İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızıp patlatması sonucu yüzlerce kişi yaralandı. Yaralıların çoğunun Hizbullah üyesi olduğu belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnan askeriyesi, kaosu önlemek için sokağa çıktı ve sağlık bakanlığı tüm çalışanlarını görev yerlerine çağırdı.
17 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Nabatiye şehrine saldırı düzenledi. Bu saldırı, Lübnan’da Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişinin ölmesi ve 3 bin 250 kişinin yaralanmasının ardından geldi. İsrail, daha önce de Beyrut’ta bir noktaya saldırı düzenlemiş ve 14 kişinin ölümüne neden olmuştu. Hizbullah, İsrail’in saldırılarının bir savaş ilanı olduğunu belirtti.
21 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

İsrail Başbakanı Netanyahu, Golan Tepeleri'ne düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırı nedeniyle Hizbullah'ı suçladı ve örgütün ağır bir bedel ödeyeceğini belirtti. Netanyahu'nun açıklamaları, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından paylaşıldı. Öte yandan, Hizbullah saldırının kendileri tarafından düzenlendiği iddiasını kesinlikle yalanladı ve olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını duyurdu.
28 Temmuz 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İsrail ile olan ticaretin kesilmesi gerektiği yönündeki baskılara karşı çıkarak, İsrail ile serbest ticaret anlaşmasının bulunduğunu ve bu ülkeyle yapılan ticaretin Türkiye için ekonomik olarak faydalı olduğunu belirtti. Zeybekci, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını ifade ederken, ticaretin zarar vermediği alanlarda devam etmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Türkiye'nin İsrail'e ihracatında kısıtlamalar getirilmesine rağmen, bu durumun yetersiz olduğu eleştirileri de gündeme geldi.
20 Nisan 2024

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, ulusal güvenlik için Ortadoğu'nun neresinde olursa olsun faaliyet gösterileceğini belirtti. Bu açıklama, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Lübnan sınırında yaşanan çatışmaların ardından geldi. Ayrıca İsrail, Suriye'nin Şam ve Halep havaalanlarını da bombalamıştı.
15 Ekim 2023

Suriye'nin Şam yönetiminin haber ajansı SANA, Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğunu iddia etti. Saldırının yerel saatle 23.35'te meydana geldiği ve havalimanının pistlerinin zarar gördüğü, hizmet dışı kaldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre havalimanı üç ayrı roket saldırısıyla hedef alındı.
15 Ekim 2023

ABD'nin New Jersey eyaletinden California'ya giden bir yolcu uçağı, tuvaletinde bulunan bir tehdit notu sebebiyle Chicago'ya acil iniş gerçekleştirdi. United Airline şirketine ait uçakta bulunan notta uçağın patlayacağı yönünde bir uyarı yer alıyordu. 202 yolcuyu taşıyan uçak, güvenlik güçleri tarafından saatlerce arandı ancak herhangi bir tehdit unsuru bulunamadı. FBI tarafından yapılan açıklamada, kamu güvenliğine yönelik bir tehdit olmadığı belirtildi ve uçak Los Angeles'a doğru yoluna devam etti.
22 Şubat 2024

Evren Barış Yavuz, İsrail ile yapılan ticaret üzerine yaptığı bir paylaşım sonrası gözaltına alındı ve sonrasında tutuklandı. Yavuz, Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle Türkiye'de İsrail ile ticaretin durdurulması yönünde kamuoyunda baskı oluştuğunu ve hükümetin bu ticareti özel şirketlere atfettiğini belirtmişti. Yavuz'un dikkat çektiği jet yakıtı ticareti, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne getirdiği kısıtlamalar arasında yer alıyordu. Yavuz'un gözaltına alınmasına, paylaşımında kullandığı ve Bayraktar ailesi üyelerinin olduğu bir fotoğrafın da etkisi oldu.
13 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA Avrupa), İsrail takımlarının tüm maçlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı. Bu karar, mevcut güvenlik durumu ve güvenlik danışmanlarının tavsiyeleri göz önünde bulundurularak alındı. Karar, Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) ve FIBA Avrupa Kupası’nda mücadele eden beş İsrail ekibinin tüm iç saha ve deplasman maçlarını kapsayacak.
10 Ekim 2023

ABD merkezli Politico haber sitesi, ABD'nin İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırılarını yıl sonuna kadar sonlandırması yönünde bir süre tanıdığını bildirdi. Haber, ismi açıklanmayan üç İsrailli yetkiliye dayandırılarak verildi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Tel Aviv ziyaretinde bu süreyi vurguladığı ve İsrailli yetkililere 'O kadar krediniz yok' dediği iddia edildi. The Wall Street Journal ise Blinken'ın İsrail savaş kabinesine saldırıların haftalar içinde bitmesi gerektiğini söylediğini aktardı.
9 Aralık 2023

Hindistan-Almanya seferini gerçekleştiren Vistara Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki 247 yolcu ve mürettebat tahliye edilirken, havaalanı uçuşa kapatıldı. AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri havalimanına sevk edildi ve uçakta detaylı arama başlatıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum hava sahasının uçuşa kapatıldığını duyurdu.
6 Eylül 2024

İran, 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıya misilleme olarak İsrail'e insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırı başlattı. Saldırı, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından duyuruldu ve İran resmi haber ajansı IRNA tarafından füzelerin ateşlendiği bildirildi. İsrail ordusu saldırıyı doğrulayarak hazırlıklarının tam olduğunu açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Ürdün olağanüstü hal ilan ederken, Lübnan hava sahasını kapattı ve Beyaz Saray İsrail'e desteklerinin sarsılmaz olduğunu duyurdu.
14 Nisan 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısında bulunan ve bu nedenle görevden alınan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevine devam edeceğini duyurdu. Gallant'ın çağrısı, kendi partisi Likud içinden de destek görmüştü. Netanyahu, İsrail ordusunun Tel Aviv'deki merkezinde yaptığı konuşmada, ülkenin güvenlik durumu ve yargı düzenlemesi hakkında konuştu ve caydırıcılığı yeniden sağlayacaklarını belirtti.
11 Nisan 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hamas'a ait olduğunu belirttiği hedeflere saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'e yönelik herhangi bir saldırıdan Lübnan hükümetinin sorumlu tutulacağı ifade edildi. Lübnan basını, İsrail savaş uçaklarının Filistin mülteci kampı er-Reşadiye yakınlarında en az üç füze fırlattığını ve bölgede bir köprü ile birkaç evin hasar gördüğünü bildirdi. İsrail ordusu daha önce Lübnan'dan İsrail'e 34 roket atıldığını ve bu saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttuğunu açıklamıştı.
7 Nisan 2023

ABD yönetimi, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilimden endişe duyduğunu belirtti. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun saldırıya hazır olduğunu ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hizbullah'a yönelik saldırı mesajlarından endişe duyduklarını ve kapsamlı bir savaşı desteklemediklerini söyledi. Miller, sorunların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı.
5 Haziran 2024

İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını duyurdu. İsrail basını, ülkeye sızmaya çalışan iki kişinin öldürüldüğünü bildirdi. İsrail ordusu, bölgeye askerlerin sevk edildiğini ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını belirtti. Lübnan makamlarından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim