Hürriyet yazarı Hande Fırat, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'ye 40 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bayram sonrası bu ülkeyi ziyaret edeceğini belirtti. Fırat'a göre, Kurban Bayramı sonrası gerçekleşecek ziyarette anlaşmalar imzalanacak ve BAE'nin yatırımları 30-40 milyar dolara kadar ulaşacak. İlk yatırım paketinde yenilenebilir enerji ve ulaşım gibi sektörler ön planda olacak.
26 Haziran 2023

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Aynı gün içinde bir başka deprem daha meydana geldi. Bu doğal afet, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan bu felaketin ardından söz konusu illerde üç aylık olağanüstü hal uygulaması başlatıldığını duyurdu.
7 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, muhalefetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Muhalefetin emekli maaşları ve ikramiyeler üzerinden siyaset yürüttüğünü belirten Erdoğan, muhalefetin iktidara gelmesi halinde ekonominin iki günde çökeceğini ve Türkiye'nin yeniden uluslararası kuruluşlara bağımlı hale geleceğini savundu. Ayrıca, geçmişte olduğu gibi IMF'ye para dilenmek zorunda kalacaklarını öne sürdü.
5 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından, 15 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini duyurdu. Ayrıca, bu tarihte öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını belirtti. Bakan Özer, bu kararın okulların ve öğretmenlerin bir sonraki öğretim gününe rahat ve sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmeleri için alındığını ifade etti.
7 Mayıs 2023

Türkiye'de enflasyonun yüksek seyretmesi ve fiyat artışlarının devam etmesi nedeniyle emekliler, bayram ikramiyelerinin artırılmasını talep etmişti. Bu talepler doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşları ve bayram ikramiyelerini artıracak alternatif çalışmaların yapıldığını duyurdu. Bu çalışmaların EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da içereceği ve emekliler için ciddi bir rahatlama sağlayacağı ifade edildi. Bakan Bilgin, çalışmayı önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanı'na sunacaklarını belirtti.
22 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen genel kurulunda yaptığı konuşmada, seçim sonrasında 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlar için sevindirici bir haber paylaşacaklarını belirtti. Bu açıklama, AKP'nin 21 yıllık iktidarında seçim öncesi vaatlerinin arttığı bir dönemde geldi. Mart ayı sonunda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltilmiş, ancak diğer emekliler için bir artış yapılmamıştı. Daha önce AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilerle ilgili bir çalışma olmadığını ifade etmişti.
1 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte deprem bölgesi Osmaniye'yi ziyaret etti. Erdoğan, muhalefetin eleştirilerine yanıt vererek, deprem bölgesindeki çalışmaların başından beri sürdüğünü belirtti ve deprem sonrası verdiği 'Bana bir yıl verin' sözünü Osmaniye'de daha kesin bir dille iki kez tekrarladı. Ayrıca, ihmali olanlardan hesap soracaklarını ifade etti.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sıkıntıları aşmak için eski maliye bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmüş, ancak Şimşek aktif siyasete dönmeyi reddetmiştir. Erdoğan, ekonomi politikalarının devam edeceğini belirtirken, mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli'nin ülkenin kalkınması ve refah düzeyinin artırılması için doğru bir adım olduğunu ve bu modelle yatırım, istihdam, ihracat ve cari fazla üzerinden büyümeyi hedeflediklerini ifade etmiştir. Nebati, turizmde de büyük hedefler koyarak 2023 yılı sonunda 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtmiştir.
23 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimlere kısa bir süre kala Twitter hesabı üzerinden Kürt yurttaşlara hitaben bir mesaj yayınladı. Mesajında, Kürtlerin haklarını teslim etmek için verdiği mücadeleleri ve terörle mücadeledeki çabalarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de hak ve özgürlükler alanında yapılanları ve gelecekteki hedeflerini dile getirdi. Erdoğan'ın bu mesajı, anketlerde muhalefetin önde olduğu bir dönemde ve daha önceki bazı ifadeleri nedeniyle muhalefetten eleştiri alan bir zamanda geldi.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun yıllar savunduğu 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' tezinden Mayıs 2023 seçimlerinden sonra vazgeçtiğini ve bu konuda Mehmet Şimşek'i ekonominin başına getirdiğini belirtti. Faizlerin düşürülmesiyle enflasyonun düşeceği beklentisi gerçekleşmeyince, Erdoğan enflasyonun düşürülmesinin zaman alacağını ve bu süreçte vatandaşın mağdur edilmemesi için çeşitli adımlar atıldığını ifade etti. Enflasyonun yüzde 60'ın üzerinde seyretmeye devam ettiği belirtilirken, Erdoğan'ın enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme hedefi olduğunu vurguladı.
6 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını bildirdi. Bu açıklama, seçimlerin yaklaşması ve iktidarın kamuoyu araştırmalarında güç kaybettiği bir dönemde geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise daha önce enflasyon düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirme yapılmasına gerek olmayabileceğini ifade etmişti.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanması sonucu yarınki Mersin mitingini ve bazı televizyon programlarını iptal ettiğini duyurdu. Erdoğan, midesini üşüttüğünü ve doktor tavsiyesiyle evde istirahat edeceğini belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine online katılacağını, ancak Mersin mitinginin ileri bir tarihte yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Erdoğan'ın katılacağı diğer televizyon programlarının da iptal edildiği bildirildi.
26 Nisan 2023

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde Türkiye genelinde 852 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda beş kişi hayatını kaybederken, 1421 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 407 bin 731 aracın denetlendiğini ve çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle birçok araca işlem yapıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
16 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası bir dizi açıklama yaptı. Deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmaları, yeni bir sivil anayasa için ittifak ortaklarıyla istişareler ve ekonomideki orta vadeli programın tanıtımı konularına değindi. Ayrıca, yaşanan deprem felaketi ve küresel ticaretteki küçülmeye rağmen Türkiye'nin büyüme başarısını vurguladı ve enflasyonu dize getireceklerine olan inancını ifade etti.
5 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim takvimine ilişkin tartışmalarda Cumhurbaşkanının seçim ilanı yetkisinin 60 gün öncesinden kullanılacağını belirtti. 14 Mayıs tarihini işaret ederek, seçim gününün bu tarihte olacağını neredeyse kesinleştirdi. Ayrıca, The Economist dergisinin 'Türkiye'nin diktatörlüğün eşiğinde' temalı kapağına tepki göstererek, Türkiye'nin kaderinin millet tarafından belirleneceğini ifade etti.
20 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bütçeyle ilgili çalışmaların sonuçlarını yılbaşı civarı neticelendirmeyi planladığını belirtti. Hükümet, deprem maliyetlerini gerekçe göstererek Meclis'ten 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin liralık ek bütçe geçirmişti. Ek bütçeyle yılın son beş ayında elde edilmesi öngörülen vergi geliri, 1 trilyon 150 milyar 496 milyon 400 bin lira olarak hesaplandı. Erdoğan, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını ifade etti.
24 Temmuz 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Temmuz'da tatile girmesi beklenirken, Genel Kurul 25 Haziran'da aldığı kararla tatilin ertelenmesine ve çalışmaların devam etmesine karar verdi. Bu karar, Anayasa'nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine dayanarak alındı. Karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazandı.
27 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret artışının yılda bir kez yapılacağını ve bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan, enflasyona ezdirmediklerini ve ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginleyici adımlar attığını belirtti. Ayrıca, asgari ücretle ilgili ilk toplantının 11 Aralık'ta yapılacağı bilgisi verildi.
2 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki sekiz ulusal televizyon kanalının ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye Tek Yürek' adlı canlı bağış yayınına telefonla katıldı. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışından AFAD hesaplarına yapılacak bağışların tamamının depremzedeler için harcanacağını ifade etti. Ayrıca, deprem sonrası yıkılan binaların yerine bir yıl içinde güvenli konutlar inşa edilmesi hedefini dile getirdi. Bu açıklama, bilim insanlarının deprem bölgelerinde hızlı inşaat politikasının yanlış olduğuna dair uyarılarına rağmen yapıldı.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu. Erdoğan, depremzedelere bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi yapılacağını sözünü tekrarladı ve deprem felaketinin üstesinden geleceklerini ifade etti. İktidar, deprem sonrası yardım organizasyonu ve koordinasyon eksikliği nedeniyle eleştirilmiş ve Erdoğan bu eleştirilere sert yanıt vermiş, daha sonra ise 'helallik' istemişti.
3 Nisan 2023
İşaretlediklerim