Bu hafta sinemalarda yedi yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan 'Son Akşam Yemeği' ve yılın en çok beklenen animasyon filmi 'Çocuk ve Balıkçıl' bulunuyor. Diğer filmler ise 'Çok Aşk', 'Oyun Bitti', 'Bas Gaza Bas', 'Sır Şeytanın Kurbanları' ve 'Mavka: Ormanın Şarkısı' olarak sıralanıyor.
27 Ekim 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Netflix'in popüler distopik dizisi 'Black Mirror', dört yıl aradan sonra yayınlanan altıncı sezonunun başarısının ardından yedinci sezon onayını aldı. Yapımcı Charlie Brooker'ın yürütücü yapımcılığını üstlendiği serinin yeni sezon oyuncu kadrosu ve bölüm detayları henüz açıklanmadı. Ancak, prodüksiyonun bu yılın sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Dizinin önceki sezonlarında birçok ünlü oyuncu yer almıştı.
21 Kasım 2023

'Gibi' dizisinin beşinci sezonu, Feyyaz Yiğit ve Kıvanç Kılınç'ın başrollerini paylaştığı ve 8 Mart Cuma günü Exxen platformunda yayınlanacak. Dizi, 1 Ocak 2021'den itibaren sosyal medyada fenomen haline gelmiş ve siyasi partilerin paylaşımlarında dahi yer almıştır. Şimdiye kadar 42 bölümü yayınlanan dizi, günlük hayatta başlarına gelen ilginç ve absürt olayları konu alıyor.
27 Şubat 2024

Bu hafta sinema salonlarında ikisi yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki' gibi uluslararası yapımların yanı sıra, Ahmet Kaya'nın hikayesini anlatan 'Son Şarkı: Ahmet’in Türküsü' gibi yerli filmler de izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, komedi, korku, gerilim ve animasyon türlerinde çeşitli filmler de bu hafta vizyona girenler arasında yer alıyor. Filmler arasında, Birinci Dünya Savaşı temalı 'İki Nehir Arasında' ve çocuklara yönelik 'Ayı Teddy’nin Maceraları' gibi farklı temalara sahip yapımlar da bulunuyor.
29 Şubat 2024

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta ikisi yerli olmak üzere toplam yedi yeni film vizyona girdi. Tom Cruise'un başrolünde olduğu 'Mission: Impossible-Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm' ve Hlynur Palmason'un yönettiği 'Tanrının Unuttuğu Yer' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Harold Fry'ın Beklenmedik Yolculuğu', 'Çılgın Dostum Finnik' ve korku türündeki 'Resif: Kanlı Takip', 'Semur 4: Mahşer' ve 'Cinnas' filmleri de izleyiciyle buluştu.
14 Temmuz 2023

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra 'Hayat' isimli yeni bir filmle sinemaya dönüyor. Film, 1 Aralık 2023 tarihinde vizyona girecek ve kadrosunda Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Melis Birkan, Umut Kurt gibi isimler yer alacak. 'Hayat', evinden kaçan genç bir kızın, annesi ve nişanlısı tarafından aranmasını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli yapım olmak üzere toplam altı yeni film vizyona giriyor. Animasyon severler için 'Çizmeli Kedi: Son Dilek', gerilim ve aksiyon tutkunları için 'Uçak', dram kategorisinde Neslican Tay'ın hayatını anlatan 'Demir Kadın: Neslican', dans ve romantizm içeren 'Maskeli Balo', Amazon ormanlarında geçen bir macera olan 'Ainbo: Amazon'da Büyük Macera' ve yerli korku filmi 'İfrit-i Cin' izleyicilerle buluşacak.
27 Ocak 2023

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam'ın podcast olarak başlattığı ve 20 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan mizah programı 'Meksika Açmazı', beyazperdeye taşınıyor. Film, 17 Kasım 2023 tarihinde izleyiciyle buluşacak. Filmde üçlü, kendi karakterlerini canlandırıyor. Filmin konusu, Meksika Açmazı ekibinin Kapadokya'ya giden ve ardı arkası kesilmeyen komik olayların içerisinde birbirleriyle olan ilişkilerini sorguladıkları birçok açmaza düşmeleri üzerine kurulu.
21 Ağustos 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Bu hafta sekiz yeni film vizyona giriyor. 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', güçlü bir savaşçıya dönüşen Furiosa'yı anlatıyor. 'Şeytan Tohumları', kökenleri hakkındaki gizemi çözmeye çalışan bir adamın hikayesini ele alıyor. Diğer filmler arasında 'Gizlenen', 'Ammon', 'Biaz: Kara İyenin Laneti', 'Yapay Sevgilim', 'Karganın Uykusu' ve 'Keçigiller' bulunuyor.
24 Mayıs 2024

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın ikinci sezon çekimlerine Nisan 2024'te başlanacak. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde büyük bir izlenme başarısı göstererek Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Hollywood'da senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle askıya alınan çekimler, grevde anlaşmaya varılmasıyla yeniden planlandı. İkinci sezonun bir kısmı İrlanda'da çekilecek ve 2024'ün son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
15 Kasım 2023

Telif süresi dolan klasik çocuk karakterleri, korku filmi yönetmenlerinin elinde yeni birer korku filmi karakterine dönüşmeye başladı. 'Winnie the Pooh: Kan ve Bal' filmiyle başlayan bu akım, 'Sindirella'nın Laneti' ve şimdi de 'Uyuyan Güzel'in Katliamı' ile devam ediyor. Louisa Warren'ın yönetmenliğini üstlendiği bu yeni film, Uyuyan Güzel karakterinin karanlık bir katil olarak yeniden yorumlanmasını konu alacak. Film, 2023 yılının ilerleyen aylarında vizyona girecek ve Lora Hristova başta olmak üzere birçok oyuncuyu kadrosunda barındıracak.
2 Haziran 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda, Cannes Film Festivali'nde yarışan 'Çaykovski’nin Karısı' ve gerçek bir olaydan uyarlanan 'Çıldırmış Ayı' gibi dikkat çekici filmler gösterime girdi. Ayrıca, evlilik kararını ailelerine açıklayan bir çiftin hikayesini anlatan 'Belki Evet, Belki Hayır' ve bir annenin hasta kızını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alan 'Kızım' gibi yerli yapımlar da izleyiciyle buluştu. Animasyon severler için 'Tay' ve 'Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop', korku filmi meraklıları için ise 'Paranoid' ve 'Ecinni 4: Ecel' vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
31 Mart 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

ABD'nin film endüstrisi merkezi Hollywood'da, oyuncuların iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattıkları grev, büyük yapımları etkilemeye başladı. Marvel'in 'Deadpool 3' filmi, grevden etkilenen ilk büyük yapımlardan biri oldu ve çekimleri durduruldu. Yaklaşık 160 bin performans sanatçısı greve katıldı ve bu durum, 3 Mayıs 2024'te gösterime girmesi planlanan 'Deadpool 3' filminin yayın tarihini tehlikeye attı.
14 Temmuz 2023
İşaretlediklerim