Yunanistan'da yaşanan sıcak hava dalgası ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle son 24 saat içinde 46 orman yangını meydana geldi. Yunan İtfaiye Teşkilatı, ülkenin birçok bölgesi için yüksek orman yangını riski uyarısında bulundu. Açıklamaya göre, çıkan yangınların çoğu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, Türkiye'de de önceki gün 19 yangın çıktı ve bunların 16'sı söndürüldü.
17 Temmuz 2023

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024

Antalya'nın Aksu ilçesinde yerleşim yerleri yakınında başlayan yangın nedeniyle dört hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, iki prefabriğin, sekiz seranın ve meyve bahçelerinin de zarar görmesine neden oldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına üç helikopter, iki uçak ve çok sayıda araç ve personelle müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.
7 Temmuz 2024

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Sarnıç Göleti yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı beş uçak, sekiz helikopter, 21 arazöz, sekiz su ikmal aracı ve altı dozer yangına müdahale etmek için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
9 Eylül 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Yangın, yerleşim yerlerine ve Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olduğu için uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor.
18 Temmuz 2024

Manisa'nın Gördes ilçesindeki ormanlık alanda 14:35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden iki uçak, üç helikopter, sekiz arazöz, iki su ikmal aracı, iki dozer ve bir yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
14 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan orman yangını, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangının bu kadar yayılmasının nedeninin gündüz boyunca havadan yeterli ve etkili çalışma yapılmaması olduğunu belirtti. Yetkililer, başka yerlerdeki yangınlar ve rüzgar gibi gerekçelerle müdahale edemediklerini söyledi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı.
17 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Hatay’ın Antakya ilçesinde Uzunalıç Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopteri ve arazözlerle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
3 Ağustos 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023

İzmir’in Menderes ilçesindeki Deliömerler Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. Yangına müdahale etmek için bölgeye üç uçak, sekiz helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal aracı, beş dozer ve beş yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
21 Ağustos 2024

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Gökdere Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir helikopter, dört arazöz, bir ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Yangından 78 kişi etkilenirken, 29 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale ediyor. Emniyet güçleri bazı mahallelerde tahliye çağrısı yaptı ve bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
17 Ağustos 2024

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ve Poyrazköy'de iki farklı bölgedeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangının yaklaşık 13 hektarlık alanda etkili olduğunu ve kısmen kontrol altına alındığını belirtti. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
26 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 455 ev ve işyeri ile 1630 kişi tahliye edildi. Yangının, bir evde yapılan kaynak çalışmasından çıkan kıvılcımın otluk alana sıçraması sonucu başladığı belirtildi ve bir kişi gözaltına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için dokuz uçak, dokuz helikopter ve çeşitli kara araçları sevk etti.
31 Temmuz 2024

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle orman yangını riski taşıyan 39 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Bu yasak, yangın riskini azaltmak amacıyla alındı. Ayrıca, Assos Antik Kenti'nin yer aldığı köyde çıkan yangın kontrol altına alındı ve Sarıyer'deki yangın da kontrol altına alındı. Diyarbakır-Mardin yangınlarının elektrik tellerinden kaynaklandığı ve bu yangınlarda ölenlerin sayısının 15'e yükseldiği belirtildi.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim