Antalya'da, Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme sahasında şüpheli hareketlerde bulunan kişiler tespit edildi. Jandarma tarafından yapılan incelemede, şüphelilerin taşıdığı satır ve bıçaklarda kan lekesi bulundu ve laboratuvar analizleri sonucunda bu kanın yaban keçisine ait olduğu anlaşıldı. Satırın sahibine, Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 250 bin lira tazminat cezası uygulandı.
6 Kasım 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Mustafa P. isimli ev sahibinin gece evinde kalan Dilara Gültay ve Cansu Demirel isimli iki kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, Mustafa P.'nin bilekleri kesilmiş halde bulunması ve iki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu düşünülüyor.
9 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılan 74 yaşındaki Hüseyin Çiçek, polis tarafından yakalandı ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Siverek Kaymakamlığı, sürecin hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Ayrıca, Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Urfa Barosu Çocuk Komisyonu'nun konunun takipçisi olacağını ifade etti.
26 Haziran 2023

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde çuvallar içinde ölü köpekler bulunmasının ardından gözaltına alınan dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, sokak köpeklerini 'uyutma'yı içeren tartışmalı kanun teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından yaşandı. Uzunköprü Belediyesi, ölü köpeklerin belediyeye ait çöp depolama alanında bulunduğunu ve hayvanların sahipsiz kişilerce öldürüldüğünü öne sürdü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
16 Ağustos 2024

Altındağ Belediyesi, poşetler içinde ölü bulunan köpeklerin doğal nedenlerle öldüğünü savundu. Belediye, ölü köpeklerin gömüldüğü alanın bir mezarlık olduğunu ve hayvanların parçalanarak öldürüldüğü iddialarını reddetti. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hayvansever olarak övülürken, belediyenin hayvan yaşam ve rehabilitasyon merkezi projesi hakkında bilgi verildi. Belediye, hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaştığını belirtti.
9 Ağustos 2024

Ahmet Hakan, köpek katliamı iddialarının yasaların yorumlanış biçimlerinden kaynaklanmadığını savundu. Hakan, merhametsiz ve anlayışsız bir iklimin bu tür iddiaları beslediğini belirtti. Ayrıca, sokakta hayvan besleyenlere ceza verilmesi gibi yorumların kışkırtıcı olduğunu ve bu tür yorumlara inanmadığını ifade etti.
27 Temmuz 2024

MASAK, 7 binden fazla kişi ve bin 500 şirketin para trafiğini inceleyerek mama sektöründe büyük bir mali suç örgütü tespit etti. Bu örgütün, sözde hayvanseverlik adı altında kurulan STK'lar, pet shoplar, mama ve veterinerlik şirketlerinden oluştuğu belirtildi. Rapora göre, bu örgüt çocukların ölümü üzerinden para kazanarak yüz milyonlarca lira vurgun yapıyor. Ancak, rapordaki rakamlar ve iddialar arasında tutarsızlıklar bulunuyor.
19 Temmuz 2024

İstanbul Adalar'da evcil hayvanların yasadışı üretimi ve satışı yapıldığı tespit edildi. Aktivistlerin ve bölge halkının ihbarı üzerine tarım müdürlüğü ve polis harekete geçti ve bir anne kurt köpeği ile dört yavrusu kurtarıldı. Evcil hayvanların kayıtdışı üretimi ve ticareti, sahipsiz hayvan nüfusundaki artışa neden oluyor ve hayvana karşı insanlık dışı muamele vakalarının başlıca kaynağı oluyor. Hayvanları Koruma Mevzuatı'na göre, evcil hayvanların, sahiplerince kısırlaştırılması esastır.
22 Temmuz 2023

Eskişehir'de yaşlı bakım teknikeri 25 yaşındaki Tuğçe Can, işe gitmek üzere evden çıktığı sırada apartman içerisinde bıçaklı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının şüphelisi ve Can'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Onur K., polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Onur K.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor ve Tuğçe Can'ın cesedi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
12 Ocak 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, üstü çıplak halde zeytin tankına girdiği görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli M.A., dün gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Görüntülerin çekildiği zeytin işletmesi mühürlenerek faaliyetten men edildi ve işletme sahibine idari ceza uygulandı.
30 Temmuz 2023

Edirne Uzunköprü'de belediyeye ait çöp depolama alanında yaklaşık 15 köpek ölü olarak bulundu. Bu olay, sokak köpeklerini 'uyutma' tartışmalarının ardından gerçekleşti. Uzunköprü Belediyesi, hayvanların sahipsiz kişilerce öldürüldüğünü öne sürerek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Benzer olaylar daha önce Niğde ve Ankara Altındağ'da da yaşanmıştı.
12 Ağustos 2024

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte anız yakan 206 kişiye toplam 14 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Anız yakmanın ekolojik dengeyi bozduğunu, bitki ve hayvanların yok olmasına neden olduğunu belirten Vali, bu uygulamanın Çevre Kanunu gereği cezalandırıldığını ifade etti. Şıldak, denetimlerin devam edeceğini ve anız yakma olaylarına karşı etkili önlemler alındığını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, cinayet şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edildi. Kılavuz'un, cinayetten dört gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Gazeteci Alican Uludağ, Soylu'nun görevden alınması gerektiğini, çünkü cinayet soruşturmasını yürüten polisin Soylu'ya bağlı olduğunu ve bu durumun soruşturmanın bağımsızlığını etkileyebileceğini öne sürdü.
4 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Devlet Su İşleri'ne ait bir sulama kanalında kadın cesedi bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
28 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan ve 94 kişinin ölümüne neden olan Buket Apartmanı’nın zemin etüt raporunda belediye onayının bulunmadığı tespit edildi. Hatay savcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, apartmanın yıkılmasına ilişkin iddianame Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, apartmanın taşıyıcı sistem elemanlarının yetersiz olduğu ve kullanılan malzeme kalitesinin düşük olduğu belirtildi. Sorumluların 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapsi isteniyor.
20 Mayıs 2024

İstanbul, Küçükçekmece'de bir kediye şiddet uygulayarak öldüren İbrahim Keloğlan'ın yargılanması, başsavcılığın itirazı üzerine yeniden görülecek. Olay, sosyal medyada büyük tepki toplamış ve Keloğlan hakkında 'bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan dava açılmıştı. İlk mahkeme, Keloğlan'ı bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasını geri bırakarak serbest bırakmıştı. Ancak, davacılar ve savcının itirazı sonucu karar kaldırıldı ve dava yeniden görülecek.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim