Video-haber ekibi Voys, Türkiye'de kullanımı hızla artan metamfetamin maddesiyle ilgili hazırladıkları 'Met Çıkmazı' adlı belgesel nedeniyle 'uyuşturucuya özendirme' suçlamasıyla dava edildi. Belgeselde, madde bağımlıları ve satıcılarıyla yapılan görüşmelerin yanı sıra uyuşturucu satıcılarının tedavi merkezlerine kadar girdiğine ilişkin iddialar yer alıyordu. Gazeteciler Tunca Öğreten ve Murat Baykara hakkında ayrıca 'suçu bildirmeme' suçlaması da yapıldı. Avukat Tuba Torun, belgeselin amacının kamuoyunu ve kamu görevlilerini uyuşturucunun tehlikeleri konusunda bilgilendirmek olduğunu belirterek karara tepki gösterdi.
20 Temmuz 2024

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, 'Kundakçı' isimli tiyatro oyununun ikinci perdesinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldıktan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek sahneye geri döndü. 68 yaşındaki Bilginer'in tansiyon düşüklüğü yaşadığı ve gerekli testlerin ardından taburcu edildiği bildirildi. Doktorunun onayıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde tekrar sahne alan Bilginer için tedbir olarak ambulans hazır bekletildi. Bilginer, gazetecilere kalbinde bir sorun olmadığını ve kardiyolojik açıdan sınıfı geçtiğini ifade etti.
15 Mart 2023

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazayla ilgili aktör Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla dava açılacağı açıklandı. Yönetmen yardımcısı David Halls ise 'ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak' suçunu kabul etti. Baldwin, kazadan sonra yaptığı açıklamada gerçek mermi olduğunu bilmediğini ve suçluluk hissetmediğini belirtmiş, Hutchins'in ailesiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
20 Ocak 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i yanlışlıkla vurarak ölümüne neden olmuştu. Baldwin hakkında kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla iddianame tamamlandı ve yargılanacak. Filmin silahlarından sorumlu çalışanı Hannah Reed Gutierrez de aynı suçlamayla yargılanacak. Baldwin, olay sonrası tetiği kendisinin çekmediğini ve silahın kendiliğinden ateş aldığını iddia etmişti, ancak yapılan incelemelerde Baldwin'in silahla ateş etme provası yaptığı görülmüştü.
1 Şubat 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin'in rol aldığı 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olan kazada, silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gutierrez-Reed, sete yasak olmasına rağmen gerçek mühimmat getirmek ve silah güvenliği protokollerine uymamakla suçlanmıştı. Baldwin'in temmuzda kasıtsız öldürme suçlamasıyla yargılanması bekleniyor. Hutchins'in ailesi, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirtti.
16 Nisan 2024

Friends dizisinin 'Rachel Green' karakterini canlandıran Jennifer Aniston, AFP'ye verdiği röportajda, günümüzde mizah yapmanın geçmişe kıyasla daha zor olduğunu belirtti. Aniston, Z kuşağının Friends dizisindeki bazı şakaları saldırgan bulduğunu ve geçmişteki hassasiyetlerin bugünkü gibi olmadığını ifade etti. Ayrıca, Friends dizisi son yıllarda çeşitlilik eksikliği ve transfobik şakalar içerdiği gerekçesiyle eleştirilmiş ve dizinin yaratıcılarından Marta Kauffman özür dilemişti.
31 Mart 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

ABD'de 60 yaşındaki Duane Keith Davis, ünlü rapçi Tupac Shakur'un 1996'da öldürülmesiyle bağlantılı olarak gözaltına alındı. Clark County Bölge Başsavcı Yardımcısı Marc DiGiacomo, Davis'i cinayeti işlemekle suçladı ve Shakur'un 'ölüm emrini veren' kişi, 'sahadaki, olay yerindeki lider' olarak tanımladı. Davis, 2019'da yayımlanan anı kitabında, cinayette kullanılan silahı arka koltuğa koyduğunu ve ateşin buradan açıldığını yazmıştı.
30 Eylül 2023

ABD'de George Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin, Arizona eyaletindeki bir federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. ABD Federal Cezaevleri Bürosu olayı doğruladı ancak yaralanan kişinin ismini açıklamadı. Olayın ardından yaralanan mahkum hastaneye kaldırıldı. Derek Chauvin, George Floyd'un ölümüne neden olmak suçundan 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
25 Kasım 2023

