Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, RTÜK tarafından 'kadına şiddet sahneleri' gerekçesiyle beş kez yayın durdurma cezası aldı. Dizi oyuncuları ve izleyicileri bu kararı sansür olarak eleştirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yayınladığı dezenformasyon bülteninde bu durumun sansür olmadığını, yalnızca ceza uygulandığını belirtti. RTÜK, daha önce de benzer sahneler içeren bir diziye program durdurma cezası vermişti.
18 Nisan 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'nin provokatif yayınlar gerçekleştirdiğini ve bu nedenle kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, seçimler öncesinde medyanın uyması gereken kuralların olduğunu, ancak Halk TV'nin bu kurallara uymadığını belirtti. Halk TV'de yapılan bir programda Türkiye'nin sömürgeci bir güç olarak nitelendirilmesi ve terör örgütü üyesi bir kişinin övülmesi RTÜK tarafından kabul edilemez bulundu.
18 Mart 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kanal D'de yayınlanan ve Uluslararası Emmy ödüllü 'Yargı' dizisinin bir bölümünde, bakım kuruluşlarında kalan çocukların istismarını konu alan sahneler nedeniyle diziyi RTÜK'e şikayet etti. Dizide, yetimhanede büyüyen ve istismara uğrayan bir karakterin hikayesi anlatılmaktadır. Bakanlık, bu tür sahnelerin bakım kuruluşlarını ve çocukların psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğini belirterek, dizilerde korumadaki çocukların örselenmemesi ve bakanlık politikalarına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
19 Aralık 2023

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla iktidar çevresince eleştirilmiş ve RTÜK tarafından 'kadına karşı şiddetin özendirildiği' gerekçesiyle beş program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası almıştır. Kararın uygulanması durumunda, beş hafta boyunca dizinin yerine RTÜK tarafından gönderilen belgeseller yayınlanacak. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri, RTÜK'ün bu kararına karşı Twitter üzerinden '#RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma' etiketiyle bir kampanya başlatmışlardır.
1 Nisan 2023

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü, RTÜK tarafından verilen beş kez yayın durdurma cezası nedeniyle yayınlanmadı. RTÜK kararıyla yerine 'İslamafobi' konulu bir belgesel yayınlandı. Kadına şiddet sahnesi gerekçe gösterilerek verilen yayın durdurma cezasına karşı tepkiler devam ediyor. Ay Yapım'ın Yargı dizisinin ekibi, sansüre karşı çıkarak ve beş hafta ücret alamayacak olan çalışma arkadaşlarına destek vererek RTÜK'ün kararını protesto etti.
16 Nisan 2023

Show TV'de yayınlanan 'Güldür Güldür' programının bir skecinde gazilere yönelik ifadeler sosyal medyada tepki çekti. '#GüldürGüldürHaddiniBil' etiketiyle sosyal medyada gündem olan skece RTÜK inceleme başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazilere saygısızlık içeren ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
2 Şubat 2024

Caner Özyurtlu ve Volkan Öge tarafından yazılan komedi dizisi 'Ayak İşleri' film oluyor. Dizi, zengin bir iş adamının ufak tefek işleri için görevlendirdiği Vedat-Evren ikilisinin maceralarını anlatıyor. Dijital yayın platformu GAİN'de yayınlanan ve başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar'ın yer aldığı dizi üçüncü sezonuyla final yapmıştı. Özyurtlu ve Öge, sosyal medya hesaplarından filmin müjdesini verdiler.
22 Ekim 2023

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür programının 'gazi kartı' konulu bir skeci sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Söz konusu skeçte gazilerle ilgili tartışmalı ifadeler kullanıldı. '#GüldürGüldürHaddiniBil' etiketiyle sosyal medyada tepkilerin artması üzerine RTÜK, programa inceleme başlattı. Show TV ise skecin yayınlanmaya uygun görülmediğini ve yayınlanmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

Aralık 2020'de yayın hayatına başlayan yerli dijital yayın platformu GAİN, inşaat ve gayrimenkul başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Rams Türkiye Grubu'na satıldı. GAİN'in kurucusu Gözde Akpınar, satışın Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, platformun global bir marka olma hedefine vurgu yaptı. Akpınar, 1 Haziran'a kadar yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edeceğini ve GAİN'in yenilikçi içerik üretimine devam edeceğini belirtti. Rams Türkiye, bu satın alma ile mevcut iş kollarına medya sektörünü de eklemiş oldu.
25 Nisan 2023

ABD'li yapım şirketi HBO'nun, televizyon eleştirmenlerinin sosyal medyadaki olumsuz eleştirilerini engellemek için 'trol hesaplar' oluşturduğu iddia edildi. Bu iddialar, HBO'nun CEO'su Casey Bloys'un çalışanlarından eleştirmenlerin kötü yorumlarına karşı sahte hesaplar oluşturmalarını istediği mesajların ortaya çıktığı bir dava kapsamında gündeme geldi. HBO, 'sahte hesap' iddialarını ne kabul etti ne de reddetti.
2 Kasım 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023
İşaretlediklerim