İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) CEO'luğuna 24 Haziran 2024 itibarıyla Alp Er Tunga Ersoy atandı. Ersoy, 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek İSG'de görev yapacak olmanın mutluluğunu dile getirdi ve havalimanının konumunu daha da sağlamlaştırmak için çalışacaklarını belirtti. Ersoy, havacılık kariyerine 1999 yılında başlamış ve son 18 yılını yurt dışında çeşitli havalimanlarında üst düzey yöneticilik yaparak geçirmiştir.
14 Haziran 2024

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa başarıyla indi. Ax-3 mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) 7 Şubat'ta ayrılmış ve yaklaşık 36 saat süren bir yolculuğun ardından Dünya'ya dönüş yapmıştır. Kapsülün, yer ekibi tarafından gemiye alınması beklenmektedir. Bu olay, Türkiye için önemli bir kilometre taşı olarak kaydedilmiştir.
9 Şubat 2024

ABD'nin eski diplomatı Victor Manuel Rocha, 40 yıldan uzun bir süre Küba adına casusluk yaptığını mahkemede kabul etti. Rocha, 1981'den itibaren ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nde çalışırken Küba hükümetine bilgi aktardığı suçlamasıyla yargılanıyordu. Ayrıca, 1999-2002 yılları arasında ABD'nin Bolivya büyükelçisi olarak görev yapmıştı. 12 Nisan'da cezasının belirleneceği duruşma öncesinde, Rocha ve avukatları suçu kabul etme kararı aldı.
1 Mart 2024

Daniel Craig'in James Bond rolünden ayrılmasının ardından, yeni Bond'un kim olacağı merak konusu oldu. Britanyalı aktör Aaron Taylor-Johnson'a bu ikonik rol için resmi bir teklif yapıldı. Taylor-Johnson, teklifi henüz resmen kabul etmese de, bu fikri büyük bir iltifat olarak gördüğünü belirtti. Eğer kabul ederse, 1962'den bu yana James Bond karakterini canlandıran yedinci aktör olacak. Ayrıca, Idris Elba'nın halk tarafından favori olarak görülmesine rağmen Bond rolü için adaylıktan çekildiği belirtildi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim