Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübünün sürekli zirvede olduğunu ancak şampiyonluğunun engellendiğini vurguladı. Koç, adaylık süreciyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, geçmişte yapılan hatalardan ders aldıklarını ve kulübü finansal olarak zor durumdan kurtardıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine yanıt vererek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefini yineledi. Koç'un yönetim kurulu listesinde Acun Ilıcalı da yer alıyor.
23 Mayıs 2024

Rahmi Turan, Türkiye'deki ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, mevcut hükümetin vergi ve zam politikalarını eleştirdi. Turan, toplumun büyük bir kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu durumun erken seçimle çözülebileceğini savundu. Özellikle gençlerin ve dar gelirli kesimlerin yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, erken seçim yapılmasının enflasyon ve işsizlik sorunlarını hafifletebileceğini belirtti.
2 Temmuz 2024

Murat Muratoğlu, Türkiye'de ekonomik istikrarsızlığın ve hukuk sisteminin yetersizliğinin yabancı yatırımcıları nasıl etkilediğini tartışıyor. Honda, Volkswagen, LG, Ford, Chery, Saıc Motor, Skywell ve Great Wall gibi büyük şirketlerin Türkiye'deki yatırım planlarını iptal ettiği veya askıya aldığı belirtiliyor. Türk Lirası'nın değerli tutulması nedeniyle Türkiye'nin artık ucuz bir ülke olmadığı, ancak Türk halkının gelirlerinin Avrupa seviyesine ulaşmadığı vurgulanıyor. Ayrıca, meslek liselerinin durumu ve mavi yakalı iş gücü eksikliği gibi sorunlar da ele alınıyor.
12 Nisan 2024

A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Ersen Martin, 44 yaşında hayatını kaybetti. Aort damarı yırtılması nedeniyle uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybeden Martin, Türkiye'de ve yurt dışında birçok takımda forma giymiş bir futbolcuydu. Kariyeri boyunca Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor gibi Türk takımlarının yanı sıra İspanya'nın Recreativo Huelva takımında da oynamıştı.
20 Mart 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve daha sonra hibrit eğitime geçileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK yurtlarının depremzedelere açılacağını belirtti. Akademisyenler ve siyasiler, uzaktan eğitim kararının öğrenci ve veliler için yeni mağduriyetler yaratacağını ifade etti. YÖK'ün hibrit eğitim kararı ve seçimlerle ilgili zamanlaması eleştirilirken, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yurtların yüz yüze eğitim alacak öğrencilere açık olacağını ve sürecin başladığını bildirdi.
4 Nisan 2023

Prof. Dr. Çağatay Güler, Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının ABD'ye ekonomi sınıfında 13 saatlik uçuş yapmasının fiziksel ve zihinsel sağlıklarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Güler, uzun süre ekonomi sınıfında uçmanın derin ven trombozu, kas sertliği, dehidrasyon ve jet lag gibi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Ayrıca, bu koşulların sporcuların performansını düşürebileceğini ve takım dinamiklerini olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.
26 Mayıs 2024

Almanya merkezli Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği'nin 16 ilden 18-25 yaş aralığındaki 2 bin 140 gençle yaptığı araştırmada, gençlerin sadece yüzde 17,3'ü mutlu olduğunu ve yüzde 63'ü imkan olsa başka bir ülkede yaşamak istediğini belirtiyor. Araştırmada gençlerin ekonomik durum, adalet uygulamaları ve hükümet politikalarına ilişkin eleştirileri de yer alıyor. Gençlerin yüzde 86,2'si Türkiye'deki ekonomik durumu kötü olarak değerlendirirken, yüzde 81,2'si hükümetin adalet uygulamalarını doğru bulmadığını ifade ediyor. Ayrıca gençlerin politikacı olarak en çok Mansur Yavaş'ı beğendiği ve parlamenter sistemi tercih ettikleri belirtiliyor.
1 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, kulübün müzesinde sergilenmek üzere yapılan sayımda 2019-2020 sezonu 3’üncü lig şampiyonluk kupasının kaybolduğunu açıkladı. Yapılan kontrollerde toplam dokuz kupa olması gerekirken sekiz kupa bulundu. Durul, kupanın kulüp için büyük bir değer taşıdığını ve bir an önce bulunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ligde başarılı bir başlangıç yapmalarına rağmen kayıp kupanın konuşulmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.
25 Ağustos 2024

