Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından Erdoğan'ın destekçileri tarafından yapılan kutlamalar sırasında, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, sokakların terörize edildiğini ve can güvenliğinin kaybolduğunu belirtti. Gezmiş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CHP'nin Bulancak ilçe binasının saldırıya uğradığını ve Atatürk posterinin taşlanarak yırtıldığını duyurdu. Ayrıca bu saldırıyı kınadığını, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
29 Mayıs 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, belediyenin Seyhan ilçesindeki hizmet binasında M.G. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, belediyenin halk ekmek biriminde çalışan zanlıyı gözaltına aldı. Adana Valiliği, olayın alacak verecek meselesi yüzünden çıktığını açıkladı.
12 Şubat 2024

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023

CHP'ye mensup 10 büyükşehir belediye başkanı, parti genel merkezinde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapmasının ardından gerçekleşti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş ile ayrıca özel bir görüşme yaptığı belirtildi.
4 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının ardından seçim güvenliği tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, paramiliter gruplarla ilgili endişeleri dile getirdi. Salıcı, toplumda 'oylar çalınacak' ve 'iktidar verilmeyecek' gibi kaygıların olduğunu belirtti ve bu kaygıların haksız veya anlamsız olmadığını ifade etti. Ayrıca, SADAT'ın seçim güvenliğini tehdit edebileceği yönündeki endişeleri ve CHP'nin bu konudaki tutumunu açıkladı.
3 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmediğini açıkladı. Bu açıklama, TİP'in Zan'ın adaylığını 'partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar' nedeniyle geri çektiğini duyurmasının ardından geldi. CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı depremdeki sorumluluklarına rağmen yeniden aday göstermesi eleştirilmiş, bu durum TİP'in Zan'ı aday göstermesine yol açmıştı.
18 Mart 2024

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, 13 Nisan'da Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve bel kemiğinde kırık tespit edilerek ameliyat edildi. Beştaş, tedavisinin bir süre daha hastanede devam edeceğini Twitter hesabından duyurdu ve geçmiş olsun dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.
18 Nisan 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim otobüslerinin Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde HDP'liler tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü. Oğan, saldırıya ilişkin dört saniyelik bir video paylaştı, ancak video ve iddialar konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Oğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçilerinden HDP'yi kınamalarını beklediğini ifade etti. Sosyal medyada Oğan'ın açıklamalarına şüpheyle yaklaşılması üzerine, konu hakkında daha fazla bilgi verilmesi talep edildi.
8 Mayıs 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçimlerde olası usulsüzlüklere karşı uyarılarda bulunurken kullandığı ifadeler nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polislere hakaret etmekle suçlandı. Soylu, Kaftancıoğlu'nu 'militan' olarak nitelendirerek, polislerin yüzüne tükürülmesini söylediğini iddia etti. Kaftancıoğlu ise Soylu'ya, ne Türk Polisine ne de kendisine hakaret etmediğini belirterek yanıt verdi ve gerçeklerin Soylu'yu rahatsız ettiğini ima etti.
27 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Selahattin Demirtaş, Twitter'da kullandığı bir ifade nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen tarafından türcü dil kullanmakla eleştirildi. Kalkandelen, bu eleştirisi sonrasında sosyal medyada çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından HDP düşmanı ve cahil ulusalcı olarak nitelendirildi. Demirtaş, basın danışmanı aracılığıyla Kalkandelen'e özür mesajı göndererek daha dikkatli olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

Anadolu Ajansı'nın veri akışı konusunda önceki seçimlerde olduğu gibi tartışmaların merkezinde olduğu belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, AA'nın verileriyle ilgili manipülasyon yaptığını iddia etmişlerdi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da bu iddialara katılarak, Anadolu Ajansı'nın toplumu manipüle ederek suç işlediğini ve iktidarın sesi olduğunu söyledi.
14 Mayıs 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında saldırıya uğrayan Amedspor'a destek mesajı yayınladı. Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Amedspor'a başlarını dik tutmalarını ve futbollarını oynamalarını söyledi. Ayrıca, 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin sembolü olan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterlerine atıfta bulunarak, bu tür eylemlerin siyasi uzantılarına karşı mücadele edeceklerini belirtti.
5 Mart 2023

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir restoranda yemek yerken eski belediye personeli A.Ö. tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı ve görüntülerde A.Ö.'nün Aras'a saldırdığı ve arbede yaşandığı görülüyor. Aras'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan A.Ö., adliyede serbest bırakıldı. Aras, saldırının, rüşvet iddiasıyla görevine son verilen A.Ö.'nün kendisine ve misafirlerine sözlü ve fiziksel tacizde bulunması sonucu gerçekleştiğini belirtti.
23 Ocak 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı düzenlendi ve tribünde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı ve üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor taraftarını milli duruşlarından dolayı tebrik ederken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise 'Amed vardır, Amedspor vardır' şeklinde bir açıklama yaptı.
7 Mart 2023

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İktidarı ve muhalefeti eleştiren Demirtaş, halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması ve derhal seçime gidilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıkladığı gün HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı programına davet etti. Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, Altaylı'nın bu davranışını 'HDP'yi masaya monte etme operasyonu' olarak nitelendirdi. Altaylı ise Genç'e ve bu tür yorumlarına tepki göstererek, gazetecilik yaptığını ve HDP'nin tavrını Sancar'a sorduğunu ifade etti. Altaylı, kendisine operasyoncu diyenlerin gazetecilikle alakası olmadığını belirtti.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim