Reklam Kurulu, 2024 yılının ilk 3,5 ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalar nedeniyle toplamda 94 milyon TL tutarında ceza verdi. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu dönemde incelenen 161 dosyadan 139'u mevzuata aykırı bulunarak, bu reklam ve ticari uygulamalara durdurma ve para cezası uygulandı. Toplamda 554 dosya aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama içerdiği tespit edilerek, bu dosyalara yönelik idari para cezaları kesildi.
20 Nisan 2024

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde Türkiye genelinde 852 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda beş kişi hayatını kaybederken, 1421 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 407 bin 731 aracın denetlendiğini ve çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle birçok araca işlem yapıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
16 Haziran 2024

Kurban Bayramı tatilinde yapılan denetimlerde, fahiş fiyatla bilet satan otobüs şirketlerine toplam 23 milyon 453 bin 8 lira ceza kesildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayram tatili boyunca 13 bin 855 otobüsün denetlendiğini ve 107 bin 896 şehirler arası otobüs seferi yapıldığını belirtti. Denetimlerde, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi. Bakan, denetimlerin sadece bayram dönemini kapsamadığını da vurguladı.
24 Haziran 2024

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü M.B., motosikletli kurye Sefa Şerif Efe'ye çarparak ölümüne neden oldu. M.B., üniversiteye gittiğini mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. Sefa Şerif Efe'nin ailesi, sanığın en üst maddeden cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine ve trafik bilirkişisinden kusur raporu aldırılmasına karar vererek duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.
24 Eylül 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira idari para cezası verdi. Soğuksu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, belediyeye ait çöp araçlarının evsel atıkları dere kenarına döküp toprakla kapatmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için belediyeyi uyardı.
25 Eylül 2024

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Narlı Mahallesi'nde plaj temizliği sırasında deniz çayırlarını söken iş makinesi operatörüne 774 bin lira ceza verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, operatör Tarık E’ye Çevre Kanunu’nun biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere yönelik yaptırımları kapsayan 20’inci maddesi gereğince bu cezayı uyguladı. Ayrıca, deniz çayırlarını kıyıdan söktüren ev sahipleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ev sahipleri, çocuklarının hastalanmaması için bu işlemi yaptıklarını belirtti.
5 Temmuz 2024

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk sekiz ayında Türkiye genelinde fiyat etiketlerini denetledi ve 221 bin 634 işletmeye toplam 210,5 milyon lira idari para cezası verdi. Denetimlerde, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolayca görülebilir olup olmadığı ve menü fiyatları ile kasa fiyatları arasında fark olup olmadığı kontrol edildi. Özellikle tüketicilerden gelen şikayetler doğrultusunda servis ücreti gibi ek ücretlerin menülerde belirtilip belirtilmediği de denetlendi. İstanbul'da yapılan denetimlerde 5 bin 819 iş yeri incelendi ve 13,9 milyon lira ceza kesildi.
28 Ağustos 2024

Ramazan Bayramı tatilinin ilk dört gününde gerçekleşen 2 bin 453 trafik kazasında 26 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 870 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu dönemde 431 bin 871 aracın denetlendiğini, 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi, 38 bin 425 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını açıkladı. Kazaların sayısı ve sonuçları, bayram tatilinin ilk gününden itibaren artış gösterdi.
10 Nisan 2024

Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG'ın reklamlarında kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, bu reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu, TAG sürücülerinin sık sık darp ve hakaretle karşılaştığını belirterek 'güvenle gidersin' tanıtımlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirdi.
24 Mayıs 2024

Paylaşımlı yolculuk uygulaması Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası'nın şikayeti üzerine kendilerine reklam yasağı getirildiğini duyurdu. İstanbul'daki taksiciler, TAG sürücülerini trafikte darp etmiş ve bu görüntüler TAG tarafından reklam olarak kullanılmıştı. İstanbul Taksiciler Odası, TAG'ın 'güvenli' olduğu yönündeki reklamların yasaklanmasını talep etti ve Reklam Kurulu bu talebi kabul etti. Öktem, bu durumu sosyal medya hesabından eleştirerek duyurdu.
24 Mayıs 2024

Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde Türkiye genelinde 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 48 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 184 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunarak, bayram tatili boyunca trafik denetimlerinin 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bayram tatilinin altıncı gününde 635 trafik kazası daha yaşandığı ve 391 bin 472 aracın denetlendiği bilgisi paylaşıldı.
12 Nisan 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Geçit Mahallesi'nde kimyasal madde için kullanılan yaklaşık 80 varil bulundu. Zabıta ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD KBRN ekibi sevk edildi ve yapılan incelemede varillerin kapaklarının açık olması nedeniyle etil kloroformat maddesinin etkisini kaybettiği belirlendi. Varilleri bıraktığı tespit edilen ve geri dönüşüm işi yaptığı öğrenilen E.Y'ye 90 bin lira ceza kesildi.
19 Eylül 2024

Ramazan Bayramı tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 331 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazaları ve bayram tatili süresince yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
13 Nisan 2024

Siirt'te jandarma tarafından yapılan bir kontrol uygulamasında, aracında iki atmaca yavrusu bulunan bir kişiye 63 bin 870 lira ceza verildi. Atmacalar, koruma altındaki türler arasında yer almakta ve avlanmaları yasak. Ele geçirilen atmacalar, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi ve gerekli bakım ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakılacaklar.
12 Haziran 2024

Samsun'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İlkadım ilçesinde durdurdukları bir kamyonette 706 litre etil alkol ele geçirdi. Bu alkolün sahte içki üretiminde kullanılacağı tespit edildi. Operasyon kapsamında M.Y. isimli şahıs gözaltına alındı ve işlemleri için emniyete götürüldü. Ayrıca, etil alkol ticaretinin elektronik ortamda takip edileceği yeni bir sistemin devreye gireceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde Türkiye genelinde toplam 1838 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 912 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bu süre zarfında 360 bin 495 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 57 bin 972 araca işlem yapıldı.
9 Nisan 2024

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

Amerikalı ünlü şarkıcı Justin Timberlake, New York eyaletindeki Sag Harbor Village Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada alkollü araç kullanma suçlamasını kabul etti. Mahkeme, Timberlake'e 500 dolar para cezası, 25 saat kamu hizmeti ve alkollü araç kullanmanın tehlikeleri konusunda bir kamu güvenliği duyurusu yapma cezası verdi. Ayrıca, Timberlake'in ehliyetine 90 gün süreyle el konuldu. Timberlake, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada hatasından ders aldığını belirtti.
13 Eylül 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Burgaz rakı ve votka likör grubuna zam yapıldığını duyurdu. Yeni fiyat listesine göre markanın 70’lik göbek rakısı 975 lira oldu. Bu zam, alkollü içecek tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkiliyor.
3 Haziran 2024

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, 2022 ve 2023 yıllarında ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 84'üne erkek sürücüler neden oldu. Ayrıca, alkollü araç kullanımı sonucu meydana gelen kazaların yüzde 93'ünde de erkek sürücüler yer aldı. Kurbanlar ve Vatandaşlar Derneği, bu veriler ışığında yol güvenliğini artırmak amacıyla 'Kadın Gibi Sür' kampanyasını başlattı. Kampanya, sürücülere daha dikkatli ve sorumlu olmaları çağrısında bulunuyor.
14 Mayıs 2024
İşaretlediklerim