İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, 'son siyasi gelişmeler ışığında' partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşme sonrasında istifasını geri aldığını açıkladı. Bu gelişme, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan parti içi hareketliliğin bir parçası olarak görülüyor. Daha önce İYİ Parti GİK eski üyesi Bülent Gürsoy istifa etmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmişti.
5 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimleri öncesinde, tiyatrocu Müjdat Gezen, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi yönünde bir açık mektup yazdı. Gezen, mektubunda İnce'nin adaylığının Millet İttifakı'nın oylarını böleceğini ve bu durumun seçimin ikinci tura kalmasına neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, İnce'nin CHP ile olan ilişkilerinde bir sonuç çıkmadığı ve Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin beklendiği ifade edildi.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

16 Mart'ta sona eren süreçte, 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifaları beklenenden düşük kaldı. Özellikle yargı bürokrasisinden AKP ile iletişime geçen birçok ismin istifa etmemesi parti içinde şaşkınlık yarattı. AKP'ye adaylık için başvuranların sayısı 4 bine yaklaşırken, bürokrasiden gelen başvuru sayısı 200'ü geçti. İstifa eden bazı önemli isimler arasında valiler, belediye başkanları ve bakanlık müdürleri bulunuyor.
18 Mart 2023

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin milletvekili aday listelerinin belirlendiği toplantılar sırasında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çıray, İYİ Parti'nin oylarının baraj altına düştüğünü belirterek, kriz sonrası oyları yükseltmek için çalışacağını ifade etti. İYİ Partili kurmaylara göre Çıray, İzmir'den ikinci sıradan aday gösterilmesini kabullenemedi ve Akşener'in geri adım atmaması üzerine adaylıktan çekilme kararı aldı. Çıray, adaylıktan çekilme nedenini ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti.
9 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantılarından ayrıldığını duyurdu ve bu durum siyasi arenada çeşitli tepkilere neden oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP), İYİ Parti'nin bu kararına ve muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeme durumuna tepki olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mesaj içeren afiş yayınladı. Afişte İYİ Parti'nin renkleri kullanıldı ve TİP milletvekilleri afişi sosyal medyada kendi yorumlarıyla paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu anketleri düzenlenmesini talep ediyor. Parti, kazanma ihtimali yüksek bir adayın seçilmesini önemsiyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, diğer adaylarla arasındaki oy farkının az olması durumunda desteklenebileceğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İYİ Parti'nin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor.
17 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye'nin güneydoğu bölgelerini etkileyen şiddetli depremler nedeniyle, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin 18 Haziran'a ertelenebileceğini belirtti. Bir hükümet yetkilisinin de seçim yapmanın güçlüklerine işaret ettiği aktarıldı. Akşener, Anayasa'nın 78'inci maddesine göre seçimlerin bir yıl ertelenmesine ihtimal vermediğini ve siyasilerin seçimlerin yapılması için çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.
10 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Karabük'ün Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak şarkıcı Hakan Peker'i açıkladı. Peker, kürsüye 'milli şuuru yüksek, vatan sevdalısı' diye çağrıldı.
11 Ekim 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, daha önce Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş, ancak Yavaş ve İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alması üzerine bu çağrısını geri çekmişti. Muharrem İnce ile ittifak yapacaklarını açıklamış, ancak İnce'nin ittifaktan ayrılması sonrası, Özdağ eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak destekleyeceklerini belirtti. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile oluşturdukları 'ata ittifakı'nı kamuoyuyla paylaşacak.
11 Mart 2023

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını ve partisine yapılanlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Kendisine AKP ve MHP'den teklifler geldiğini ifade etti. Ağıralioğlu, partisinin kararını şerh ederek koruduğunu ve genel başkan Meral Akşener'den adaylık talebi gelirse başvurabileceğini söyledi. Ayrıca, bir milletvekilinin partisinden ayrılması durumunda milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini, ancak partinin kuruluş ilkelerinden sapması halinde başka bir partiye geçilebileceğini dile getirdi.
24 Mart 2023

14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesinde, Türkiye'de birçok ünlü isim çeşitli partilerden milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu. Şarkıcı Candan Erçetin ve Onur Akın CHP'den, oyuncu Filiz Taçbaş CHP'den, oyuncu Kerem Fırtına Yeşil Sol Parti'den, oyuncu Mehmet Aslantuğ ve Serhat Özcan TİP'ten, oyuncu İlyas Salman TKP'den, eski futbolcular Gökhan Zan ve Ünal Karaman İYİ Parti'den, şarkıcı İbrahim Tatlıses AKP'den ve şarkıcı Davut Güloğlu Yeniden Refah Partisi'nden adaylık için başvurdu.
2 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin deprem sonrası organizasyon ve koordinasyon zaafı gösterdiğini ve hiçbir yetkilinin istifa etmediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helallik istemesini eleştiren Akşener, bunun ahlaki olmadığını ve Allah'ın 'Adil olun' emrine isyan olduğunu ifade etti. Ayrıca Kızılay'ın yönetimini eleştirerek, kurumun daha fazla lekelenmemesi gerektiğini vurguladı.
1 Mart 2023

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun eski üyesi Bülent Gürsoy, partisinden istifa ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip masayı terk etmesi, parti tabanında tepkilere yol açtı ve çok sayıda partili sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. Gürsoy, aldığı kararın gerekçelerini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme nedenlerini Twitter hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ile yaptığı görüşmede, seçimlerin 18 Haziran'da yapılması gerektiğini vurguladı ve seçimlerin ertelenmesi fikrine karşı çıktı. Akşener, Anayasa gereği seçimin savaş dışında ileri bir tarihe alınamayacağını belirtti. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 13,5 milyon kişiyi etkileyen depremler sonrası, bir hükümet yetkilisi 14 Mayıs'ta seçim yapmanın güçlüklerini dile getirmişti. Akşener ise daha önce 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin deprem nedeniyle 18 Haziran'a kalabileceğini ifade etmişti.
12 Şubat 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2 Mart'taki altılı masa toplantısının ana gündem maddesinin cumhurbaşkanı adaylığı olacağını ifade etti. Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle ertelenen toplantının, seçimlerin ertelenmeyeceğini ve 14 Mayıs'ta yapılmasının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. Akşener, depremden etkilenen sekiz ilde seçimlerin yapılmasına bir engel olmadığını ve diğer iller için de çözüm bulunabileceğini belirtti.
21 Şubat 2023

İYİ Parti, Millet İttifakı'ndan ayrıldıktan sonra başlattığı yerel seçim kampanyasında 'Mecbur değilsin' sloganıyla hem AKP'ye hem de CHP'ye yönelik eleştiriler içeren afişler hazırladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, afişlerin belediye tarafından asılmasının engellendiğini iddia etti ve sosyal medya üzerinden afişlerin içeriğini paylaştı. Afişlerde, tek adam baskısına, yandaş ve yoldaş medyaya, hain ve cahil diyenlere karşı bir duruş sergilenmesi vurgulandı.
30 Ocak 2024

Sosyal medyada 'internetçi abi' olarak tanınan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve İYİ Parti'nin kurucu genel başkan yardımcısı Taylan Yıldız, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yıldız, istifa sebebini kişisel değil 'sistemsel' olarak nitelendirdi ve temayül yoklamasının düşük katılımlı olmasını eleştirerek 'liyakat' vurgusu yaptı. Daha önce İBB Meclis üyeliğinden istifa ederek milletvekili adayı olan Yıldız, temayül yoklamasında geri sıralarda yer alarak aday gösterilmemişti.
19 Haziran 2023
İşaretlediklerim