İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen üç taksi sürücüsüne toplam 12 bin 628 lira ceza kesildi. Ayrıca, taksiler çekici yardımıyla kaldırıldı ve çalışma ruhsatları askıya alındı.
9 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

ODTÜ yönetimi, mezuniyet törenini iptal etmek istemiş ancak öğrencilerin baskısı sonucu düzenlemek zorunda kalmıştır. Yönetim, pankartların denetleneceğini ve ülke bayrakları haricinde bayraklara izin verilmeyeceğini açıklamış, ancak öğrenciler bu kısıtlamalara tepki göstermiştir. Törende, 'kayyım rektör' Verşan Kök yuhalanmış ve 'Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz' sloganları atılmıştır. Ayrıca, yasaklara rağmen LGBTİ+ bayrağı açılmıştır.
27 Temmuz 2023

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Kayı, Kırkpınar ve Kurşunlu mahalleleri sınırlarında bulunan Kurşunludüzü ve Görüse Dağı bölgeleri, 3-17 Eylül tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Valilik, vatandaşların can ve mal güvenlikleri açısından bu bölgelere izinsiz girmemeleri gerektiğini belirtti. Yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı duyuruldu.
1 Eylül 2024

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul'da Taksim – Kabataş füniküler hattında teknik bir arıza meydana geldi ve seferler durduruldu. Metro İstanbul, F1 hattındaki arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Kabataş istasyonundan füniküleri kullanmak isteyen yolcular, güvenlik görevlileri tarafından İETT otobüslerine yönlendirildi.
25 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Avcılar-Bostancı güzergahlarında bazı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Yolculara hava muhalefeti sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda bilgi verildi ve anlayışları için teşekkür edildi.
17 Ocak 2023

İstanbul Valiliği'nin İstanbul'da park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki içme yasağına karşı İstanbul Barosu, genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı. Baro, genelgenin özel yaşamın gizliliğine müdahale ettiğini belirtti. Ayrıca, Anayasa'nın 20. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesiyle güvence altına alınan özel yaşamın gizliliğine müdahale edildiği ifade edildi.
31 Ağustos 2023

Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu ve Armutlu-Bursa (Mudanya) seferleri de iptal olanlar arasında yer alıyor.
10 Mayıs 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından işletilen bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Maltepe-Adalar, Avcılar-Bostancı ve diğer bazı hatlar yer alıyor. İDO tarafından yapılan duyuruda da Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve Bandırma-Yenikapı-Kadıköy gibi hatlarda seferlerin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.
19 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu'nda uygulanması planlanan imar planları ve 'millet bahçesi' projesini iptal etti. Mahkeme, projelerin korunması gereken alanın tahribatına neden olacağını ve şehircilik ilkeleri ile kamu yararına uymadığını belirtti. Ayrıca, millet bahçesi peyzaj projesinin uygulanması durumunda korunun ekolojik zenginliğini kaybedeceğini ve 'millet bahçesi', 'park' kategorisine indirgeneceğini vurguladı. Bu gerekçelerle mahkeme, söz konusu plan ve projeleri oy birliğiyle iptal etti.
5 Ocak 2023

Kadıköy'de BEKSAV Sinema Kolektifi'nin çağrısıyla 'Onur Ayı' etkinlikleri kapsamında 'Pride' filmi izlemek için toplanan yurttaşlar, Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasağı gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı. Olayın ardından BEKSAV'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların serbest bırakıldığı duyuruldu.
8 Haziran 2023

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi, LGBTİ+ haklarına destek verdikleri ödül konuşmaları nedeniyle sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz'in konserlerini iptal etti. Mabel Matiz, ödülünü Türkiyeli LGBTİ+ bireylere ithaf etmiş, Melike Şahin ise toplumsal özgürlüklerle ilgili umut dolu bir konuşma yapmıştı. Şahin'in bu konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sanatçının konserini iptal etmişti. Ayrıca, benzer bir durum Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış ve Melek Mosso konserini iptal etmeyen AKP'li belediye başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya baskıları sonucu istifa etmişti.
18 Haziran 2023

Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri'nin İstanbul il örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama çağrısı yaptı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir öneme sahip. Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması değil, kısıtlamalar söz konusu. Partiler ve örgütler, tüm İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanmaya ve Taksim'e yürümeye davet ediyor.
29 Nisan 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023

Mardin Valiliği, kent merkezi ve tüm ilçelerde gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarını üç gün süreyle yasakladı. Yasak, 15-18 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak ve valilik ile kaymakamlığın uygun göreceği etkinlikler haricindeki tüm programları kapsayacak. Kararın, milli güvenlik, kamu düzeni ve anayasal sınırlandırmalar çerçevesinde alındığı belirtildi. Ayrıca, terör eylemlerinin ve suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve olası provokasyonların engellenmesi amacıyla bu yasaklama kararı alındığı ifade edildi.
15 Ağustos 2024
İşaretlediklerim