İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Tepeören Mahallesi'nde kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli gözaltına alındı ve müteahhit Mehmet Zeki V. tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, iş güvenliği ihlalleri ve sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaşıyor.
12 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'da imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen bir kafeyi yıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımı Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce İBB'nin yıkım çalışmaları, Üsküdar kaymakamlığı tarafından polis engeliyle karşılaşmıştı. Yıkım sırasında bir kişi silahla çatıya çıkarak müdahalede bulunmuş, bu durum sosyal medyada gündem olmuştu.
19 Nisan 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir'de gerçekleşen bıçaklı saldırıyı oyun bağımlılığına bağladı. 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla saldırarak ikisi ağır beş kişiyi yaraladı. Bakan Göktaş, olayın dijital ve oyun bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini gösterdiğini belirtti. Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, nöbetçi mahkeme yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni, Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camii'nin yanında bulunan ve imar kanununa aykırı inşa edilen 'Paçi Cafe' adlı kafe için yıkım kararı almıştı. Ancak İBB personeli, yıkımı gerçekleştirmek istediğinde Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yaşanan süreci Twitter üzerinden dokuz maddede açıkladı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili müdürlüğünün yıkımı engellediğini, bakanlığın ise doğal sit alanındaki yeşil alanı imara açarak kaçak yapıyı koruduğunu iddia etti.
15 Nisan 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Ankara'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle altyapı yetersizlikleri eleştirilirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş sorumluluklar konusunda eleştiriliyor. İstanbul'da ise 5 yaşındaki Edanur'un belediye çalışmaları sırasında oluşan bir çukurda boğularak ölmesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilere neden oluyor. Her iki belediye başkanı da, yaşanan doğal afetler karşısında dış güçlerin etkisi gibi argümanlarla eleştirilerden sıyrılmaya çalışıyor.
3 Mayıs 2024

Adıyaman Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Otel'de hayatını kaybedenler için açılan davada, Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verdi. İl İdare Kurulu, otelin yapısal kusurları ve denetim eksikliklerinin binanın yıkılmasına sebep olabileceğini belirtti. Bu kapsamda, yapı ruhsatında imzası bulunan ve sorumlulukları tespit edilen dört belediye görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. Karar, depremde oğlunu kaybeden Murat Aktuğralı tarafından uzun zamandır beklenen bir adım olarak değerlendirildi.
28 Mayıs 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi’nde, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan bir yapıya ilişkin suç duyurusunda bulundu. Yapının inşaat izin belgesinin ibraz edilmemesi ve ruhsatsız inşa faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine çalışmalar durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de benzer bir suç duyurusunda bulunmuş ve yasal süreç başlatılmıştı. Bakanlık, yapının imar kirliliğine neden olduğu ve korunması gerekli alanlara zarar verdiği gerekçesiyle iki ayrı suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
23 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar'da kaçak bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye gittiğinde, kafe sahipleri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda İBB imar şube müdürü Ramazan Gülten yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından İBB hukuki girişimde bulunurken, saldırıya karıştığı belirlenen iki kafe çalışanı gözaltına alındı.
31 Mayıs 2023

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporun detaylarını paylaştı. Raporda, Narin'in 21 Ağustos'ta boğularak öldürüldüğü ve ölüm sonrası hayvanlar tarafından travmaya maruz kaldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştır. Eren, gerçek adaletin sağlanması için soruşturma sürecini titizlikle takip edeceklerini belirtti.
20 Eylül 2024

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak ölen iki kişiyle ilgili olarak İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan dahil 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., mazgallarda işlem yapılırken İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik’in gözlemci göndermediğini belirtti. Olayla ilgili olarak İZSU ve Gdz Elektrik'ten toplam 14 kişi tutuklandı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
25 Temmuz 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Yılmaz dahil 13 kamu görevlisi hakkında iki yıl altışar aydan 17’şer yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanırken, ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmiş ve beş kişi için tutukluğa devam kararı verilmişti.
23 Eylül 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan bazı kişilerin terör örgütü irtibatı olduğu iddialarına karşılık, Soylu'nun bu kişileri işten çıkarma yetkisini kullanmadığını ve görev suçu işlediğini belirtti. İmamoğlu, Soylu'nun benzer yetkileri farklı belediyelerde kullandığını ve bu durumu belgelerle kanıtladığını ifade etti. Ayrıca, geçmiş dönemlerde İBB'de işe alınan bazı kişilerin terör bağlantılı olduğunu ve bu durumun İmamoğlu döneminde değil, önceki dönemlerde de yaşandığını söyledi. İmamoğlu, Soylu ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
4 Ocak 2023

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

İstanbul 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, Gezi Parkı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesini yasaya aykırı buldu. Bu karar, Mayıs 2013'te Türkiye genelinde eylemlere yol açan Gezi Parkı'nın mülkiyeti ile ilgili İBB'nin açtığı tapu iptal davası sonucunda geldi. Mahkeme, taşınmazların vakıf yoluyla meydana gelmediğini belirterek devir işlemini iptal etti. İstinaf ve Yargıtay aşamalarının da İBB lehine sonuçlanması durumunda, Gezi Parkı'nın mülkiyeti yeniden İBB'ye geçecek.
20 Mart 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Vaniköy’de ormanlık arazi içindeki izinsiz inşaat faaliyetleriyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, gerekli cezai işlemlerin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderildiğini belirtti. İnşaat faaliyetlerinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde gerçekleştiği tespit edildi.
22 Ağustos 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkmasına sebep oldukları iddiasıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Şüphelilerin bahçede yaptıkları kaynak ve hızar işleri sırasında çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklandı.
15 Temmuz 2024
İşaretlediklerim