Kahramanmaraş'ta 45 yaşındaki B.G. isimli bir kadın, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin acil bölümüne pompalı tüfekle girerek sağlık çalışanlarını tehdit etti. Güvenlik görevlisinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen B.G., polise teslim edildi. Emniyet işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkan B.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
6 Ekim 2024

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki bir çay bahçesinde beş kişiyi bıçaklayan Arda K. polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği olduğu belirtildi. Yaralılar Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve ikisinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Arda K.'nın saldırıyı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi.
12 Ağustos 2024

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadını döven iki şüpheli tutuklandı. Olay, Ömer Avni Mahallesi'ndeki bir mekanda kadın müşteriler ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında kadınları dövdüğü görülen şüpheliler M.M.D. ve V.T. gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olayın yaşandığı işletmenin mühürlendiğini açıkladı.
3 Ağustos 2024

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi Yeşilcam Sokağı'nda gece saatlerinde iki kişi tarafından patlatılan torpil, çevrede paniğe yol açtı. Patlama sesi üzerine vatandaşlar kaçışırken, şüpheliler olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kısa süren bir kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan iki şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Olay sonrasında bölgede durum normale döndü.
10 Temmuz 2023

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Yılmaz, makam odasında kimliği belirsiz bir genç tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Yılmaz, saldırı sonucu başından yaralandı ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırgan, fakülte güvenlik personeli tarafından yakalandı ve polise teslim edildi. Yılmaz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
18 Eylül 2023

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından adliye binası önünde bıçaklanan iki çocuk annesi N.K. (23) hayatını kaybetti. Saldırgan A.K. (27) polis tarafından gözaltına alındı. N.K., saldırı sonrası önce Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Kasım 2023

İstanbul'da polis ekipleri, 'torbacı' olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik bir operasyon düzenledi. Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa'da eş zamanlı baskınlar yapılarak 47 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sırasında uyuşturucu, ruhsatsız tabanca, mermi, hassas terazi ve suçtan elde edildiği düşünülen para ele geçirildi. Özel harekat polisleri, operasyon bölgelerinde güvenlik önlemleri aldı.
5 Ekim 2024

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın Esenyurt karakolunda ölümüne ilişkin 12 polis memurunun yargılandığı dava devam ediyor. Mahkeme, tanıkların dinlenmesinden vazgeçerek esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Bir sonraki duruşma 12 Haziran'da yapılacak. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. İddianamede yedi polis 'bilinçli taksirle ölüme neden olma', beş polis ise 'basit yaralama' suçlamalarıyla yargılanıyor.
31 Mart 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Kayseri'deki bir emniyet binasında, polis memuru Ş.K. ile tekniker S.S. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından polis memuru, teknikere tabancasıyla ateş açtı ve tekniker olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli polis memuru gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
14 Eylül 2023

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanı F.M. aracındayken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda F.M. ve koruması yaralanırken, direksiyondaki Filistinli A.K. hayatını kaybetti. Saldırıda susturucu kullanıldığı ve maskeli saldırganların kaçtığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
19 Ağustos 2024

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, parti binasında bıçaklı saldırıya uğradı. Sacit Pişgin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, Salih Demir'in tedavisi ise devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren 72 yaşındaki A.S. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.
22 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023
İşaretlediklerim