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Esfender Korkmaz, 2003 yılından sonra Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin çoğunlukla kârlı işletme ve banka alımlarında yoğunlaştığını, fiziki yatırımların ise sınırlı kaldığını belirtiyor. 2023 yılında Türkiye'ye 6,2 milyar dolar yabancı sermaye girişi olurken, 6,9 milyar dolar yerli sermaye çıkışı yaşandı. Korkmaz, yabancı sermaye çekmek için sıcak para ve spekülatif sermayeyi kontrol altına almanın, devletin kurumsal yapısını güçlendirmenin ve mülkiyet güvencesini sağlamanın, ayrıca daha yüksek teşvikler sunmanın önemini vurguluyor.
26 Mart 2024

Esfender Korkmaz, dünyada genel bir ekonomik kriz olmadığını, ancak Türkiye ve Arjantin'in kriz yaşadığını belirtti. Türkiye'deki krizin nedeninin 20 yıllık siyasi iktidarın yanlış politikaları olduğunu vurguladı. Krizin çözümü için standart politikaların yeterli olmadığını, özel bir 3 yıllık istikrar programı ve uzun vadeli planlama gerektiğini savundu. Muhalefetin de bu konuda yeterince farkında olmadığını ve köklü çözümler sunmadığını ifade etti.
25 Haziran 2024

Rahmi Turan, iktidarın yıllardır savunduğu 'en az 3 çocuk' politikasının, halkı ekonomik zorluklar nedeniyle bir çocuk bile yapamaz hale getirdiğini belirtti. Genç ailelerin derin yoksulluk içinde olduğunu ve çocuklarına nasıl bakacakları konusunda endişe duyduklarını ifade etti. Eğitim sisteminin niteliksiz müfredatla çöktüğünü ve özel okulların yüksek maliyetlerinin aileleri zor durumda bıraktığını vurguladı. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonu düşürme çabalarının yoksulluğu daha da artırdığını iddia etti.
28 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Sağlık Bakanlığı'nın geçici görevlendirme politikasının iki genç hekimin ölümüne ve bir hekimin ağır yaralanmasına neden olduğunu belirtti. Sinop'ta meydana gelen trafik kazasında, geçici görevlendirmeyle Boyabat ilçesine giden Dr. Mehmet Turan Yazlak, Dr. Sena Sakin ve sürücü Ender Çoraklı hayatını kaybetti. TTB, hekim lojmanlarının yok edilmesi ve geçici görevlendirmelerin genç hekimler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
12 Haziran 2024

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 1500m serbest finalinde 14:41.22 ile dünya gençler rekoru kırarak 5'inci sırada yer aldı. Bu başarı, Türkiye'nin yüzme sporundaki gelişimini ve genç sporcuların uluslararası arenada elde ettiği başarıları göstermektedir. Tunçelli'nin performansı, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde dikkat çekti.
4 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda dünya gençler rekoru kırarak beşinci olan milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Seine Nehri'nin kirliliğinden şikayet etti. Tunçelli, suyun çok pis olduğunu, kokusunun ve tadının kötü olduğunu belirtti. Yarış sırasında suyun içini göremediğini ve bu durumun performansını olumsuz etkilediğini ifade etti. Tunçelli, aldığı olumlu mesajlardan dolayı mutlu olduğunu ve gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmeyi umduğunu söyledi.
9 Ağustos 2024

Milli basketbolcu Cedi Osman, Yunanistan’ın Panathinaikos takımına transfer oldu. Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, transferi sosyal medyadan duyurdu ve taraftarlara hafta sonunun tadını çıkarmalarını söyledi. Cedi Osman, NBA'de Cleveland ve San Antonio Spurs formaları giymişti.
7 Eylül 2024

Dünyanın en genç büyük ustası (GM) unvanına sahip olan Yağız Kaan Erdoğmuş, Abu Dabi Satranç Festivali'nde gösterdiği performansla 2600 ELO puanını geçen en genç satranççı oldu. Erdoğmuş, 12 yaşında GM unvanını alarak bu başarıyı elde eden dördüncü en genç isim olmuştu. Türkiye Satranç Federasyonu, Erdoğmuş'un bu başarısını tebrik etti ve onunla gurur duyduklarını belirtti. Erdoğmuş'un canlı ELO puanı şu an 2601 olarak kaydedildi.
19 Ağustos 2024
İşaretlediklerim