Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde ev hanımlarına yönelik bir sahnede Aile Destekleri Sigortası vaadini içeren reklam verdi. CHP'nin kampanya ekibi, TRT'nin kendilerine yeterince yer vermemesi nedeniyle 'nokta atışı' reklam stratejisi izlediğini belirtiyor. Ayrıca, tarım ile ilgili seçmenlere yönelik web sitelerine ve en çok ziyaret edilen sitelere sığınmacılar ve ekonomi gibi konularda reklamlar veriliyor.
3 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerde fakir vatandaşlara dağıtılan ikramlarla alay edenlere tepki gösterdi. İktidarın fahiş fiyat artışları eleştirisine küçümseyici yanıtlar vermesinin ardından, Kılıçdaroğlu iktidarın fakir fukarayla alay ettiğini belirtti. Ayrıca, mitinglerde dağıtılan su, ekmek, ayran veya sandviç gibi ikramlarla alay edenlerin kendilerinden olmadığını ifade etti ve bu tür davranışlarda bulunanları kınadı.
1 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV'de gençlerin sorularını yanıtladı. Halk TV, izleyicilerin talebi üzerine programın yayın haklarını almak için Babala TV ile iletişime geçti. Babala TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur, programın televizyonlarda yayınlanmasına izin verdiğini ve telif talep etmediğini, ancak elde edilen gelirin bağışlanmasını istediğini Twitter üzerinden duyurdu.
25 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı programda iktidarın 'Biz gitmeyeceğiz' şeklindeki mesajlarını eleştirdi ve vatandaşları sandığa gitmeye çağırdı. Seçim güvenliği konusunda her oy kullanma yerinde avukat bulunduracaklarını ve özel güvenlik önlemleri alındığını belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Türkiye seçimlerine müdahale etmeyeceğini açıklamasını olumlu karşıladığını ve Türkiye'nin uyuşturucu sorunu ile mücadele edeceğini ifade etti. Ekonomik vaatler arasında asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve ücretliler için ayrı bir vergi tarifesi oluşturulması yer aldı.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 418 milyar dolarlık bir reklam filmi hazırladığını ve bu filmin bazı televizyon kanalları tarafından yayınlanmayı reddedildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'hırsızlığa kalkan oluşturacak bir yasak' olarak nitelendirdi ve sansür uygulayan kanallar arasında Demirören grubuna ait kanalların olduğunu belirtti. CHP lideri, 'beşli çete' olarak adlandırdığı ve iktidara yakın olduğunu iddia ettiği şirketlerden 418 milyar doları halk için kullanacağını ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
7 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla orta sınıfı güçlendirme planını yedi maddede duyurdu. Plan, yatırım çekme, temiz yönetim, yeni sanayi altyapısı kurma, vergi düzenlemesi, kadınların iş gücüne katılımını artırma, Anadolu'da ekonomik mobilite yaratma ve teknoloji liseleri kurma gibi maddeleri içeriyor. Kılıçdaroğlu, bu planlarla Türkiye'nin ekonomik krizden çıkarılacağını ve orta sınıfın güçlendirileceğini ifade etti.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem konusunda iktidarla hizalanmayı reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, depremin yaşandığı Hatay'dan yaptığı açıklamada, yaşananların siyaset üstü bir mesele olmadığını ve iktidarla hizalanmayı reddettiğini ifade etmişti. Ayrıca, deprem yardımlarında bürokratik engelleri tanımayacaklarını söylemişti. Hatay ve Ağrı'da bazı yardımların yerel yönetimler tarafından engellendiği iddia edilmişti.
8 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de katıldığı programda, iktidarın seçim sürecini sabote edebileceğini ve buna karşı önlemler aldıklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasının söz konusu olmadığını, ekonomik sorunlara odaklanmak istediklerini ve devletin partileştiğini iddia etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmediklerini ve her sandıkta temsilcilerinin olacağını, seçim gecesi alınan güvenlik önlemleri ve teknik altyapı hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası olası bir iktidar değişikliğinde devletin sağlam temellere oturtulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin İnsan Hakları Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, sosyal medya yasaklarını eleştiren muhalefeti 'ev zencileri' olarak nitelendirdi. Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarını ve muhalefetin bu konuda kaypak bir tutum sergilediğini belirtti. Ayrıca, sosyal medya platformlarının sansürcülüğünü eleştirmeyen muhalefetin, Türkiye'yi Batılılara şikayet ettiğini ifade etti. Erdoğan, bu tutumun özgürlükleri savunmak olmadığını ve muhalefetin Batı'ya şirinlik yapmaya çalıştığını söyledi.
5 Ağustos 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden gençlere hitaben bir video yayınladı. Videoda, Atatürk'ün yenilikçi ve değişime açık tutumuna vurgu yaparak, ekonomik bağımsızlığın öneminden bahsetti. Kılıçdaroğlu, gençlere moral vermeye çalıştı ve vatanseverliğin resmi politikayı körü körüne kabul etmek olmadığını, adaletsizlikleri ortadan kaldıracak bir ülke sevgisi olduğunu ifade etti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye'nin ve Atatürk'ün dünyaya ilham vereceğini ve gençlerin vatanseverliğinin konuşulacağını söyledi.
13 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Babala TV'de gençlerin sorularını yanıtlayacağı bir programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da tartışmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, salonda ağırlıklı olarak AK Partili gençlerin olacağını belirterek Erdoğan'ı gençlerin önünde mertçe yüzleşmeye çağırdı.
20 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün gazetesine yazdığı makalede, iktidarın uygulamalarından olumsuz etkilenen ve kendini yalnız hisseden vatandaşların yanında olacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, çocukların ve gençlerin yanı sıra kadınlar, çalışanlar, çiftçiler, sanayiciler, şehit yakınları ve gaziler gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik destek vaatlerinde bulundu. Ayrıca, uyuşturucu baronları ve yeraltı suç örgütleriyle mücadele edeceklerini ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracaklarını belirtti.
23 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüşler sonrası Twitter üzerinden küçük yatırımcıları uyardı ve adaletin olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce de küçük yatırımcıları borsa konusunda uyarmış ve yatırımlarının enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin borsa yatırımı önerisinden sonra Borsa İstanbul'da yaşanan kayıplar ve manipülasyon iddiaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bazı şüpheliler tutuklanmıştı.
6 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir YouTube kanalında gençlerin sorularını yanıtlarken, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmamasını eleştirerek, haksızlık karşısında susmanın yanlış olduğunu belirtti. Kavala'nın 1912 gündür, Demirtaş'ın ise 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu olduğu ve AİHM'nin her iki isimle ilgili Türkiye'ye yönelik ihlal kararları verdiği ancak Türkiye'nin bu kararları uygulamadığı bilgisi verildi.
25 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda demokrasinin önemine vurgu yaptı. Türkiye'deki medya özgürlüğüne dikkat çekerek, iktidarı eleştirdi ve medya reformları yapacaklarını belirtti. Kadınların giyim-kuşam özgürlüğüne değinerek, bu konuda bir kanun çıkaramamış olmanın ukdesi olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, demokrasinin Türkiye için en çılgın proje olduğunu ve bu konuda dünyaya örnek olacaklarını söyledi.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta yaşanan ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerden etkilenen bölgelerdeki seçim sonuçları üzerinden depremzedeleri hedef alan siyasi söylemlere tepki gösterdi. Sözcü gazetesinin manşetinde yer alan ve depremzedeleri eleştiren ifadeye karşılık, Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesindeki insanlara karşı söylenen her şeyde on kez düşünülmesi gerektiğini belirtti ve siyasetin insanların kalbini kırmaya değmeyeceğini vurguladı.
16 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu Twitter üzerinden alıntılayarak destek mesajı yayınladı. Demirtaş, videonun herkes tarafından gönül gözüyle izlenmesi ve kalbiyle hissedilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını kutlayarak, ayrımcılık olmadan eşit ve huzurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise videoda kimliklerin önemini ve kişisel seçimlerin toplumu değiştirebileceğini vurgulamıştı.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim