Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyi için yağmur uyarısında bulundu. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olacağı ve rüzgarın güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
27 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerini kapsayan 26 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklığının yağışla birlikte iki ila dört derece azalacağı öngörülüyor.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle iki il için turuncu, 13 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden esen rüzgarın saatte 40-70 kilometre hızında olması öngörülüyor.
23 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, iki il için 'turuncu', 16 il için ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman ve diğer bazı illerde etkili olması öngörülüyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği ve hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
7 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
3 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için 'turuncu', 44 il için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın güneyli yönlerden esmesi beklenirken, deprem bölgesinde ve bazı güneydoğu illerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörülüyor.
4 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce'yi sarı kodla uyararak bu bölgelerde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bölge sakinlerine ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.
10 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Bu durumun görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği de ifade edildi.
15 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illeri için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarıya göre, yarın sabah saat 03:00'ten itibaren başlayacak olan yağışların akşam 21:00'e kadar sürmesi bekleniyor. Özellikle Muğla'nın bazı ilçelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
20 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle, belirtilen bölgelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında yağmur düşmesi öngörülüyor. Ayrıca, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, daha önceki şiddetli yağışlar sonucu toprağın doymuş olması ve dere ile nehir seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
18 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim