Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri mevkii Edirne istikametinde bir yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazada otobüsün muavini Halil A. yaşamını yitirdi ve 31 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, sıkışan otobüs sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kaza nedeniyle Edirne yönünde trafik sıkışıklığı yaşandı ve ekipler yolu açmak için çalışmalara başladı.
18 Aralık 2023

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan H.S. isimli şüpheli, eşi A.S'yi av tüfeğiyle yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis ekiplerinin 'teslim ol' çağrısına tüfekle ateş ederek karşılık verdi ve iki polisi yaraladı. Şüpheli, polis ekipleri tarafından bacağından ve kolundan yaralanarak yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.
8 Ağustos 2023

Sarıyer, Büyükdere Mahallesi'nde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından C.T. isimli bir kişi silahlı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ve saldırganların yakalanması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.
28 Ocak 2024

İstanbul Eyüpsultan'daki bir akaryakıt istasyonunda güvenlik görevlisi, bir karganın istasyona attığı nesnenin insan ayağına ait iki kesilmiş parmak olduğunu fark etti. Polise bildirilen olay sonrası parmaklar Adli Tıp'a gönderildi ve cinayet ihtimali üzerinde duruldu. Ancak çevrede yapılan araştırmada herhangi bir bulguya rastlanmadı. Adli Tıp'taki ön otopside parmakların düzgün bir şekilde kesildiği ve neşterle kesilmiş olabileceği değerlendirildi. Polis, bölgedeki hastanelerde benzer bir olayın olup olmadığını araştırmaya başladı.
23 Haziran 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

İzmir'in Alsancak semtinde bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendi ve Emine T. adlı kadın ağır şekilde yaralandı. Saldırının faili gözaltına alındı. İzmir Valiliği, failin zihinsel engelli olduğunu duyurdu. Son dönemde İsveç'te Kuran yakma eylemlerine izin verilmesi gerilimi tırmandırmıştı ve saldırının bununla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.
1 Ağustos 2023

Çin'in Guangdong eyaletinde 25 yaşındaki bir saldırgan, bir anaokuluna bıçaklı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda altı kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinde gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ancak saldırıda ölenlerin kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
10 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

İskenderun-Antakya kara yolunda, kimliği belirsiz bir kamyon sürücüsü, Topboğazı mevkiinde bir çekiciyle çarpıştı. Kazada, kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçen kamyon, asker uğurlama töreni için bekleyen 11 araca çarptı. Bu feci kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili bilgi vererek yaralıların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
6 Mayıs 2023

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir polis, iki İsrailli turisti öldürdü. Olayda bir Mısırlı da yaralandı. Ateş açan polis gözaltına alındı. Mısır resmi makamlarından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
8 Ekim 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

İzmir Gaziemir'de, yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahla vurulan 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli D.A. (19), olay sonrası gözaltına alındı ve üzerinden suç aleti tabanca, kovanlar ve çalıntı eşyalar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesinde olayın gasp amacıyla gerçekleşmediğini, spontane olduğunu belirtti ve tutuklandı. Araç içi kamera kayıtları, olayın detaylarını ve şüphelinin soğukkanlılığını gözler önüne serdi.
1 Şubat 2024
İşaretlediklerim