İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, hastane personeli ve bağımsız çalışan dört kişi gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Soruşturma, Burdur Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.
12 Haziran 2024

TEM Otoyolu Silivri mevkisinde bir hafriyat kamyonunun sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek iki otomobile çarpması neticesinde altı kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle otoyolda trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.
27 Mart 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokağa dökülmüş ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmıştı. Olaylar sırasında polis ve itfaiye erleri yaralanmış, 474 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere operasyon düzenledi ve 22 şüpheliye işlem yapıldı. Toplamda 10 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış sonucu sel meydana geldi ve iki kişi hayatını kaybetti. Yollarda su birikintileri oluştu ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul Valiliği, sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
5 Eylül 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Rize Devlet Hastanesi'nin acil servisinde daha önceden aralarında husumet bulunan iki kişi arasında çıkan silahlı çatışma sonucu beş kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru, bir jandarma uzman çavuş ve bir sağlık personeli bulunuyor. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis tarafından yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
25 Temmuz 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, Erzurum'dan İstanbul'a döndüğünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı. Havalimanı adeta bir miting alanına dönüştü ve farklı siyasi görüşlerden insanlar İmamoğlu'nu desteklemek için bir araya geldi.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi'nde görevli polis memuru S.U.Ş., 27 Nisan 2024 tarihinde saat 20:15 sıralarında, kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.'yü vurdu. Her iki amir de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili açıklama yaparak, failin gözaltına alındığını ve adli ile idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.
27 Nisan 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023
İşaretlediklerim