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

Netflix'te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi, aile dizimi yöntemiyle tedaviyi gündeme getirdi ve bu yöntem bilimsel çevrelerce eleştirildi. Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, dizinin psikiyatri ve ilaçları kötüleyerek halk sağlığı suçu işlediğini söyledi. Yıldırım, aile dizimi savunusunun aşı karşıtlığına benzer bir zihniyetle desteklendiğini ve bu tür uygulamaların zarar verici olabileceğini belirtti. Dizinin, bilimsel olmayan yöntemleri teşvik ederek halkı yanlış yönlendirdiği ifade edildi.
16 Temmuz 2024

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

İran polisi, ünlü yönetmen Daryuş Mehrcuyi ve oyuncu eşi Vahide Muhammedifer'in evlerinde bıçaklanarak öldürülmesi olayının failinin tutuklandığını duyurdu. Polis Teşkilatı Sözcüsü Said Muntazer el-Mehdi, cinayetin suç ortaklarını ve gizli yönlerini tespit etmeye yönelik soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Ancak el-Mehdi, failin motivasyonu ve Mehrcuyi ile Muhammedifer'le bağlantısına dair bir bilgi vermedi.
19 Ekim 2023

Türkiye'de mide botoksu yaptıran ve sonrasında Almanya'da zehirlenme belirtileri gösteren Feray Demiroğlu, yaşadıklarını anlattı. Sağlık Bakanlığı, mide botoksu sonrası yan etkiler nedeniyle hastanelere başvuran hastalar üzerine İstanbul ve İzmir'deki iki sağlık kurumunun faaliyetlerini askıya aldı ve soruşturma başlattı. TikTok videolarından etkilenerek bu işlemi yaptıran Demiroğlu ve akrabaları, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüler ve işlemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
16 Nisan 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde evde sağlık hizmeti veren bir doktor, hasta yakını tarafından dövüldü. Olay, doktorun geç kalması nedeniyle hasta yakınları ile tartışma çıkması sonucu gerçekleşti. Darp sonucu doktorun kaşı açıldı ve olayı gerçekleştiren hasta yakını polis tarafından gözaltına alındı.
20 Temmuz 2023

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesindeki bir protesto sırasında polisin kullandığı biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin yargılama devam etti. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanık polisler ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ifade verdi. Fincancı, Lokumcu'nun ölümüne ilişkin otopsi raporunu değerlendirerek, kalp krizi tanısının yanlış olabileceğini belirtti. Duruşma, tanık beyanlarının alınmasının ardından ertelendi.
26 Ocak 2023

Britanya vatandaşı 31 yaşındaki Melissa Kerr, 2019 yılında İstanbul'da bir hastanede popo kaldırma ameliyatı sırasında öldü. Olayın ardından Britanya'da soruşturma başlatıldı ve Kerr'in akciğerlerine pıhtı atması sonucu öldüğü belirlendi. Britanya hükümeti, vatandaşlarını yeterince bilgilendirmediği eleştirileri üzerine, Türkiye ile medikal turizm konusunda görüşmeler yapmak üzere harekete geçti. Sağlık Bakanı Maria Caulfield, konunun ciddiye alındığını ve yakın zamanda Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirileceğini açıkladı.
21 Kasım 2023

Narkotik polisi tarafından dün gerçekleştirilen bir baskında evinde uyuşturucu madde bulunan şarkıcı Kalben Sağdıç, kısa süreliğine gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Kalben, sağlık durumunun iyi olduğunu ve daha da iyi olacağını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu bu durumla ilgili endişelendirdiği için üzgün olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
9 Mayıs 2024

Amerikalı entelektüel ve dilbilimci Noam Chomsky, Brezilya'nın Sao Paolo kentindeki bir hastaneden taburcu edilerek tedavisine evinde devam edileceği bildirildi. Chomsky'nin eşi Valaria Wasserman, Chomsky'nin öldüğü yönündeki haberleri yalanladı ve kendisinin gayet iyi olduğunu belirtti. Chomsky, bir yıl önce geçirdiği felcin ardından konuşmakta ve vücudunun sağ tarafını hareket ettirmekte güçlük çektiği için hastaneye kaldırılmıştı.
19 Haziran 2024
İşaretlediklerim