Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının hukuka uygun olmadığını savunarak, bu konuda ısrar edilirse Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtti. Erdoğan'ın adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği eleştirilirken, Özel YSK'nın Erdoğan'ın adaylığını onaylaması durumunda anayasa suçu işleyeceğini ifade etti.
26 Ocak 2023

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin 'Tayyip Erdoğan tarzında mücadele edecek birine ihtiyacı olmadığını' ifade etti. Özel, CHP'nin esas gücünün kadrolarının dinamizmi olan bir liderlik anlayışına ihtiyacı olduğunu ve partinin iyi yönetilen bir parti olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, genel başkanlığa adaylığını yakın bir zamanda açıklaması beklenen Özel, bir dönem üstlenirse CHP'yi en iyi yönetilen kurum yapmayı düşündüğünü söyledi.
5 Eylül 2023

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak hareket ettiğini ve CHP genel başkanlığına aday olabileceğini belirtti. Özel, İmamoğlu'nun kendisini genel başkanlık için işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, CHP'de değişim ve dönüşümün birleşerek olacağını ve bu değişimin herkesi kapsayacağını söyledi. Özel, genel başkanlık görevinin Atatürk'ten alınan bir emanet olduğunu ve bu görevi bir gün kendisine nasip olursa Atatürk'e karşı sorumluluk hissedeceğini belirtti.
17 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın iddialarını yalanladı. Okuyan, Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini ve bu bilgiler yüzünden Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, böyle bir dosyanın kendisine sunulmadığını ve aralarında bir sorun olmadığını, Millet İttifakı liderleri arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu belirtti.
5 Şubat 2023

CHP'li Özgür Özel, Yeşil Sol Partili (YSP) Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş, Demokrat Partili (DP) Cemal Enginyurt dahil 12 vekilin 15 dokunulmazlık dosyası Meclis başkanlığına sunuldu. Dosyaların sekizi YSP, üçü CHP, ikisi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), birer tanesi İYİ Parti ve DP milletvekiline ait. Öcalan, Oluç ve Aydeniz'in ikişer dosyası bulunuyor.
8 Ağustos 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emir Şen'in yönettiği iddia edilen 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun sosyal medya üzerindeki faaliyetlerini ve hedef aldığı kişileri açıkladı. Telegram üzerinden organize olan grup, çeşitli siyasi figürler, gazeteciler ve LGBTİQ+ destekçisi hesapları hedef alarak spam saldırıları düzenlemiş ve sosyal medya kampanyaları yürütmüş. Grup, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya destek mesajları yayınlamış.
16 Ocak 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığının partinin önceden hazırladığı bir 'B planı' olduğunu belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığa çağrılması Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Özel, bu durumun moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla çalışılarak hazırlandığını ve diğer siyasi partilerin de olumlu karşıladığını ifade etti.
7 Mart 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, parti sözcüsü Faik Öztrak'ın 'etik dışı' bulduğu toplantıyı savundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının kaydı Youtube'a sızdırılmıştı. Öztrak, toplantıyı 'etik dışı' bulduğunu belirtmişti. Ancak Özel, toplantının 'etik dışı' olmadığını dile getirdi.
20 Temmuz 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in şirketi, Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) medya kategorisindeki tüm ihaleleri kazanmış. Şirket, 2016 yılında kamudan ihale almaya başlamış ve bu süreçte 3 milyon 400 bin lira değerinde iş yapmış. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şen'in ihaleleri ve sosyal medya üzerindeki etkinliğine dikkat çekmiş. Şen'in şirketi ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜBİTAK gibi kurumlardan da ihaleler kazanmış.
12 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Özel, HDP'nin siyasi gücünü ve kilit rolünü vurgulayarak, kendi adaylarını çıkarma kararlarının doğal olduğunu ifade etti. Ayrıca HDP'nin sol kanattaki partilerle kurduğu ittifakın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.
9 Ocak 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023
İşaretlediklerim