Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman'daki depremle ilgili bir takipçisinin yıkım ve kayıplar hakkında attığı tweet'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propagandasını yaparak yanıt verdi. Metiner'in 'Adıyaman yalnız değil, arkasında reis var' şeklindeki ifadeleri İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi. Tepkiler üzerine Metiner, tweet'ini sildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremden sonra 22 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesi dikkat çekti.
7 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, AKP'li milletvekilleri ve 30-40 kişilik grupların okullara baskın düzenlediğini duyurdu. CHP, partililerini oy kullandıkları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Benzer olayların İstanbul'da da yaşandığı ve AKP'nin gezici ekiplerle sorun yaşanan yerlere gittiği belirtildi.
28 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İzmir'de düzenlenen mitingde Gündoğdu Meydanı doldu. Diken tarafından yapılan röportajlarda, vatandaşların çoğunluğu yeni hükümetten demokrasi ve ekonominin düzeltilmesini ilk beklenti olarak dile getirdi. Ayrıca, mitingde eski CHP milletvekili Muharrem İnce hakkında da görüşler soruldu ve bazı vatandaşlar İnce'ye yönelik eleştirilerini ifade etti.
30 Nisan 2023

HÜDA-PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklaması ve AKP listelerinden seçime girebileceği iddiaları, AKP içinde ve ittifakta rahatsızlık yaratmıştır. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, Büyük Birlik Partisi HÜDA-PAR'ın ittifakta yer almasını eleştiriyor, AKP yönetimi ise ittifak protokolüne atıfta bulunarak eleştirilere yanıt veriyor. AKP'nin Kürt kökenli milletvekilleri özel sohbetlerde HÜDA-PAR konusundaki isteksiz tutumlarını dile getiriyorlar. HÜDA-PAR, geçmişte şiddet eylemleriyle bilinen Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacını taşıyor.
15 Mart 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) eski AKP Gençlik Kolları yöneticisi Ümit Karadoğan, yurt koordinatörlüğü görevinde öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak yerine zorluklar çıkardığı ve Twitter üzerinden gelen eleştirilere dayanamayarak hesabını kapattığı belirtiliyor. Öğrenciler, yurt sorunlarıyla ilgili Karadoğan'a ulaşamadıklarını ve yurt ofisinin yardımcı olmadığını ifade ediyorlar. Ayrıca, Karadoğan'ın İTÜ'de hızlı bir şekilde yükseldiği ve bir yılda iki adrese teslim akademik kadro ile iki idari görev aldığı haberleri de gündeme gelmiş.
23 Şubat 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pendik'teki mitinginden ayrılan gençler, AKP'li olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralanırken bir kişi hastaneye kaldırıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaralanan kişiye geçmiş olsun dileklerini iletti ve sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.
13 Mayıs 2023

TBMM Hazırlık Komisyonu, 31 Ocak'ta CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verecek. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından; Türkkan ise bir vatandaşa hakaret suçundan fezleke hazırlanmıştı. HDP, CHP ve İYİ Parti, dokunulmazlık görüşmelerine katılmama kararı almıştı. Komisyon, AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplanmıştı.
25 Ocak 2023

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki bir özel eğitim rehabilitasyon merkezi, lise mezunlarının derslere girdiği gerekçesiyle şikayet edildi. Kurumun kurucu temsilcisi Eylem Tan'ın AKP'den milletvekili adayı yapıldığı ve eski bakanlarla yakın ilişkileri olduğu belirtildi. Eski kurucu temsilci Hilal Coşkun, usulsüzlükleri fark ettiğini ve soruşturmanın AKP bağlantıları nedeniyle yavaş ilerlediğini iddia etti. Coşkun, öğrencilere gerçek anlamda hizmet verilmediğini ve eğitim verilmediğini, çocukların siyasi amaçlar için kullanıldığını öne sürdü.
11 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve tartışmalı açıklamalarıyla tanınan gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada ve siyasi çevrelerde eleştirilere neden oldu. Özel, Karagöz'ün ziyaretini, daha önce televizyon programlarına birlikte katıldıkları ve Karagöz'ün Ankara'da birçok siyasiyi ziyaret ettiği için kabul ettiğini belirtti. Ayrıca, Karagöz'ün kendisine nikah davetiyesi verdiğini ve Meclis'te kapının önünde kimseyi geri çeviremeyeceklerini ifade etti.
8 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li bir grubun 'arı gibi çalışan lider' temalı pankartına tepki göstererek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener ile mutfakta çay doldurduğu bir fotoğrafını paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında hayatı paylaşmanın önemini vurguladı ve genç mütedeyyin kadınlara hitaben, kendisinin kazanımlara dokunmayacağını belirtti. Meral Akşener de Kılıçdaroğlu'nun bu hareketini destekleyerek, cinsiyet ayrımı olmadan insanların işleri paylaşması gerektiğini ifade etti.
8 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi konusunda eski CHP lideri Hikmet Çetin ile yapılan görüşmelerde, seçimin ikinci tura kalması durumunu 'Benim meselem değil' diyerek önemsemediğini belirtmiş. Gazeteci Fatma Karaağaç, Twitter üzerinden Hikmet Çetin'in Muharrem İnce ile iki kez görüştüğünü ve seçimin ikinci tura kalmaması gerektiğini ifade ettiğinde İnce'nin bu yanıtı verdiğini aktarmış. Çetin'in gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirdiği belirtilmiş.
7 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

Cumhuriyet gazetesinde yaşanan iç çatışmalar ve yönetim değişiklikleri sonrası, haber sunucusu Fatih Portakal, gazetenin genel yayın yönetmeninin sansürlenen yazısına ve gazetenin duruşuna Twitter üzerinden eleştiri getirdi. Portakal, Cumhuriyet yazarlarını cesaretsizlikle suçladı ve demokrasi vurgularını eleştirdi. Bu eleştirilere Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, Portakal'ın saldırısının 'AKP tutması gibi' olduğunu belirterek yanıt verdi ve Portakal'ı mesleki örnek olmamakla itham etti.
18 Haziran 2023
İşaretlediklerim