusunun gündeme gelmediğini açıkladı.
24 Mayıs 2023

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak gösterdi ve bu adaylar arasından 16 bakan milletvekili olarak seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kendi istekleriyle aday gösterilmedi. Seçilen bakanlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler bulunuyor.
15 Mayıs 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un Eris varyantı hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Koca, virüsün sürekli mutasyona uğradığını ve genel olarak daha zayıf varyantlara dönüştüğünü belirtti. Eris varyantının Türkiye'de sınırlı sayıda vakada görüldüğünü bildiren Koca, bu durumun halk için gündem olmaya değer olmadığını ifade etti.
19 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs'ta yürürlüğe giren onaylı randevu sisteminin kurban bayramından sonra tetkiklerde de geçerli olacağını açıkladı. Bu sistemde hastaların randevularını bir gün önceden onaylaması gerekiyor, aksi takdirde randevuları iptal ediliyor. Koca, sistemin şikayetleri azalttığını ve tetkiklerde de benzer bir uygulamaya geçileceğini belirtti. Ayrıca, kuduz köpekler konusunda da tedbir alınması gerektiğini vurguladı.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce tüm bakanları milletvekili adayı yapacağını belirtmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık'ın aday gösterilmediği ortaya çıktı. AKP'nin, özellikle deprem bölgelerinden aday göstereceği bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, üç dönem kuralına takılan bazı isimlerin de aday listesinde yer almayacağı, eski bakanların ise farklı illerden aday gösterildiği ifade ediliyor.
9 Nisan 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Covid-19'un Eris varyantının Türkiye'de görüldüğünü duyurmasının ardından borsada ulaştırma ve turizm endeksleri düştü, sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri değer kazandı. Yeni kısıtlamaların gelme ihtimaline karşın ulaştırma endeksi yüzde üç, turizm endeksi yüzde bir değer kaybetti. Sağlık harcamalarının artacağı gerekçesiyle de sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri yaklaşık yüzde 10 yükseldi.
15 Eylül 2023

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunları sebebiyle üç yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararı, valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Çuhadar, Adıyaman'da yaşanan deprem felaketinin ardından da gündeme gelmiş ve depremzedelerin sorularına gülerek yanıt vermesi tepki çekmişti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Çuhadar'ın yerine Adıyaman'da koordinatör vali olarak görevlendirildi.
10 Mart 2023

Diken'in elde ettiği belgelere göre, Sağlık Bakanlığı boğmaca tanısı konan hastaları gizliyordu. CHP Bursa milletvekili Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bu konuyla ilgili dokuz soru yöneltti. Sorular arasında aşısız çocukların sayısı ve oranları, aşı reddi başvuruları ve bakanlığın bu konuda bir eylem planı olup olmadığı yer alıyor. Bu durum, aşı reddi nedeniyle bebek ölümlerinin artmasıyla birlikte Meclis gündemine taşındı.
10 Haziran 2024

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Parti'de milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını belirtti. Bu istifa ile birlikte İyi Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 36'ya düştü. Genel seçimlerde 44 milletvekili çıkaran İyi Parti'de istifa eden vekil sayısı sekize yükseldi.
31 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 19 bin 300 depremzede vatandaşın tedavi altında olduğunu açıkladı. Bakan Koca, deprem bölgesinde 3 bin 677 bebek doğduğunu, tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacının karşılandığını, 8 bin 851 hastaya cerrahi işlem yapıldığını ve içme sularının kontrol altında olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgede çalışan sağlık personeli sayısının 145 bin 711 olduğu ve gerekli aşıların sevk edildiği ifade edildi.
13 Şubat 2023

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) yerleştirme sonuçlarında İstanbul'daki birçok hastanede çocuk sağlığı ve hastalıkları kontenjanlarının boş kalması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıdı. Gökçek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelttiği soru önergesinde, yanlış sağlık politikalarının bu duruma yol açtığını belirterek acil önlem alınması gerektiğini vurguladı. İstanbul'daki önemli hastanelerde çocuk doktoru kontenjanlarının büyük oranda boş kalması, sağlıkta şiddet ve hekimlerin ekonomik haklarının iyileştirilmemesi gibi sorunlara bağlanıyor.
12 Haziran 2024

Yunanistan'da yaşanan ve en az 38 kişinin ölümüne neden olan tren kazası sonrasında Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ettiğini açıkladı. Ancak bakanın istifası, halkın hükümete olan öfkesini yatıştırmaya yetmedi. Başkent Atina'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi ve polis müdahalesi yaşandı. Sosyal medyada ise bazı vatandaşlar, bakanın yargılanması ve tüm hükümetin istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
2 Mart 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy'de siren çalarak acil hasta nakli yapan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişinin arandığını açıkladı. Motosikletliler, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını belirterek hastayı görmek istediler. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve sağlık çalışanları hastayı göstermek zorunda kaldı. Fahrettin Koca, bu kişilerin peşinde olduklarını belirtti.
11 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrası can kaybı 39 bin 672'ye yükseldi. Halk sağlığı uzmanları ve KLİMİK, deprem bölgesindeki yaşam koşullarının bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkma riskini artırdığı konusunda uyarılarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, şu an için salgın hastalık riskinin olmadığını, ancak önlemler alındığını belirtti. Bakan Koca, suyun şebeke aracılığıyla sağlanması, düzenli analizler ve klorlama, çöp toplama, kireçleme ve ilaçlama çalışmaları yapıldığını ifade etti.
18 Şubat 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince kesim işlemleri sırasında meydana gelen kazalar nedeniyle 951 kişinin ambulansla, toplamda ise 29 bin 32 kişinin kendi imkanlarıyla hastanelere başvurduğunu belirtti. Durumu ağır olan ve operasyon geçiren 83 kişinin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlandı.
1 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve sonrasında program iptal edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve geçirdiği gastrointestinal enfeksiyonun etkisinin azaldığını belirtti. Erdoğan, görevinin başında olduğunu gösterir bir şekilde Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaparken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca, Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına Putin'in telekonferans yöntemiyle katılacağı bilgisi verildi.
27 Nisan 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu alamama sorununu çözmek için kademeli olarak uygulanacak yeni tedbirlerin detaylarını paylaştı. Bu tedbirler arasında, iptal edilmeyen randevuların diğer vatandaşların kullanımına açılması, randevusunu iptal etmeyen veya gelmeyen vatandaşlara belirli bir süre yeni randevu verilmemesi ve randevu iptal sürelerinin sınırlandırılması gibi önlemler yer alıyor. Bakan Koca, geçen sene randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon olduğunu belirterek, bu soruna kalıcı çözüm bulunacağını vurguladı.
19 Nisan 2024

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Bu iddiaların ardından Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı ve vakfın üç yönetim kurulu üyesi istifaya davet edildi. Son olarak, haber sitesinin genel yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi, iddiaları doğrulayarak istifa etti ve gazetenin yazı işleri ekibinin bu durumdan haberdar olmadığını belirtti.
20 Haziran 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki randevu sorununu çözmek amacıyla uygulamaya konan yeni onaylı randevu sistemi sayesinde randevuya katılım oranının arttığını belirtti. Bu sistemde, hastaların randevularını bir gün öncesine kadar onaylaması veya iptal etmesi gerekiyor. 13 Mayıs'ta başlayan uygulama ile randevuya katılım oranında önemli bir artış gözlemlendi. Bakan Koca, bu sistem sayesinde kapasitenin daha verimli kullanıldığını ifade etti.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim