Beşiktaş futbol takımı, bu sezon başında kadrosunda önemli değişikliklere giderek 'şirket kültürü erozyonu'nu tersine çevirmeye çalışıyor. Takımda daha önce 10 Afrika kökenli oyuncu bulunurken, davranış problemleri nedeniyle bu yapıda bir dönüşüme gidildi. Yeni transferler arasında Türk oyuncuların yanı sıra, yerli kültürümüze daha yakın olan Boşnak, Kosovalı ve Kazak oyuncular tercih ediliyor. Bu değişikliklerin, takımın şirket kültürüne olumlu katkılar sağlayacağı öngörülüyor.
10 Şubat 2024

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni Van Bronckhorst, İstanbul'a geldi. Hollandalı teknik direktör, İstanbul Havalimanı'nda Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Van Bronckhorst, Beşiktaş'ta görev yapacağı için çok mutlu olduğunu ve kulübe pozitif katkılar sağlamak için sabırsızlandığını belirtti. Yarın Tüpraş Stadı'nda imza töreni düzenlenecek.
13 Haziran 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Tüpraş Stadı'nda düzenlenen imza töreninde, başkan Hasan Arat, Van Bronckhorst'un kariyerine ve başarılarına vurgu yaparak, kendisini ve ekibini Beşiktaş'a ve Türkiye'ye hoş geldin dedi. Van Bronckhorst, daha önce Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona gibi önemli kulüplerde futbol oynamış ve teknik direktörlük kariyerinde çeşitli şampiyonluklar kazanmış bir isim.
14 Haziran 2024

Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2025-2026 sezonu sonuna kadar ve 2026-2027 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde anlaşmaya vardığını duyurdu. Van Bronckhorst'un yardımcıları Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe olacak. Bu anlaşma, Beşiktaş'ın yeni dönem yapılanması çerçevesinde gerçekleştirildi.
5 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan Fatih Karahan ve ekibine güveninin tam olduğunu belirtti. Bu açıklama, Merkez Bankası'nın önceki başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılmasının ardından geldi. Erkan'ın yerine atanan Karahan'ın göreve başlamasıyla, ekonomi politikalarında bir değişiklik olup olmayacağı tartışmaları başladı. Şimşek, yapısal reformlarla ekonomi programının kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini ve mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olunacağını vurguladı.
4 Şubat 2024

Antalyaspor, eski Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza ile iki yıllık teknik direktörlük sözleşmesi imzaladı. Kulübün mevcut teknik direktörü Sergen Yalçın sezon sonunda görevinden ayrılacak. Alex De Souza'nın yardımcıları Mehmet Aurelio ve iki Brezilyalı teknik adam olacak, kaleci antrenörlüğünü ise Mehmet Arslan üstlenecek. Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili Alkan Evren, Alex'in Türkiye'deki taraftarlar tarafından saygı duyulan bir isim olduğunu ve kulübe çok yakışacağını belirtti.
18 Mayıs 2024

Borussia Dortmund, Edin Terzic'in ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Şahin, Ocak 2024'te yardımcı antrenör olarak katıldığı kulüpte, 2027'ye kadar teknik direktörlük yapacak. Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Sportif Direktör Sebastian Kehl, Şahin'in geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarına yardımcı olduğunu ve takım üzerinde büyük bir otoriteye sahip olduğunu vurguladı.
14 Haziran 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan bir doktor öğretim üyesi ataması, akademisyenlerin yargıya taşıması sonucu İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi tarafından hukuksuz bulunarak iptal edildi. Atama, 1416 sayılı kanuna dayanarak yurtdışı doktora eğitimine gönderilmiş olan Safa Kemal Kaptan'a, ilgili bölümün görüşü alınmadan ve üniversite atama kriterlerine uygunluğu değerlendirilmeksizin yapılmıştı. Mahkeme, bu atamanın hukuka aykırı olduğuna hükmederek, kayyım yönetimi tarafından usulsüz kadrolaşmanın bir aracı haline getirildiğini onayladı.
4 Şubat 2024

Almanya'nın Saksonya eyaletinde bulunan Gross Schirma beldesinde, 'Almanya için Alternatif Parti' (AfD) üyesi 39 yaşındaki mühendis Rolf Weigand, belediye başkanlığı seçimini kazandı. Weigand, seçime katılanların yüzde 59,4'ünün oyunu alarak ilk turda başkan seçildi. Seçimlere katılım oranı yüzde 74 olarak kaydedildi. Gross Schirma'nın önceki belediye başkanı Volkmar Schreiter'in intihar etmesi üzerine ara seçim yapılmasına karar verilmişti.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim