ABD'li şarkıcı Madonna, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördükten ve bir ay sonra taburcu edildikten sonra Instagram hesabından hayatta olduğu için şanslı hissettiğini belirtti. Tedavisi evde devam ederken, 15 Temmuz'da başlaması planlanan dünya turnesi ertelendi. Madonna, turnesine 14 Ekim'de Londra'dan başlayacak ve Avrupa'da 12 ülkeyi dolaştıktan sonra 6 Aralık'ta yine Londra konseriyle son verecek.
31 Temmuz 2023

Beşiktaş, 21 Ekim Cumartesi günü Galatasaray ile oynanacak derbi karşılaşmasında taraftarlarının tribünde yer alabileceğini duyurdu. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla, Beşiktaş taraftarları deplasman tribününde yer alabilecek. Daha önce, özellikle derbi maçlarında çıkan olayların önüne geçmek amacıyla deplasman takımın taraftarları maça alınmıyordu.
18 Ekim 2023

İsrail-Filistin savaşı ve dolardaki yükseliş nedeniyle petrol fiyatları artıyor ve bu durum benzin fiyatlarına da yansıyor. 21 Ekim'den itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1,48 liralık bir zam yapılacak. Bu zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak 35,21 lira, Ankara'da 35,86 lira, İzmir'de ise 35,97 lira olacak.
20 Ekim 2023

Türk sanatçı Volkan Konak, Almanya'ya giriş vizesi alamadığı için Mayıs ayında yapılacak olan Almanya konserini iptal etmek zorunda kaldı. Konak, bu durumu Twitter üzerinden duyurdu ve Türkiye'den Avrupa'ya vize almanın zorlaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'den yüksek oranda iltica başvurusu alındığı gerekçesiyle Batılı ülkelerin vize verme konusunda daha katı davrandığına dikkat çekildi. Pandemi sonrası artan vize başvurularında ret oranlarının yüksek olduğu ve aralarında doktor ve mühendislerin de bulunduğu birçok meslek grubunun etkilendiği belirtildi.
27 Mayıs 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser, konaklama ve restoranlara olan talebi artırarak ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı ve mayıs ayında beklenenden yüksek bir enflasyon oranı olan %9,7'lik bir artışa neden oldu. Danske Bank ekonomisti Michael Grahn, Beyonce'un bu artışa küçük bir katkı yaptığını belirtti. Beyonce'un dünya turnesi, 2 milyar sterlinlik hasılat yaratabilir tahminleri arasında yer alıyor ve konserlerin yapıldığı şehirlerde konaklama talebi artış gösteriyor.
15 Haziran 2023

İstanbul Modern, dijital kültüre odaklanan ve deneysel bakış açılarıyla yenilikçi üretimler sergileyen sanatçıları bir araya getiren 'Zamansız Meraklar' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 11 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek ve küratörlüğünü Ümit Mesci ile Nilay Dursun yapıyor. Sergide, 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin ödüllü projeleri yer alıyor. Ayrıca, sergi Nescafé sponsorluğunda genç sanatçılara destek olmayı amaçlıyor ve yedi sanatçıya ait sekiz yeni çalışma ilk kez izleyiciyle buluşuyor.
15 Şubat 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023

Fatih Akın’ın 2005 yılında çektiği ‘İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’ belgesel filmi, restore edilmiş kopyasıyla 5 Temmuz’dan itibaren MUBI platformunda izleyicilerle buluşacak. Belgesel, İstanbul'da farklı kitlelere müzik yapan bir grup müzisyenin hikâyesini anlatıyor ve Baba Zula, Siya Siyabend, Ceza, Müzeyyen Senar, Aynur Doğan, Sezen Aksu gibi birçok ünlü müzisyeni içeriyor. MUBI, filmin 4K kalitesinde yenilenen versiyonunu sunacak.
12 Haziran 2024

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Norveçli müzisyen Ole Bøhn, piyanist Fazıl Say'ın 19 Kasım'da Oslo'da vereceği konser için boykot çağrısında bulundu. Bøhn, Say'ın İsrail-Filistin çatışmasına dair yaptığı sosyal medya paylaşımları ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Hamas'a yönelik tutumunu desteklediği iddiasıyla bu çağrıyı yaptı. Fazıl Say ise, müzisyen olduğunu ve barıştan yana olduğunu belirterek, konserini sükunetle vereceğini ve boykot çağrılarının başarılı olamayacağını ifade etti.
7 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 8 Aralık 2023 tarihinde yüzde 0,12'lik bir artışla 7.988,63 puandan güne başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak artış eğiliminde. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalı bir seyir izliyor. Önceki günü 7.978,82 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni güne hafif bir yükselişle başladı.
8 Aralık 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine, İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu ulaşım ücretlerine yüzde 48 oranında zam yapılmasını kabul etti. Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle alınan bu kararla, 8,78 lira olan ilk biniş ücreti 13 liraya yükseldi. Ayrıca, aktarma ve öğrenci bileti ücretlerinde de artışlar yaşandı.
31 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 17 Kasım 2023 tarihinde güne önceki kapanışa göre yüzde 0,07'lik bir artışla 7.786,08 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda İsrail-Hamas çatışması nedeniyle borsada dalgalanmalar yaşanıyor. BIST 100 endeksi bir önceki günü 7.780,68 puanla kapatmıştı.
17 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 5 Aralık 2023 tarihinde güne %0,09'luk bir artışla 8.094,73 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak artış eğiliminde. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks son zamanlarda dalgalanmalar yaşamakta. Önceki günü 8.087,24 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe hafif bir yükselişle başlamıştır.
5 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 16 Kasım 2023 tarihinde güne önceki kapanışa göre yüzde 0,12'lik bir artışla 7.675,35 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda İsrail-Hamas çatışması nedeniyle borsada dalgalanmalar yaşanıyor. BIST 100 endeksi bir önceki günü 7.665,87 puanla kapatmıştı.
16 Kasım 2023

Ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda bir konser verdi. Konserde Bocelli'ye soprano Serena Gamberoni, kemanist Anastasiya Petrsak ve bariton Faik Mansuroğlu eşlik etti. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Opera Korosu da Marcello Rota'nın şefliğinde performans sergiledi. Konser, Guiseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gioacchino Rossini ve Luigi Denza gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan iki bölümden meydana geldi.
9 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 29 Kasım 2023 tarihinde güne önceki kapanışa göre yükselişle 8.093,54 puandan başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda İsrail-Hamas çatışması nedeniyle borsada dalgalanmalar yaşanıyor. Önceki gün borsa 8.087,44 puandan kapandıktan sonra, yeni işlem gününe küçük bir artışla başlangıç yaptı.
29 Kasım 2023

İstanbul'da İSPARK tarafından işletilen otoparkların ücretlerine 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. Beşiktaş, Beyoğlu ve diğer merkezi ilçelerde bir saatlik otopark ücreti 28 TL'den 33 TL'ye yükselirken, diğer ilçelerde de benzer oranlarda artışlar görüldü. Ayrıca, basın kartı sahipleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin otopark kullanım koşullarında da değişiklikler yapıldı.
13 Temmuz 2023

Efsanevi şarkıcı Bob Dylan, 83 yaşında olmasına rağmen 10 konserlik bir İngiltere turnesine çıkacak. Dylan, konserlerin eşsiz bir performansa dönüşebilmesi için izleyicilerin cep telefonlarını Yondr kesesine koymalarını istedi. Yondr kesesi, telefonları etkinlik boyunca kilitli tutarak kullanımını engelliyor. Bu uygulama, konser ve benzeri gösterilerde giderek yaygınlaşıyor.
19 Temmuz 2024

Efsanevi rock grubu Pink Floyd’un üyesi David Gilmour, yeni albümü 'Luck and Strange'deki 'Sings' adlı şarkısında Türkiye’den aldığı 'Cümbüş' adlı enstrümanı kullandı. Gilmour, bu enstrümanı Türkiye’de bir kasabada bir dükkandan aldığını ve alışılmadık sesine rağmen çalmayı öğrendiğini belirtti. Albümün, 1973’teki 'Dark Side of the Moon'dan beri yaptığı en iyi albüm olduğunu söyleyen Gilmour, albümdeki tutarlılığın ve heyecanın altını çizdi. Gilmour, sekiz yıl aradan sonra ilk turnesine çıkacak ve turne 9 Ekim’de Londra’da başlayacak.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim