İstanbul Taksim İstiklal Caddesi Yeşilcam Sokağı'nda gece saatlerinde iki kişi tarafından patlatılan torpil, çevrede paniğe yol açtı. Patlama sesi üzerine vatandaşlar kaçışırken, şüpheliler olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kısa süren bir kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan iki şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Olay sonrasında bölgede durum normale döndü.
10 Temmuz 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

ABD Maliye Bakanlığı ve Türk Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda, IŞİD'e finansal kaynak sağladığı tespit edilen dört kişi ve iki kurumun varlıkları donduruldu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, beş gerçek ve iki tüzel kişinin malvarlıklarının dondurulmasına karar verildiğini açıkladı. ABD Maliye Bakanlığı, bu kişi ve kurumların IŞİD'e eleman kazandırma ve para transferi gibi konularda önemli roller üstlendiklerini belirtti. El Kutani ve oğullarının kurduğu finans ağının yanı sıra, Mersin'de kurulu iki şirketin de IŞİD'e para transferinde kullanıldığı tespit edildi.
5 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de 'Sibergöz-33' adlı operasyon düzenlenmiş, nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik 16 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca, 11 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-34' operasyonunda ise 47 şüpheli gözaltına alınmış, Facebook Marketplace üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları belirlenmiştir. Her iki operasyonda toplamda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.
24 Nisan 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Diyarbakır ve Balıkesir'de eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-14' operasyonuyla 'Yolyemezler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin çok sayıda suç işlediği tespit edildi ve operasyon sırasında silahlar, mühimmat, uyuşturucu, bilgisayarlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonların devam ettiği belirtildi.
21 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine 'imar yolsuzluğu' ve 'rüşvet alındığı' iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binalarında arama yapıldı ve bazı şüpheliler gözaltına alındı.
29 Eylül 2023

Türkiye, son iki ay içinde PKK, IŞİD ve DHKP/C olmak üzere üç terör örgütünün eylemlerine sahne oldu. DHKP/C, sekiz yıl önce Gezi Parkı soruşturmalarında ilerleme kaydeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldürdüğü adliyeyi, seçimlere iki ay kala tekrar hedef aldı. Bu saldırıda üç polis ve iki vatandaş yaralandı, bir sivil hayatını kaybetti. İsmail Saymaz, bu terör eylemlerinin seçim sürecinde siyasi malzeme olarak kullanıldığını ve asıl zararın demokrasiye olduğunu belirtiyor.
9 Şubat 2024

Kırşehir'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan, Ankara'daki evine yapılan baskın sonucu 'örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sonrasında Arslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve evindeki telefon ile bilgisayarına el konuldu.
7 Haziran 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

İzmir'de, Mezopotamya Ajansı, JINNEWS ve Gazete Duvar'ın muhabirleri ile DEM Parti'nin basın çalışanı olmak üzere toplam altı kişi gözaltına alındı. Polis, sabah saatlerinde gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı'ndan Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney; JINNEWS'ten Melike Aydın ve Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu ile DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut bulunuyor. Gözaltı gerekçeleri henüz öğrenilemeyen gazeteciler, Çankaya'daki terörle mücadele şubesinde tutuluyor.
13 Şubat 2024

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren IŞİD'li Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ismi, saldırıdan önce emniyetin bilgi sisteminden iki kez sorgulandı. Sorgulamaların biri dört saat, diğeri ise bir saat önce yapılmış. Ayrıca, Alagöz'ün kardeşi ve Ankara Tren Garı saldırısının faili Yunus Emre Alagöz hakkında da saldırıdan iki gün önce istihbarat alındığı, ancak bu bilginin ilgili birimlere katliamdan 3 saat 44 dakika sonra ulaştığı tespit edildi. Mülkiye müfettişlerinin raporu, Suruç saldırısındaki ihmal iddialarını içeriyor ve Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın dosyasına eklendi.
9 Temmuz 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023
İşaretlediklerim