Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ziyareti sırasında 'Elbistan il olsun' pankartı nedeniyle bazı vatandaşları azarladı. Sosyal medyada tepki çeken bu durum üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtıldığını ve depremzedelere hakaret ettiği iddialarını reddeden bir açıklama yaptı.
1 Mart 2023

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile seçim öncesi planladıkları mitinglerin hiçbiri gerçekleşmedi. MHP, bu seçimde 2 büyükşehir ve 22 ilde kendi adayları ile yarışırken, ittifak ortaklarından ve özellikle lideri Bahçeli'den beklenen desteği alamadı. Bahçeli, şubat ayında sadece birkaç miting ve kapalı toplantıya katılarak, partinin kurultayı dışında halkın karşısına çıkmadı. Seçim sonrasında, Bahçeli'nin seçim çalışmalarında neden aktif rol almadığının tartışılması bekleniyor.
30 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a siyasette kalmaya devam etmesi çağrısında bulundu. Bahçeli, Erdoğan'a 'Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz' ifadelerini kullandı. Bu çağrı, Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi için son seçim olacağını açıklamasının ardından geldi.
17 Mart 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin çözüm sürecindeki önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa tartışmaları sonrası HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, değişim ve kazanım için birlikte hareket etme vurgusu yaptı. Demirtaş ise HDP'ye kulak verilmesi gerektiğini, çözümün birlikte ve güçlü demokraside olduğunu belirtti ve halkın inandığı yolda yürümesi gerektiğini ifade etti.
4 Mart 2023

MHP'nin hafta sonu gerçekleşen kurultayında Genel Başkan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Türk milleti için vazgeçilmez bir lider olduğunu ve onun liderliğinde yeni yüzyıla girilmesi gerektiğini vurguladı. Mehmet Ali Güller, bu durumu siyaset biliminin ötesinde bir bağlılık olarak değerlendiriyor. Ayrıca, Erdoğan'ın anayasaya aykırı bir şekilde üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi ve bu durumun anayasa maddeleri ile çelişmesine rağmen muhalefetin etkili bir karşı duruş sergileyememesi eleştiriliyor.
21 Mart 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nda yaptığı konuşmada, MHP ve Ülkü Ocakları'na yönelik eleştirilerde bulunan gazetecileri hedef aldı. Bahçeli, bu gazetecilerin mahkemede dinlenmesini ve iddialarını belgelemelerini istedi. Özellikle Halk TV, Now ve Sözcü gibi medya kuruluşlarını eleştiren Bahçeli, adli müracaatlarını en kısa sürede gerçekleştireceklerini belirtti.
27 Mayıs 2024

Fehmi Koru, AK Parti ile MHP arasındaki iktidar ortaklığının seyrini analiz ediyor. Koru, iki parti arasında iyi gitmeyen bir şeyler olduğunu, ancak her iki tarafın da bunu dışarıya yansıtmamaya çalıştığını belirtiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin anlaşılması zor çıkışlar yaptığını ve 22 yıl önce AK Parti'yi iktidara taşıyan hamlesinin tersini yapıp yapmadığını sorguluyor.
21 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da düzenlenen bir mitingde konuşma yaptı. Bahçeli, iktidarın politikalarını desteklediğini belirtirken, muhalefeti eleştirdi ve vatandaşlardan partisine oy vermelerini istedi. Ayrıca, Adem Uysal tarafından yazılan 'Güzel Aydınım' adlı şiiri okuyarak Aydın'ın güzelliklerini ve özelliklerini dile getirdi.
4 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına değinerek, ne sandıktan kaçacaklarını ne de demokrasiyi yok sayacaklarını belirtti. AKP'nin özgül ağırlığı Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bana bir sene verin' sözleri, seçimlerin erteleneceği yönünde yorumlanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç'ın bu görüşünün partiyi yansıtmadığını ifade etti. Anayasa, seçimlerin sadece savaş nedeniyle ertelenebileceğini belirtiyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, MHP'nin etkin isimleri seçim ertelemesinin söz konusu dahi olamayacağını düşünüyor.
21 Şubat 2023

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında depremzedeler için yardım çalışmaları yapan Ahbap ve Babala TV'yi eleştirdi. Haluk Levent, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'nın Ahbap Derneği'ni övdüğü bir video paylaşarak Bahçeli'nin danışmanlarının yanlış bilgilendirme yaptığını öne sürdü. Levent, devlet kurumlarıyla iş birliği içinde olduklarını ve siyasi parti liderleriyle görüşmek için randevu almaya başladıklarını belirtti.
14 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinan Ateş cinayetiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ve konuşmasının büyük kısmını muhalefete eleştirilere ayırdı.
3 Ocak 2023

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları, Cumhur İttifakı'nın geleceği hakkında soru işaretleri yarattı. Bahçeli, MHP'nin çekilebileceğini ve AK Parti-CHP koalisyonunu önerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışında olduğu bir sırada yapılan bu açıklama, AK Parti yetkililerini harekete geçirdi. Bahçeli'nin geçmişteki erken seçim çağrıları dikkate alındığında, bir sonraki açıklamasında erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi olmadığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 Nisan bayram mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sert bir tepki gösterdi. Bahçeli'nin eleştirisi, Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda kullandığı 'locals' ifadesine dayanıyor, bu ifade Türkçeye 'yerel halk' olarak çevrildi ve olumsuz bir anlamda kullanıldığı algılandı. Bu durum, iktidar ortakları arasında mesajlaşmaların ve anlaşmazlıkların devam ettiğine işaret ediyor.
23 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak bir seçim listesi oluşturmanın mantıklı olmadığını belirtti. MHP'nin üst düzey bir yetkilisi, partinin seçmenlerinin 'üç hilal' logosunu görmek istediklerini ve aksi halde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bu nedenle MHP, kendi adayları ve amblemiyle seçime katılma kararı aldı. AKP'nin taşra teşkilatlarından gelen ortak liste talepleri ise görüşülmedi.
31 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteciye 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili sorusuna da 'Beni dinlememişsiniz herhalde' diyerek yanıt veren Bahçeli, ardından Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruya tahammül edemeyip gazeteciyi azarladı. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali, gazeteciyi iterek oradan uzaklaştırdı.
24 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'normalleşme' sürecine yönelik eleştirilerinin ardından AKP'den ittifakın süreceğine dair bir açıklama geldi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' sürecine yönelik sitem dolu mesajlar verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için güçlü siyasetlere imza atacaklarını belirtti.
12 Haziran 2024

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşması üzerine, toplumsal barışı savunan her eli tutmaya hazır olduklarını ifade etti. Bahçeli, Meclis'in açılış oturumunun ardından DEM Parti'li milletvekilleriyle tokalaşarak, yeni bir döneme girildiğini ve Türkiye'de barışın sağlanması gerektiğini vurguladı. Bakırhan, Meclis'te diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğunu belirtti.
2 Ekim 2024
İşaretlediklerim