Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'ta Erzurum'da düzenlediği miting sırasında yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirilmiş ve en az 17 kişi yaralanmıştı. İlk etapta 15 kişi gözaltına alınmış, ancak serbest bırakılmışlardı. Emniyet ekiplerinin kamera kayıtları üzerinden yaptığı incelemeler sonucunda dokuz şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alındı.
9 Mayıs 2023

İzmir'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, suç gelirlerinin aklanması ve diğer suçlarla ilgili düzenlenen operasyonda altı kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında dört gümrük memuru da bulunuyor. Operasyon, 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon avro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronunun sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edilmesi üzerine gerçekleştirildi. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte bir MİT kimliği, sahte dolarlar, ziynet eşyası ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Ocak 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Ankara Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, 28'i tutuklu toplam 61 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak ve yardım etmek gibi suçlamaların yanı sıra kasten öldürme, yaralama, eziyet gibi suçlardan da ceza talep ediliyor. Soruşturma kapsamında bazı kamu görevlilerine yönelik 'rüşvet' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamaları da bulunuyor. 26 şüpheli hakkında ise kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.
5 Ocak 2024

İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü uluslararası casusluk soruşturması kapsamında, Mossad adına Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen 46 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. İstanbul merkezli sekiz ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 57 adrese baskın yapıldı ve halen 13 şüphelinin arandığı belirtildi.
2 Ocak 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Sosyal medya üzerinden kedilere eziyet ettikleri görüntüleri paylaşan 'C31K' isimli gruptan beş şüpheli, kamuoyundan gelen tepkilerin ardından düzenlenen operasyonla tutuklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Çorum ve Karabük'te gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin yakalandığı belirtildi. Şüpheliler, çeşitli suçlamalarla, aralarında hayvanlara kötü muamele ve suç işlemeye teşvik etme de bulunmak üzere tutuklandı.
13 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

Van'ın Muradiye ilçesinde bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. İl emniyet müdürlüğü, sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan ve olayın kamu görevlileri ve siyasetçileri de içerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan soruşturma sonucunda dört şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve bir şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ayrıca gerçeği yansıtmayan paylaşımlar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
13 Ocak 2023

Organize suç örgütü 'Sarallar'ın lideri olarak bilinen Alaattin İlyas Saral, İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklandı. Duruşmada, 20 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu ve müştekilerin ifadeleri dinlendi. Müşteki Melih Tan, kardeşi Rıfat Tan ile sanık Seyfi Erkan arasındaki para alışverişine ilişkin ifade verdi. Ayrıca, tutuklu sanık Altan Saral'ın tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.
12 Haziran 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirme iddiaları sonrası açılan DİAYDER davasında savcı, 16 sanığın 'örgüt üyeliği', 5 sanığın 'örgüte yardım' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. İki sanığın beraatini talep eden savcı, derneğin yasal görünümlü faaliyetler yürüttüğünü ve örgüt sempatizanı kitlenin bağlılığını artırmaya çalıştığını belirtti. Gizli tanık ifadeleri ve dijital materyal incelemeleri delil olarak sunuldu. Dernek başkanı Ekrem Baran'ın örgüt üyeliği ve diğer suçlamalarla cezalandırılması istendi. Davanın karar duruşması 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak.
29 Kasım 2023

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

Sivas'ta 1993 yılında 33 aydının yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili firari sanıkların yargılandığı davanın 30. duruşması Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, dönemin başbakanı ve diğer yetkililerin tanık olarak dinlenmesi taleplerini reddetti. Katliamda kardeşini kaybeden bir mağdur, devletin olayın sorumlularını yeterince aramadığını iddia etti. Avukatlar, soykırım suçlamasıyla soruşturma talebinde bulunduklarını ve zamanaşımı tehlikesine dikkat çektiler. Mahkeme, sanıkların yakalanmasını beklemeye ve davanın katılımcılarını genişletmeye karar verdi.
26 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim